انتخاب فرد اصلح از نگاه قرآن کریم
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام روحالدین دریکوند، نایبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور در گفتوگو با ایکنا از لرستان با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، اظهار کرد: در شرایط کنونی مملکت که تحریمهای اقتصادی و شیوع ویروس کرونا باعث ایجاد مشکلاتی در جامعه شده است؛ امیدآفرینی جامعه و تبیین ضرورت حضور حداکثری در انتخابات باید در اولویت کار رسانهها، سخنرانان، وعاظ، اساتید و تحلیلگران قرار گیرد.
وی با یادآوری اینکه رئیس جمهور در رأس امور اجرایی کشور است، تصریح کرد: هر کس به نظام علاقه دارد باید در انتخابات شرکت کند چراکه انتخابات موجب اقتدار، مصون ماندن و حفظ کشور از توطئههای دشمنان میشود؛ دشمنان به حضور کمرنگ مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا دل بستهاند.
دریکوند با اشاره به اینکه انتخابات گامی برای سربلندی کشور و به نوعی حفظ حکومت اسلامی است، افزود: سرنوشت حکومت اسلامی در حضور حداکثری در انتخابات رقم میخورد از طرفی ضرورت انتخاب اصلح نیز کمتر از مشارکت حداکثری در انتخابات نیست کمااینکه فرد اصلح فردی است که نسبت به افراد اصلح کاندید شده، ویژگیهای بهتری داشته باشد.
نایبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور با بیان اینکه انسانها همیشه در حال انتخاب هستند ولی انتخابها بسته به نوع آن از اهمیت کمتر و بیشتری برخوردار است، انتخاب همسر، انتخاب ماشین و انتخاب مسکن را از انواع انتخابها دانست و گفت: ما همواره در نماز با قرائت سوره حمد از خدا میخواهیم که ما را به راه راست هدایت کند یعنی خدایا ما دائماً در انتخاب هستیم و از تو میخواهیم راه درست را به ما نشان بدهی و از طرفی خود ما هم باید مواظب باشیم.
وی انتخابات را نوعی امانت دانست و با اشاره به اینکه خداوند در آیه ۵۸ سوره مبارکه نساء میفرماید «إنَّ اللّهَ يأمُركُم أن تُؤَدّوا الأَمنتِ إلى أهلِها؛ باید امانت را به اهل آن بسپاریم»، اظهار کرد: خداوند به ما امر کرده امامت را به اهلش بدهیم از طرفی روایت داریم امانت مسئولیت است، لذا کاندید اصلح باید انقلابی، اسلامی، اهل تقوا و باعدالت باشد.
مشاهده سبک زندگی اسلامی در سلوک فرد اصلح
دریکوند داشتن روحیه جهادی، عرضه کاری و کارآمدی را از دیگر معیارهای انتخاب اصلح دانست و گفت: در داستان حضرت یوسف(ع) آمده است که آن حضرت میفرماید مسئولیت و حفاظت گندمها را به من بدهید چراکه من هم توان و هم سواد حفظ و نگهداری گندمها را در زمان قحطی دارم.
نایبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور با اشاره به اینکه بدانیم کلید را به چه کسی میدهیم شرط دیگر فرد و انتخاب اصلح را ایمان و تقوا برشمرد و اضافه کرد: به استناد آیه ۱۳ سوره حجرات «انَّ اكرَمَكُم عندَاللهِ اَتقیكُمْ» باید تقوا شرط نخست انتخاب اصلح قرار گیرد چراکه تقوا مانع بسیاری از گناهان و لغزشهای انسانی است.
وی سابقه و تجربه را از دیگر معیارهای انتخاب اصلح دانست و با اشاره به آیه دهم سوره واقعه «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ أُولئِكَ الْمُقَرَّبُونَ»، افزود: فرد اصلح باید دارای سابقه مثبت و تجربه باشد از طرفی توان جسمی و روحی دیگر ویژگی انتخاب اصلح از منظر آیات و روایات است.
دریکوند بر لزوم پرهیز از انتخابات ناشی از تعصب قومیت تأکید کرد و با یادآوری اینکه انتخاب فرد اصلح نباید انتفاعی باشد، گفت: انتخاب نباید به امید اینکه از فردی نفعی ببریم باشد یا خدایی نکرده انتفاعی باشد به این معنا که چون برای ما کاری انجام نداده به او رأی ندهیم.
نایبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور روحیه جهادی، کارآمد بودن را از دیگر ویژگیهای فرد اصلح در حکومت اسلامی برشمرد و با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران امانت است و باید امانت را حفظ کنیم، افزود: در انتخاب اصلح دقت کنیم تا فردا شهدا یقه ما را نگیرند و ببینیم اگر سردار سلیمانی زنده بود به چه کسی رأی میداد. مبارزه با فساد، توجه به اقتصاد مقاومتی ویژگی دیگر نماینده اصلح است؛ کسی که از عزت ملتی طرفداری میکند و با دشمنان مرزبندی دارد فرد اصلح است.
دریکوند ادامه داد: ترویج سبک زندگی اسلامی معیار انتخاب اصلح است کسی که سبک زندگی اسلامی در سلوک، تبلیغات و رفتار او دیده میشود، اسراف و ریخت و پاش نداشته و خلاف واقع سخن نگوید فرد اصلح است و اگر کسی که در شناخت فرد اصلح دچار تردید شد با افراد بصیر مشورت کند و در هر صورت نباید از حضور در انتخابات غافل شد.