یادداشت؛
آیا این پایان ترامپ است؟
ترامپ هنوز کار خود را تمام شده نمیداند و میخواهد از طریق کشاندن پرونده انتخابات آخرین شانسهای خود را محک بزند، اما باید توجه داشت که او زمان محدودی دارد.
به گزارش خبرگزاری رسا، هنوز نتیجه آرای تعدادی از ایالتهای امریکا مشخص نشده و فرایند شمارش آرا ادامه دارد، اما جو بایدن با کسب ۲۹۰ رأی الکترال بر رقیب خود دونالد ترامپ پیشی گرفته که تنها ۲۱۴ رأی الکترال کسب کرده است. بایدن با این نتیجه حد نصاب ۲۷۰ رأی الکترال را برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری امریکا به دست آورده و سرانجام با چند روز تأخیر، به صورت رسمی پیروزی خود در انتخابات و رسیدن به این مقام را اعلام کرد. نتیجه طبیعی این اعلام پیروزی استقبال جهانی از آن است، به نحوی که سران و مقامات کشورهای مختلف یکی پس از دیگری پیروزیاش را به او تبریک میگویند به جز تعداد معدودی که هنوز احتیاط میکنند، زیرا رقیب هنوز حاضر به پذیرفتن شکست نشده است.
ترامپ بعد از اعلام پیروزی بایدن بیانیهای منتشر کرد و در آن نه تنها اعتراف به شکست خود و پیروزی بایدن نکرد بلکه باز ادعاهای خود را مبنی بر وقوع تقلب تکرار کرد و با صدور بیانیهای مدعی شد که «بایدن و متحدان رسانهای آن عجله میکنند و نمیخواهند حقیقت برملا شود. حقیقت ساده اینجاست که این انتخابات هنوز با تمام شدن فاصله زیادی دارد.»به این ترتیب، فرایند انتخابات برای ترامپ هنوز تمام نشده چنان که در همین بیانیه هم از شمارش آرای قانونی و نه شمارش آرای غیرقانونی میگوید که منظورش همان آرای پستی است. در واقع، ترامپ از ماه جولای مبارزه خود را با آرای پستی شروع کرد و آن را عامل تقلب گسترده در انتخابات دانست. او بارها این ادعا را تا قبل از روز انتخابات در ۳ نوامبر تکرار کرد تا با شکست احتمالی در انتخابات بتواند از آن بهرهبرداری کند. چیزی که شاید خود ترامپ هم انتظارش را نداشت کسب نزدیک به ۷۱ میلیون رأی بود که حتی به او امیدواری داد تا بتواند یک روز بعد از انتخابات اعلام پیروزی کند. در واقع، این ادعای ترامپ چندان هم عاری از واقعیت نبود، اگر این شمارش آرا در همان موقع متوقف میشد و آرای پستی به خصوص در ایالتهای پنسیلوانیا، آریزونا و نوادا به کمک بایدن نمیآمد.
میتوان گفت که برآورد ترامپ و نگرانیهای او در مورد آرای پستی درست از آب درآمد، اما چیزی که از دید نظرسنجیها و تحلیلگران غایب ماند میزان آرایی است که ترامپ به دست آورد. نظرسنجیها و تحلیلها تا قبل از ۳ نوامبر پیشتازی بایدن را در اغلب ایالتهای امریکا و به خصوص ایالتهای کلیدی نشان میداد، اما نتیجه کار برخلاف این بود و ترامپ توانست در برخی از این ایالتها و بدون در نظر گرفتن آرای پستی در اغلب این ایالتها بر بایدن پیروز شود.
این نکتهای است که باعث میشود ترامپ حاضر به پذیرش شکست نشود و بر ادامه مبارزه خود و کشاندن پرونده انتخابات به دادگاه عالی فدرال تأکید کند. از طرف دیگر، او میتواند امید به سه قاضی داشته باشد که از سوی او به عضویت دادگاه عالی فدرال رسیدهاند تا به همراه سه قاضی محافظهکار دیگر به نفع او رأی دهند. با این حال، معلوم نیست دادگاه عالی فدرال حاضر شود در اختلافات انتخاباتی شرکت کند چنان که پیش از این و در اختلافات انتخاباتی سال ۲۰۰۰ بین جورج بوش پسر از حزب جمهوریخواه و ال گور از حزب دموکرات از خود سلب مسئولیت کرد و رسیدگی به این موضوع را به دادگاه عالی ایالت فلوریدا محول کرد.
بنابراین، امکان دارد که دادگاه عالی فدرال همین رویه را در پیش بگیرد و رسیدگی به اختلافات را به دادگاههای عالی ایالتی محول کند و احکام چند روز پیش دادگاههای عالی ایالتهای پنسیلوانیا و میشیگان نشان داد که این راه برای او بینتیجه است. به هر حال، ترامپ هنوز کار خود را تمام شده نمیداند و میخواهد از طریق کشاندن پرونده انتخابات آخرین شانسهای خود را محک بزند، اما باید توجه داشت که او زمان محدودی دارد و اگر تا ۲۰ ژانویه حکم دادگاه را مبنی بر ابطال آرای بایدن به دست نیاورد، باید تسلیم ریاست جمهوری بایدن شود و شاهد سوگند او در این روز باشد.
ارسال نظرات