۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۶
کد خبر: ۶۳۰۵۳۲
آیت الله رشاد خطاب به مسؤولان:

آیا صدای خرد شدن استخوان ها را زیر بار فقر می شنوید؟

آیا صدای خرد شدن استخوان ها را زیر بار فقر می شنوید؟
آیت الله رشاد با اشاره به حوادث اخیر، رهبر انقلاب را چون رود خروشان و خورشید درخشان توصیف کرد و خطاب به مقامات، گفت: آیا صدای خرد شدن استخوان ها را زیر بار فقر می شنوید.

به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله علی اکبر رشاد، امروز در آغاز درس خارج فقه که در مدرسه علمیه امام رضا(ع) تهران برگزار‌شد، در شرح بیان فرازی از کلام امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه که فرمودند «في تَقلّبِ الأحوالِ عُلِمَ جواهِرُ الرّجالِ» اظهار داشت: جوهر و ذات مردان در گیرودار تحولات و دگرگونی های اوضاع و احوال که برای آنها پیش می‌آید آشکار می شود. امام علی(ع) می فرمایند: در تحول و تغییرات، انسان های جوهردار از غیرجوهردار شناخته می شوند؛ حضرت در این کلام یک مساله بسیار مهم انسان شناختی را مطرح می‌فرمایند. و مرادشان از رجال مطلق انسان است نه انسانهای مذکر. بسا مردانی که به ملاک اوصاف زنند، و بسیار زنانی که به معیار اوصاف مردند و مردپرور.

حل معضلات با جهت بخشی به رساله های علمی دانشگاهی و حوزوی

رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران افزود: بارها عرض کردیم افسوسا که حوزه‌ها و دانشگاه ها برای رساله های علمی که دانشجویان باید در دوران تحصیلات تکمیلی خاصه دکتری بنویسند و همچنین از رساله هایی که طلاب فاضل باید برای سطح 3 و 4 تالیف کنند، برنامه ای ندارند، مثلاً یک «نظام موضوعات تفصیلی» را در زمینه‌ها و عرصه های مختلف معرفتی و معیشتی، علمی و عملی ناظر بر نیازهای فردی، اجتماعی و سیاسی، و ضرورت های ملی تنظیم کنند و رساله ها در جهت تولید علم و بسط معرفت، گره گشایی نظری و عملی در جهت حل مشکلات و رفع نیازهای مشخص تالیف و ارائه شود.

نهج البلاغه، منبع بیکران تولید معرفت

مدرس خارج فقه و اصول حوزه ادامه داد: یکی از زمینه هایی که می تواند صدها رساله علمی، که هم به لحاظ معرفتی فوق العاده عالی و پیشرو است و موجب گسترش مرزهای معرفت می شود و هم اگر از لحاظ عملی و معیشتی موجب تحول در جهت ارائه راهکارها و روش های موفق برای رفع معضلات و مشکلات به دست می آید، آن است که سراسر نهج البلاغه امام علی(ع) بلکه کل کلمات حضرت را در چارچوب یک مطالعه وسیع و عمیق و با قصد تولید «نظام موضوعاتی» را که بتواند به صورت رساله های علمی در حوزه ها و دانشگاه ها مورد تحقیق، تالیف و مطالعه قرار گیرد تنظیم و به دانشجویان و طلاب فاضل پیشنهاد کنیم و حاصل این اقدام مدیریت شود بسیاری از گره های معرفتی و معیشتی گشوده خواهد شد. گاهی یک فقره از کلام امام علی(ع) کفایت می کند که بر اساس آن یک رساله علمی برجسته نوشته شود.

ابتلائات، ملاک سنجش جوانمردی

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران با اشاره به مفاد جمله امام علی(ع) تاکیدکرد: در شرایط عادی اکثر انسان ها ادعای مروت و فتوت می‌کنند، اما جوهر انسان ها در شرایط سخت و دشوار، ابتلائات و امتحانات است که سنجیده می‌شود و میزان مروئت و مروت آنان آشکار و احراز می‌گردد.

ملاک سربلندی از امتحانات بزرگواری است و نه بزرگی

وی با استناد به کلام شهید مطهری، گفت: مرحوم شهید مطهری یک تفاوت ظریفی بین واژه «بزرگ» و «بزرگوار» قائل می شود که بسیار دقیق و صحیح است ایشان می فرمایند: انسان های بزرگ بسیار هستند اما همه انسان های بزرگ بزرگوار نیستند؛ انسان های بسیاری در طول تاریخ به خاطر داشتن مال، مقام، خدم و حشم، ثروت و قدرت، بزرگ پنداشته می‌شدند اما بزرگوار نبودند و در مقام امتحان کم آوردند. برفرض مثال کسی که سخاوت و شجاعت ندارد و فاقد جرات و استقامت است در تحول احوال پایدار نیست و بر روی حرفش مستقر نمی ماند. اینگونه افراد اگر بزرگ هم باشند بزرگوار نیستند؛ بنابراین هر بزرگی بزرگوار نیست.

مؤسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: به هر کوچکی نیز نمی توان گفت بزرگوار نیست. چه بسا بزرگوارانی که به لحاظ ظاهر کوچک بودند اما تاریخ شاهد بزرگواری آنان بوده. بر عکس افراد بسیاری بودند که بزرگ بودند اما در مواجهه با امتحانات و ابتلائات، جوهر بی‌جوهری آنان آشکار شد و معلوم گشت که فاقد صفت بزرگواری اند، تا وقتی که قدرت، مکنت و ثروت در قبضه آنان بود رجز می خواندند حرف می زدند اما به محض اینکه شرایط سخت می شد صحنه را خالی می کردند.

نمونه های بی ثباتی بزرگانی که فاقد صفت بزرگواری بودند

 وی افزود: مانند امپراتور پرادعای ساسانی که در واقعه ورود اسلام به ایران، چندروزی نتوانست در مقابل مشتی سرباز پابرهنه مسلمان فاقد مهارت و سلاح و تجهیزات مفتضحانه شکست خورد و فرار را بر قرار ترجیح داد و با ذلت کشته شد. مثل رضاخان که در شرایط سخت ۲۰ کشور را دو دستی به قوای متفقین تقدیم کرد و به راحتی کشور را ترک گفت بدون اینکه کمترین مقاومتی از خود نشان دهد.

آیت الله رشاد در ادامه بیان داشت: در واقعه دولت ملی هم محمدرضا که یک تریلی هجده چرخ برای حمل القاب و مدالها و نشانهایش کم بود! به یک اشاره تاج و تخت و القاب و عناوین پرطمطراق را رها کرد و در رفت.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) افزود: سال 57 شعارها که بالا گرفت هنوز کشور، مجلس، ارتش و گارد در قبضه پهلوی بود و ظاهرا تخت و تاج سرپا بود اما دیدید که با چه ذلت و خفتی گریختند، اگر رضا پهلوی فکر می کرد انقلاب اسلامی به نفع کشور نیست و انقلابیون مرتجعانی هستند که مانع صلح و امنیت کشور می شوند چرا کشور و ملت را ترک کرد و گریخت؟! جوهر مردان در شرایط سخت و دشوار آشکار می شود و مردان بی جوهر در این اوضاع بی بوته بودنشان روشن می شود.

امام راحل، الگوی بزرگواری و استقامت و شجاعت در ادوار مختلف

رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران درباره بزرگواری، جوهرداری و ثبات کلام و قدم حضرت امام راحل، اظهار داشت: امام راحل را بیینید از سال 1320 بیانیه ای را درخصوص استبداد، نظام سلطنتی، استعمار و صهیونیسم که در حال شکل گیری بود، صادر فرمودند در حالی که در این دوره امام یک فاضل جوان بودند اما با توجه به آن بیانیه می توان فهمید مبانی فکری و موضع گیری بنیانگذار کبیر انقلاب از همان دوران جوانی تا هنگام وفات بر یک اصل استوار بود. این استواری بیانگر جوهره ایشان است، امام هرگز در مواضع اساسی دچار تغییر و دگرگونی نشدند و براساس همان بیانیه اصول اساسی انقلاب را بنا نهادند و نظام بخشیدند.

آیت الله رشاد در ادامه بیان داشت: خطرها بارها امام راحل را تهدید کرد و بارها نیروهای پهلوی به خانه ایشان ریختند و به تهران منتقل کردند اما امام می فرمودند: در تمام این قضایا و دستگیری ها والله هرگز نترسیدم و به سرهنگی که مامور انتقال من به تهران بود نیز دلداری می دادم و می گفتم نترس؛ زمانی که امام راحل از پاریس قصد عزیمت به ایران را داشتند عده ای از بزرگان پیام دادند که ایشان این کار را نکنند شرائط خطرناک است، اما امام فرمودند: اگر بنا است کشته شوم در میان مردم کشته می شوم؛ بعد ها تایید شد که در این عزیمت ربایش هواپیمای ایشان در دستور کار قرار داشت همچنین در بلندی های تهران توپ ها و امکاناتی تجهیز شده بود و دستور بر این بود که حتی به قیمت کشتار میلیون ها انسان هم شد تهران را بکوبند و انقلاب را منکوب کنند و مانع پیروزی انقلاب اسلامی شوند.

شجاعت امام راحل در تصمیم گیری و صدور حکم در حوادث حساس

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) افزود: پیشبینی ها، تحلیل ها و اخبار همگی شرایط خطرناک را تایید می کرد اما امام راحل به دل خطر زدند و آمدند آن لحظه ای که از ساعت 4 بعد ازظهر حکومت نظامی اعلان شد در ایشان تصمیم گرفتند که مردم وسط خیابان بیایند نقل شده و در خاطرات مرحوم آیت الله طالقانی آمده که وی به حضرت امام فرمودند آقا این کار را نکنید بسیار خطرناک است مردم بیایند کشتار میلیونی رخ می دهد و امام پاسخ دادند: حکم همین است. با حضور مردم در خیابان ها و میادین نیروهای نظامی مستقر در خیابان که برای کشتار مردم حاضر شده بودند در محاصره ملت قرار گرفتند و مردم در لوله تفنگ آنان گل قرار دادند و اوضاع دگرگون و همه چیز تمام و توطئه ها خنثی شد.

رهبر انقلاب، رهرو راستین امام راحل در تمامی عرصه ها

استاد خارج فقه و اصول حوزه ی علمیه تهران امام راحل را از مردان جوهر دار و با مروت خواند و گفت: امام راحل می فرمودند: اگر خمینی تنها بماند و همه به او پشت کنند به این راه ادامه خواهم داد؛ امروز رهبر معظم انقلاب نیز دقیقا همین مسیر را طی می کنند، معظم له از همان ابتدا شخصیتی کمال یافته بودند و از زمانی که رهبر انقلاب را می شناسم هیچ تغییری در وجود ایشان ندیدم.

وی افزود: رهبر انقلاب شخصیتی مستحکم و استوار هستند، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی معظم له بارها تبعید، زندان و حصر شدند اما با این وجود که از ناحیه پهلوی ملعون اجازه اقامه نماز جماعت را نداشتند، تشریف می‌آوردند مسجد کرامت و ایشان فرادا به نماز می ایستادند و مردم هم فرادا می خواندند بعد به بهانه تجوید و تفسیر قرآن کریم مطالب را برای مردم مطرح می فرمودند. از آن زمان تا به امروز مبانی و مواضع ایشان هیچ تغییری نکرده است. بعد از انقلاب اسلامی نیز مواضع ایشان در قبال لیبرال ها، بنی صدر، جریان های مختلف و حوادث های متعدد که در این 40 سال اتفاق افتاد کسی که همواره علمدار بود و سینه سپر کرد و وارد صحنه شد و ایستاد ایشان بودند.

قانونمداری رهبری در حوادث اخیر

آیت الله رشاد با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در دوران رهبری خویش بدون هیچ ملاحظه ای به روشنگری و بصیرت افزایی پرداختند، گفت: پایبندی به قانون از شاخصه های اصلی رهبر انقلاب است زمانی که یک قانون مصوب می شود تاکید دارند که هرگز نقض نشود. در مساله گرانی بنزین که رؤسای قوا بر اجرای مصوبه گرانی بنزین تصمیم گرفتند و چون این مصوبه قانونی بود رهبرانقلاب از آن حمایت کردند.

تأخیر در اجرای مصوبه افزایش نرخ سوخت به جهت منافع سیاسی

رییس شورای حوزه های علمیه استان تهران ادامه داد: این قانون بوده و در برنامه توسعه مجلس آن را تصویب کرده بود که دولت نسبت به افزایش قیمت بنزین تصمیم بگیرد و این کار را دولت با تاخیر انجام داد و آنگونه که آقای رییس جمهور نقل می کرد در مواقع مختلف قصد اعمال این مصوبه مجلس وجود داشت اما به سبب ملاحظاتی که وی مطرح کرد مانند سال 94 به سبب انتخابات (بنا به نقل خود ایشان) اجرای این امر را صلاح ندانستند.

رویه رهبری در حمایت از تصمیمات قانونی و ملی

وی افزود: رهبر انقلاب فرمودند که اقتصاددانان در این مساله نظرات مختلفی دارند و آنان دو نظر کاملا متضاد دارند و من نیز در این زمینه سررشته ندارم اما اگر رؤسای قوا این مصوبه را بخواهند اجرا کنند من نیز آن را تایید می کنم. به هر حال این تصمیمی بود که سران قوا گرفتند و بنا به نقل جناب آقای رییس جمهور رهبر انقلاب را در جریان این تصمیم گذاشته اند و معظم له فرموده‌اند: اگر رؤسای سه قوه تصمیم گرفته باشید من تایید می‌کنم، آقای رییس جمهور می گفتند: ما به ایشان عرض کردیم تایید کافی نیست شما حمایت کنید ایشان فرمودند حمایت می‌کنم. و رهبری آمدند وسط و خودشان را هزینه کردند و از این تصمیم چون یک تصمیم قانونی و ملی بود حمایت کردند. بعضی افراد مطمئن نقل کردند که به رهبر معظم انقلاب گفته شد شما خودتان را برای این قضیه هزینه نکنید! ایشان از این سخن ناراحت شدند و فرمودند: «من تکلیفم را تشخیص داده‌ام و هر کجا باشم انجام وظیفه خواهم کرد، هر چه پیش آمد، برای من اهمیت ندارد».

آیت الله رشاد ادامه داد: برعکس ایشان برخی مسئولان که مسئول مستقیم امر بودند از پذیرش مسئولیت شانه خالی کردند! این حادثه همچون حوادث دیگر، مسؤول مسؤولیت پذیر را از مسؤول مسؤولیت ناپذیر تفکیک کرد؛ نشان داد که مسؤول مسؤولیت پذیر پای مصالح کشور می ایستد اما مسؤول مسؤولیت ناپذیر به بهانه های مختلف می خواهد خودش را تبرئه کند و از زیر بار مسؤولیتی که برعهده دارد می‌گریزد؛ در این عرصه‌ها است که جوهر رجال جوهردار مشخص می شود.

رهبری، نمونه استقامت و ایستادگی در برابر توطئه های معاندان

وی افزود: رهبر خردمند و دردمند و دلسوز، طی نیم قرن گذشته، از قبل از انقلاب، در دوران مبارزه، پس از پیروزی، در دوره جنگ، در جایگاه امامت جمعه، در جامه ریاست جمهوری، در تمام دوره رهبری، همیشه و در همه حوادث و تحولات، از جمله در مقابل فتنه ۸۸، و فتنه‌های بعدی، و در فتنه اخیر، چونان کوه استوار، چون رود خروشان، همچون خورشید درخشان ایستادند.

ناکامی دشمنان نظام با حضور رهبری در صحنه

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) بیان داشت: اگر رهبر انقلاب در قضیه گرانی بنزین به صحنه نمی آمدند آنچه را که دشمن در وهله اول در نظر گرفته بود قبل از لبنان و عراق در ایران آغاز کند با اجرای مصوبه گرانی بنزین به بهانه اعتراضات مردمی آن را در کشور ما اجرا می کرد.

آیت الله رشاد ابراز کرد: تصمیمی که برای گرانی بنزین گرفته شد اگرچه این تصمیم درست بود اما زمان و کیفیت اجرای آن مناسب نبود؛ مردم همچنان از اجرای این تصمیم ناراحت هستند اما با تبعیت از فرمایش رهبر انقلاب صف خود را از آشوبگران جدا ساختند. در 48 ساعتی که اغتشاشات ایجاد شد کمتر کسی امید داشت این آشوب ها کنترل شود اما زمانی که رهبری وارد میدان شدند و حمایت خود را اعلان کردند همه توطئه دشمنان خنثی شد.

پایداری و وفاداری مردم به رهبری انقلاب در حوادث اخیر

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جناب رییس جمهور در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت زمانی که رهبر انقلاب از این موضوع حمایت کردند ماهیت قضیه تغییر کرد و صف انقلاب از ضد انقلاب جدا شد و هر کسی مخالفت می کرد ضد انقلاب بود و از ملت نبود؛ سران فتنه هم مثل همیشه و در امتداد خیانتهای گذشته در این قضیه هم آب به آسیاب دشمنان داخلی و خارجی ریختند، اما برغم همگامی و هماهنگی آمریکا، اسرائیل، انگلیس و انگلیسیها، سعودیها، فتنه گران داخلی، معلوم شد که ضد انقلاب در جمهوری اسلامی ایران جایگاه مردمی و امتداد اجتماعی ندارد. به رغم اینکه مردم راضی به اجرای این تصمیم دولت نبودند اما تا موضع رهبری را دیدند سکوت کردند.

وی با بیان اینکه بیانات رهبر انقلاب در اغتشاشات اخیر آب روی آتش بود، افزود: اگر رهبر انقلاب به صحنه نمی آمدند معلوم نبود چه فاجعه ای در کشور رخ می داد و ایشان با ایستادگی مانع این فاجعه شدند و قدرت هایی که پشت این بازی بودند از جمله آمریکا، اسرائیل و سعودی ها که می خواستند از این فرصت سوء استفاده کنند و درصدد راه اندازی یک آشوب بزرگ همچون آشوب های عراق و لبنان بودند در بهت و خاموشی فرو برد.

جبران ضعفِ کاری مسؤولان امنیتی با حضور رهبری در صحنه

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با ابراز گله از اقدامات دستگاه اطلاعات، عنوان کرد: این گله از دستگاه اطلاعات است که چطور دشمنان 3 سال برای این آشوب برنامه ریزی می کردند و گزارشات مختلف از کشور های دیگر می آمد که دشمنان در حال تدارک، آموزش و مسلح ساختن نیروهای نفوذیشان هستند چرا مسؤولان اطلاعاتی نسبت به این موضوع اقدام به موقع نکردند و این اتفاقات رخ داد. چطور تدبیر نکردند و اجازه دادند کسانی جاده ماهشهر را مسلسل ببند بیاورند. این بسیار تاسف انگیز است که رهبر انقلاب کم کاری‌ها، مسؤولیت ناپذیری ها، تعلل ها و تنبلی دستگاه ها را جبران کنند چقدر باید از این سرمایه با برکت لایزال استفاده کرد.

ولایت فقیه رکن اصلی مصونیت نظام اسلامی

آیت الله رشاد با اشاره به اینکه ولایت فقیه جوهر انقلاب است، مرحوم صاحب جواهر که اگر بگوییم به جهاتی بزرگترین فقیه تاریخ شیعه است می‌گوید کسی که ولایت فقیه را قبول ندارد بویی از فقاهت نبرده است. این مدرس خارج فقه و اصول تاکید کرد: حادثه اخیر برای چندمین بار کارآمدی ولایت فقیه را در حل معضلات و گره گشایی در شؤون نظام اثبات کرد؛ و خاطرنشان کرد: وجود ولایت فقیه فرق اساسی نظام انقلاب اسلامی با دیگر نظامات جهان است، واقعه آشوب و اغتشاش فراگیر در لبنان و عراق رخ داد و هفته‌هاست که نتوانسته اند آن را مهار کنند اما در کشور ما آشوب و اغتشاش چهار روز دوام نیاورد، همین مایه تعجب جهانیان شد. امام راحل فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا مملکت آسیب نبیند» معنی اش همین است؛ این سخن از جنس الهام الهی است و ولایت فقیه مترقی ترین اصل قانون اساسی است. ولایت فقیه از مسلمات فقه شیعی است و در شرایط سخت گره گشای مسائل نظام اسلامی است.

تاوان دادن بی تدبیری مسؤولان و گسترش فساد توسط مردم و رهبری

آیت الله رشاد در پایان تصریح کرد: اصل این واقعه تلخ هر چه بود گذشت، اما آنچه باقی مانده است، فشار گرانی مضاعف بر گرده مردم مستضعف است، این واقعیتی تلخ و انکارناپذیر است، مبادی امور باید برای این قضیه چاره کنند؛ آقایان گرانی، گرانی، گرانی...؛ بیکاری، بیکاری، بیکاری ...، اجاره نشینی، اجاره نشینی، اجاره نشینی ...، و اگر مردم این همه را تحمل کنند، اما اختلاسهای پیاپی، رانت‌خواری، حقوقـهای نجومی، تبعیض، بیعدالتی، ندانمکاری مدیران، و دهها معضل دیگر ناشی از ناتوانی و تعلل و خدای ناکرده خیانت را تحمل نخواهند کرد، هشدارها را جدی بگیرید؛ چقدر و تا کی باید از رهبری هزینه کنیم؟. مسؤولان مختلف در سطوح و نهادهای گوناگون باید همه هم و غم خود را صرف حل مشکلات کنند.

وی افزود: صدای خرد شدن استخوانهای طبقاتی از جامعه فضا را پرکرده است، حضرات مقامات و مسؤولان‌ آیا گوش شنوایی برای شنیدن صدای خرد شدن استخوانهای فقرا و محرومان دارید؟ یا شیشه‌های امنیتی خوروهای زرهی، و پنجره‌های دوجداره دفتر کارتان امکان شنیده شدن این صداها را از شما سلب کرده است؟/813/د102/ب1

فاطمه علی آبادی
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۲
آنها که در کاخ های ساخته شده زمان شاه سکونت دارند بیشتر باید به این صداها گوش کنند
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۵
اگر مانند رهبر عزیز انقلاب ساده زیست باشیم سخنان ما نیز اثر بخش می شود
1
0