زنجیره فولادین در مقابل تحریمها
به گزارش خبرگزاري رسا، به نظر میرسد طی روزهای اخیر آمریکا برای توسعه سیستم تحریمی با مشکل مواجه شده و روند سیاست گذاریهایش بیشتر نمایشی است تا اینکه بتواند تأثیری بر اقتصاد کشور داشته باشد.
یکی از صنایعی که به تازگی در لیست تحریمهای آمریکا جای گرفته است صنعت فولاد است، هر چند که این صنعت تاکنون نامش به صورت مستقیم در لیست تحریمها نبوده اما به دلیل سیاستهای سختگیرانه تحریمی عملاً این صنعت پیش از این خود را در مقابل تحریمها واکسینه کرده و با تصمیم گیری های مقتضی مدیران اقتصادی هم اکنون با قدرت در عرصههای مختلف کار خود را پیش میبرد و هیچ تأثیری از نظام جدید تحریمها نخواهد دید.
با راهکارهای مطلوب سالهای گذشته؛ هم اکنون زنجیره تولید در کرمان کامل شده و سنگ آهن پس از استخراج مستقیماً به فراوردههای فولادی تبدیل میشود و هیچ وابستگی در این خصوص وجود ندارد.
نکته قابل توجه اینکه صد درصد دستگاهها و تکنولوژی مورد استفاده نیز ایرانی است و تحریم فقط یک گزینه نمایشی از سوی آمریکاست.
این در حالی است که با وجود تهدیدهای آمریکا هنوز هم مشتریهای خارجی فولاد ایران در صف خرید محصولات با کیفیت حضور دارند و چند روز قبل نیز 17 نفر از سفیران کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آفریقایی با حضور در مجتمع صنعتی و معدنی وابسته به صنعت فولاد از نزدیک در جریان قابلیتهای اقتصادی این مجتمع قرار گرفتند.
امکان تحریم صنایع فولاد استان کرمان صفر است
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در خصوص تأثیری که تحریمهای جدید آمریکا بر شرکت گل گهر سیرجان گذاشته است میگوید: روند کار تمامی صدها کارخانه وابسته به صنعت فولاد در مجموعه گل گهر بدون هیچ گونه وقفه و مشکلی در حال انجام است و تولیدات مختلف و گوناگون مجتمع به بازار داخلی و خارجی ارسال میشود.
شهباز حسن پور با اشاره به اینکه تحریمهای آمریکا بی سابقه نیست و ما نیز نظام ضد تحریمی را به خوبی شناختهایم میگوید: به بسیاری از روشهای ضد تحریم نمیتوان اشاره کرد اما مردم بدانند هیچ مشکلی در روند کار و ارزآوری ایجاد نشده است.
اطمینان را هم میدهیم با برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص صادرات هم مشکلی نداریم
وی تصریح کرد: نکته اساسی در خصوص صنعت فولاد در استان کرمان این است که با تدبیری که در گذشته توسط مسئولان استان کرمان و وزارت صنعت و معدن روی داده است زنجیره تولید در استان کامل شده و عملاً ما در هیچ زمینهای از جمله دستگاهها، تکنولوژی و مواد اولیه وابسته نیستیم.
وی گفت: نکته دیگر اینکه با توجه به طرحهای توسعهای در داخلی کشور هم اکنون این شرکت در راستای تأمین نیازهای داخلی برنامه ریزی میکند و در این خصوص فعال است و تلاش ما تأمین نیازها و تقاضای داخلی است.
وی گفت: اقتصاد شهرستانهای بردسیر و سیرجان برپایه فولاد بنا نهاده شده است و هزاران نفر با تلاش شبانه روزی با تکیه بر نیرویهای بومی و دانش ایرانی در حال توسعه تولید هستند و این اطمینان را هم میدهیم با برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص صادرات هم مشکلی نداریم.
تولید در گل گهر نسبت به سه سال قبل سه برابر شده است
مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر اظهارداشت: این تحریمها هیچ تأثیری بر صنعت فولاد در مجتمع گل گهر ندارد و هم اکنون ما در بالا ترین سطح تولید محصولات فولادی در سالهای اخیر هستیم و زنجیره تولید در استان کرمان کامل و هر روز هم محکمتر میشود.
ناصر تقی زاده بیان کرد: مردم بدانند که ظرفیت تولید ما در این شرکت که از مهمترین ظرفیتهای ارزآور در کشور محسوب میشود 28 میلیون تن است که نسبت به سه سال قبل بیشتر از سه برابر شده و این سالها دقیقاً در زمان تحریمهای آمریکا بوده است.
ما پیش از این هم در همین نظام تحریمی روند تولید را افزایش دادهایم و حالا نیروهای بومی و متخصص موجود در مجموعه برای تلاش شبانه روی مصممتر شدهاند
وی گفت: ما پیش از این هم در همین نظام تحریمی روند تولید را افزایش دادهایم و حالا نیروهای بومی و متخصص موجود در مجموعه برای تلاش شبانه روی مصممتر شدهاند.
وی افزود: از قبل پیش بینیهای لازم برای برخورد با تحریمهای جدید انجام شده و ضمن اینکه تمامی نیازیهای ما از قبل تهیه و وجود دارد اکثر نیازهای زنجیره تولید هم اکنون با دستان پر توان نیرویهای متخصص داخلی تولید میشود.
در همین راستا سراغ دو مجتمع صنعتی فولاد نیز رفتیم و با مدیران آنها به گفتگو نشستیم،
علیرضا اسفندیاری، مسئول یکی از کارخانههای گل گهر به مهر میگوید: سالانه 2 میلیون تن آهن اسفنجی در این مجتمع تولید میشود و این روند هیچ ارتباطی با تحریمها ندارد و تأثیر پذیر نیست.
وی تصریح کرد: در این کارخانه 13 هزار میلیارد 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری از محل آورده نقدی سرمایه گذار انجام شده است و تنها هدف نیز توسعه و پویایی اقتصاد برپایه توانمندیهای بومی بوده است.
وی بیان کرد: آهن اسفنجی از احیای مستقیم سنگ آهن و گندله تولید میشود و به این ترتیب خوراک فولادسازی برای تولید میله گرد و شمش فولاد تولید میشود.
وی تاکید کرد که سرمایه گذاری در بخشهای مختلف تولید فولاد در حال توسعه است و تمام این اقدامات نیز با استفاده از نیرویهای متخصص ایرانی است.
اسفندیاری بیان کرد: هزار نفر فقط در این واحد صنعتی کار میکنند و این در حالیست که صدها کارخانه دیگر مرتبط با صنعت فولاد در سیرجان در حال فعالیت است.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمان تحریمها هیچ اثری به جا نمیگذارد، گفت: زنجیره تولید فولاد در این استان هیچ وابستگی به خارج از کشور ندارد و عملاً ما نیاز داخل کشور را تأمین میکنیم.
کلیه خطوط طراحی و تولید ایرانی است
محمد علی نژاد محمدی یکی دیگر از مدیران صنعت فولاد در استان کرمان است که از کیفیت بالای فرمولیبدن در این واحد صنعتی سخن میگوید و ادامه میدهند فرمنگنز نیز در این واحد تولید میشود که از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است.
وی میگوید: 500 نفر در این کارخانه کار میکنند و خطوط تولید نیز در حال توسعه میباشد.
نژاد محمدی گفت: کلیه مراحل طراحی، ساخت و تولید در کارخانه ایرانی است و با تولید این مواد معدنی سالانه از خروج 25 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای دانش بنیان در کارخانه از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل نیز اکثر نیازهای صنعتی توسط بخش تحقیق و توسعه تأمین میشود.
صانعی نیز یکی از کارخانههای پایین دستی بخش فولاد در استان کرمان است که کار تولید قوطیهای مورد استفاده در بخش ساختمان سازی را انجام میدهد، وی میگوید: با وجود تحریمها در سالهای اخیر حتی یک روز وقفه در کار کارخانه روی نداده است و در صدد توسعه و ایجاد خط سوم تولید هستیم.
وی با اشاره به اینکه 100 نفر در این کارخانه مشغول هستند بیان کرد: در سال جاری شاهد افزایش تولید 15 هزار تنی هستیم و در زمینه تولید پروفیل نیز موفقیتهای زیادی داشتهایم.
وی تاکید کرد: تولید ملی در دستور کار ما قرار دارد و همه در کنار هم تلاش میکنیم که حتی یک روز با چالش تأمین نیاز بازار مواجه نشویم.
صنعت پولادین فولاد در استان کرمان در حال گسترش است و با اکتشاف معادن جدید کارخانههای مختلف این صنعت نیز یکی پس از دیگری در حال ساخت و فعال سازی است./1360/
منبع:مهر