بعد سلامت روانی مسئله کرونا باید بررسی شود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین لطفالله دژکام بعدازظهر امروز در جلسه کارگروه سلامت روانی و معنوی مقابله با بحران کرونا با اشاره به اهمیت این مسئله در جامعه اظهار داشت: سوالی که در حال حاضر مطرح میشود این است که در بحران کرونا نهاد تصمیمگیر و مسئول برای مدیریت روانی جامعه کیست؟
وی با طرح این پرسش که کدام ارگان و نهاد رسما مسئول این کار است تا از آن مطالبه کنیم که چه کارهایی کردهاند و چکارهایی باید بکنند؟ گفت: بسیاری از ارگانها در این زمینه هم مسئول هستند و هم نیستند در نتیجه نمیتوانیم مطالبه کنیم که کدام دستگاه خوب کار کرده و کدام دستگاه عملکرد خوبی نداشته است.
امام جمعه شیراز با تاکید بر اینکه در بحران کرونا باید تابع تصمیمات بهداشتی و درمانی مسئولان و متخصصان باشیم، افزود: با این حال در زمان مدیریت، متخصصان نیز باید مدیریت واحد را بپذیرند و نمیشود هر متخصصی یک نسخه مدیریت بحران ارائه دهد چرا که در این صورت هرج و مرج به وجود میآید.
حجت الاسلام والمسلمین دژکام با بیان اینکه در شرایط کنونی مسئله کرونا در ایران یک تهدید است که باید به فرصت تبدیل شود، بیان کرد: این امر نیاز به هوش، طراحی و برنامهریزی صحیح دارد و نیازمند این است که به ویژه در بحث سلامت روانی و معنوی، متخصص دانشگاهی ما و متخصص حوزوی ما دور یک میز بنشینند و با همفکری به یک نسخه جامع و واحد از مسئله برسند.
وی یکی دیگر از فرصتهای بالقوه این تهدید را جوشش انگیزههای جهادی و انسانیت دانست و عنوان کرد: مثال بارز این انگیزه جهادی و انسانی طلبه جوانی است که زن و فرزندش بر اثر کرونا فوت شده اما خودش همچنان دارد به بیماران خدمترسانی میکند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه نوع کار در این عرصه به گونهای است که کسانی میتوانند کار را پیش برند که خود توانایی داشته باشند، گفت: باید این افراد به میدان بیایند و آن چیزی که مقتضی ایمان و باور به خدا است، نشان دهند، اگر این کار را توانستیم انجام دهیم در بعد روانی و معنوی به مردم کمک کردهایم در غیر این صورت اگر فقط تحلیل و تبیین باشد، دردی از مردم دوا نمیکند./1350/د102/ب1