اختتامیه اولین جشنواره کتاب سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب برگزار گردید
در این مراسم از برگزیدگان پژوهش های برتر در چهار گروه نقد فرق و نحله های انحرافی، اقوام، ادیان و مذاهب و همچنین بخش ویژه جشنواره یعنی وحدت اسلامی تقدیر بعمل آمد.
به علت رعایت پروتکل های بهداشتی این مراسم با حضور تعداد محدودی از اساتید، مسئولین و برگزیدگان برگزار و فراخوان عمومی به صورت مجازی منتشر گردید.
حجت الاسلام والمسلمین علی گودرزی دبیر کتاب سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب در این مراسم ضمن خیر مقدم به حضار جلسه خلاء و ضعف کار پژوهشی در حوزه اقوام و موضوع وحدت اسلامی را یادآور شد و گفت: در گروه اقوام اثر ویژه ای نداشتیم و در حوزه وحدت اسلامی هم اگر چه کارهای خوبی انجام شده است اما نسبت به گروه مذاهب و نقد فرق و نحله های انحرافی فاصله بسیار زیادی احساس می شود که لازم است مراکز پژوهشی و علمی در این دو موضوع مهم و حیاتی برنامه ریزی های لازم را برای حمایت و تشویق پژوهشگران داشته باشند.
وی تعداد آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را 242 اثر اعلام نمود که 50 اثر در قالب پایان نامه و 192 اثر در قالب کتاب ارایه گردیده است، از میان 242 اثر 4اثر به عنوان اثر برتر و 7 اثر هم به عنوان اثر شایسته تقدیر به انتخاب هیات داوران معرفی گردیدند.
دبیر کتاب سال مفام درباره روند داوری جشنواره گفت: عمده داوران جشنواره سطح4حوزه و دکترای دانشگاهی داشتند و 28 داور در ارزیابی تفصیلی آثار مشارکت داشتند. حجت الاسلام گودرزی افزودند: هر کتاب حداقل توسط دو داور ارزیابی شده است و در کتب برگزیده بعضا تا4داور هم نظر داده اند.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد این برنامه حضور یکی از برادران و علمای اهل سنت به عنوان برگزیده بود که به صورت ویژه از ماموستا یحیی اسماعیلی بابت کتابی که در نقد وهابیت نوشته شده است تقدیر بعمل آمد و کتاب ایشان با نام دفاع از سنت در برابر بدعت در اثرهای شایسته تقدیر مورد توجه ویژه داوران قرار گرفته بود.
در این مراسم علاوه بر تقدیر از برگزیدگان کتاب سال، به پاس مجاهدت های علمی و پژوهشی حجت الاسلام دکتر خسروپناه از این استاد عزیز با حضور سردار سید احمد عبودتیان فرمانده قرارگاه فرهنگی خاتم الاوصیاء عج و حجت الاسلام سیفایی مدیرکل فرق و مذاهب سازمان تبلیغات تقدیر بعمل آمد.
برادر عبودتیان در این مراسم نقش حلقه های میانی برای ایجاد و تشکیل جبهه میلیونی انقلاب فرهنگی را ترسیم نمودند و جمع حاضر در جلسه را حلقه های میانی فوق تخصصی دانستند و گفتند: باید این تولیدات فاخر و علمی به زبان ساده و برای اقشار مختلف به صورت ساده و قابل فهم تبدیل و به صورت اثباتی و به مرور در اختیار سطوح پایین تر جامعه قرار بگیرد.
در ادامه سردار صابری یکی از فرماندهان جبهه مقاومت و از همرزمان سردار شهید قاسم سلیمانی به بیان خاطرات و ویژگی های سردار شهید قاسم سلیمانی در تعامل و برخورد با فرق، ادیان، مذاهب و طوایف مختلف پرداختند و گفتند برای حاج قاسم همانطور که دفاع از شیعیان مهم بود دفاع از دیگر ادیان و مذاهب در مقابل ظلم داعش و آمریکایی ها مهم بود و نمونه های دفاع حاج قاسم از حماس و مردم مظلوم حلب و.... را یادآور شدند.
وی در ادامه گفت: ملک سلمان هیچ سنخیتی با برادران اهل سنت ما ندارد و اهل سنت واقعی هم اینها را قبول ندارند.
این فرمانده جبهه مقاومت؛ حساب وهابیت را، از اهل سنت جدا دانسته و ابراز داشت: همانطور که حساب وهابیت از برادران اهل سنت جداست حساب شیعیان انگلیسی هم از شیعیان واقعی را باید جدا بدانیم.
وی به دو ویژگی حاج قاسم اشاره کرد و رمز موفقیت ایشان را همین دو ویژگی دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی سرباز رهبری بود و علرغم ارتباط نزدیک با امام خامنه ای دام عزه خودش را سرباز ایشان می دانست و رمز دوم موفقیت ایشان پرکاری بود به نحوی که کمتر از 18 ساعت در روز کار نمی کرد و خواب ایشان هیچگاه خواب عمیق نبود بلکه چند ساعتی هم که می خوابیدند در اثناء کارها و به صورت چرت گونه بود.