سهمیه حج تمتع به حدود 100 هزار نفر افزایش می یابد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با حضور در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلا، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت مسیح (ع)، اظهار داشت: در دی ماه و یاد فداکاری حضرت امام خمینی(ره) و رهروان امام راحل قرار داریم و همیشه باید قدردان آغازکنندگان این حرکت باشیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان کرد: حج امسال با عنایات الهی حجی آرام و مشحون از موفقیت برای زائران خانه خدا بود. برای اولین بار بعد از نزدیک دو دهه همه زائران با هواپیماهای جمهوری اسلامی ایران نقل و انتقال یافتند و برخلاف تنش زائدالوصف دو کشور میهمانان خداوند با ادب اسلامی وظایف خویش را به انجام رساندند.
وی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان نسبت به ضرورت احراز توانایی روحانیون اعزامی اظهار داشت: ملاک حضور روحانیون در حج، «توانایی» روحانی است و سن برای ما حد نهائی همکاری را معین می کند و ما موظفیم افرادی را که دارای توانایی خدمت به زائران هستند، به حج اعزام کنیم.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت بیان داشت: امروز قریب یک میلیون و 200 هزار نفر برای حج تمتع و قریب به پنج میلیون و 800 هزار نفر برای سفر عمره در نوبت قرار دارند و باید روحانیونی برای این عزیزان انتخاب شوند که توانایی انجام کارها را داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: اشخاصی که الان مشرف می شوند، قریب به 13 سال قبل ثبت نام کرده اند و ما موظفیم که با انجام مصاحبه، افراد توانای جسمی و دارای حضور ذهن مناسک و احکام حج را انتخاب کرده و اعزام نماییم؛ چون حق زائران داشتن روحانی تواناست و این حق الناس به عهده بعثه است و باید به آن پایبند باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب ابراز داشت: امروز روحانی حج باید در مباحث گوناگون بروز باشد تا بتواند پاسخگوی نیازها، سوالات و پرسش های حاجیان باشد.
وی خاطرنشان کرد: حج تمتع امسال، حج بی دغدغه و بسیار خوبی بود و توانستیم برنامه های خود را مطابق با برنامه ریزی ها انجام دهیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: امسال گران ترین، سخت ترین و طولانی ترین حج را داشتیم؛ اما به لطف خدا بسیاری از مشکلات به راحتی حل شد و توانستیم حج خوبی را پشت سر بگذاریم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب بیان داشت: ما به عنوان خادم مردم موظفیم به فکر آنان باشیم و از مشکلات آنان بکاهیم تا در سفر حج به راحتی بتوانند اعمال خود را انجام دهند.
وی اظهار داشت: پس از رایزنی ها با عربستان، در حج 99 حدود 100 هزار نفر اعزام خواهند شد تا از تعداد افرادی که در نوبت قرار دارند، کاسته شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ابراز داشت: یکی از مسائلی که با عربستان رایزنی شده، پیشنهاد مسقف کردن مسیر چادرهای حجاج ایرانی در شرق منا تا جمرات در غرب منا است که کلیات آن پذیرفته شد و ساعت آغاز حرکت حاجیان ایرانی برای رمی جمرات نیزاز ساعت 10 صبح به هشت صبح تغییر یافت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در پاسخ به سؤالی درباره دیه شهدای منا، خاطرنشان کرد: ما دو گروه شهید در سال 94 داشتیم که شهدای مسجدالحرام و شهدای منا بودند و تاکنون دیه شهدای مسجدالحرام از عربستان دریافت شده و قرار است خانواده شهدا به عمره مشرف شوند تا بتوانند دیه را دریافت کنند؛ اما درباره شهدای منا تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده ایم و مسئولان عربستانی بیان می کنند که ما هنوز در بررسی و تحقیق هستیم و پاسخ روشنی نمی دهند.
وی در پاسخ به این سؤال که تکلیف روحانیونی که آزمون داده؛ اما اعزام نشده اند، چیست؟ تصریح کرد: ما در خدمت این عزیزان هم خواهیم بود؛ چون تعداد اعزام ها کم شده نمی توانیم در خدمت همه باشیم؛ اما با افزایش اعزام به حج و عمره، اعزام روحانی نیز بیشتر خواهیم داشت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: برای برپایی عمره در حال مذاکره هستیم؛ البته باید شروط ما هم مورد قبول طرف عربستانی قرار بگیرد تا بتوانیم این اعزام را داشته باشیم، و به اقتدار نظام خدشه وارد نشود./1370/ج