برای جهش تولید باید موانع کسب و کار در کشور برطرف شود
حجت الاسلام سید رضا حسینی عضو هیأت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، تولید را محور اصلاح وضعیت اقتصادی و رسیدن به نقطه مطلوب دانست و اظهار داشت: باید بدانیم که تولید صرفا در کالا و خدمات خلاصه نمیشود بلکه هر نوع فعالیتی که منجر به ارائه خدمت و حل مشکلی بشود تولید است.
وی با تقسیم بندی موضوعات اقتصادی به سه دسته اساسی تولید، توزیع و مصرف عنوان کرد: در این بین تولید اساسی ترین جایگاه را دارد چون مصرف بدون تولید معنایی ندارد و ابتدا باید تولیدی صورت بگیرد تا مصرف در مورد آن مفهوم پیدا کند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم ابراز داشت: از طرف دیگر توزیع نیز وقتی مفهوم پیدا میکند که محصولی را برای جامعه هدف تولید کرده باشیم، بنابراین تولید در حقیقت پایه و اساس اقتصاد کشور است.
وی با اشاره به عوامل مؤثر در جهش تولید خاطرنشان کرد: این عوامل به صورت کلی به سه عامل کار، عامل سرمایه و عامل علم و تکنولوژی و بهره وری تقسیم میشود و ما برای تحقق جهش تولید باید هر سه عامل را تقویت کنیم
حجت الاسلام حسینی با بیان این که در فضای کسب و کار موانع زیادی وجود دارد، خاطرنشان ساخت: از جمله این که مجوزهای سختی در این قسمت وجود دارد در حالی که قوانین در این حوزه باید به گونه ای باشد که گرفتن مجوزها آسان باشد و دولت به جای سخت گیری های بی دلیل به نظارت و کنترل بپردازد.
این پژوهشگر اقتصاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: در حوزه واردات و قاچاق نیز باید دقت و کنترل بیشتری صورت بگیرد چون وقتی یک کالایی در داخل کشور تولید میشود و مشابه آن کالا با همان قیمت یا قیمت پایین تر به صورت قاچاق یا حتی قانونی وارد کشور میشود، تولید با چالش مواجه میشود.
وی ریسک و عدم اطمینان را یکی دیگر از موانع سر راه تولید برشمرد و ابراز داشت: لازمه اش آن است که بیمه های جدیدی در اقتصاد صورت بگیرد تا ریسک ساختاری کاهش پیدا کند که از جمله آنها میتوان به تلاش برای بی اثر کردن یا کاهش نوسانات بازار ارز و طلا اشاره کرد./1330/ج
- نرخ بانکها تا 43 دیده ام
- نرخ بیمه
- ارزش افزوده
- متولی بخش تولید کیست
- واردات وقاچاق
- خام فروشی
- عدم زنجیره ای
- جزیره ای
- مشکل ماهیت تولید
- مشکل ساختاری تولید
- پائین بودن بهره وری نیروی انسانی وسرمایه
- عدم هماهنگی وعدم رویه واحد
- نیاز مند به سیستم یک پارچه گزارش دهی جمعی
- مشکل تکنولوژی
- تورم
- کمبود منابع مالی
- صنعت گریزی وتکنولوژی منسوخ شده
- عدم استقار شرکت های دانش بیان در زنجیره تولید
- دورشدن از حکمت وفلسفه استعلائی در رشد وتوسعه حقیقی
- عدم اولویت بندی طرح ها وبرنامه ها
- عدم آگاهی به ظرفیت ها وفرصت به دلیل عدم سواد خبرگی میان رشته ای در بخش های اقتصادی کشور
- موانع بنگاه هاب کسب وکار
- مشکلات قانونی ومقررات ونیاز به اصلاح آنها
- فساد ساختاری ونهادینه در امر تولید واقتصاد کشور
- صادرات کیلوئی وواردات با دلار
- عدم تهاتر کامل در تجارت خارجی
- به مقالات ورساله های این نویسنده مراجعه شود
- www.elmemofid.com