اصلاح مسیرهای گذشته، با «دولت تحول»/ دولت عملا جیب مردم را میزند
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: دولت سلام اولین سلامی که میفرستد به ملت ایران و ملت عزیزی است که ۶۰ سال است در تحقق پیروزی انقلاب همراهی کرده و نادیده گرفته و بخشیده تا به اینجا برسد.
وی افزود: دولت تحول با استفاده از عبرت از مسیرهای اشتباه و رویکرد جدید نه فقط برای دولت بلکه مسیری برای اصلاح نگاههای و رویکردهای خواهم داشت.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: رسانه ها نقش مهمی در نقش شور و شعور در انتخابات دارند امیدوارم اصحاب رسانه زمینه ساز آبادانی ایران باشند.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ثبات شغلی خبرنگاران باید تأمین شود تا با قدرت حرفشان را بزنند و نگران آب و نان نباشند، گفت: البته فیکنیوزهایی هم هستند که اصحاب صاحبان پول شدهاند. امیدوارم بخش حقیقی رسانه در این بیست روزی که مردم به نامزدها توجه میکنند، نفاط ضعف و قوت افراد را به مردم معرفی کنند.
وی با بیان اینکه برخی چهرهها شناخته تر هستند، گفت: رسانهها روایت شما افکار عمومی را هدایت میکنند. ما نه میگوییم این روایت مثبت باشد نه منفی، بلکه واقعی باشد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه مردم شایسته بهترینها هستند، گفت: دوران لبخندها و اشکهای صوری و بینتیجه گذشته است. دورانی که با بهکار گرفتن احساسات مردم جلب رأی میشد.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدواریم بعد از چلگی انقلاب به پختگی رسیده باشیم که بر اساس برنامه واقعی انتخاب کنیم و همچنین این که چه افرادی آن برنامهها را اجرا میکنند. البته ریاستجمهوری کار فرد نیست، باید ببینیم مجموعه و مکتب فکری که پشت فرد هستند چه مکتب و مجموعهای هستند.
بحران بورس را سهروزه میتوان حل کرد
وی با بیان اینکه بحران بورس را سه روزه میشود حل کرد، گفت: این موضوع دستور حکومتی و از سوی رئیسجمهور میخواهد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه میخواهیم دولت را از درّه ناکارآمدی سیاست بازان، نجات دهیم و عملگرایان متعهد کار را در دست بگیرند، تصریح کرد امیدواریم دیگر شاهد رفیق بازی نباشیم و جوانان شایسته در رأس امور قرار گیرند که ما یک مدل را برای این کار ارائه کردهایم.
امیدوارم شاهد اداره کشور با حلقهها نباشیم
وی با اشاره به حضور مستقل خود در عرصه انتخابات گفت: در دوره انتخابات معمولاً ائتلافهایی شکل میگیرد و تعهدهایی داده میشود و بعد حلقههایی درست میشود؛ حلقه نیاوران، جماران، علم وصنعت، امیدواریم دیگر شاهد اداره کشور با حلقهها نباشیم و نان و آب مردم را بهگروگان نگیرند.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هرچند مراکز قانونی باید به تعهداتی که دولتمردان دادهاند رسیدگی کنند، اما فراموش نکنیم که امیرالمومنین میفرمایند بیتالمال را حتی اگر کابین زنانتانکرده باشید، باز خواهیم ستاند.
قاضیزاده هاشمی گفت: عادت شده که وقتی دوره یک دولت تمام میشود، گفته میشود که دیگر تمام شد، درحالی اینطوری نیست. البته بزرگترین دادگاه، افکار عمومی است.
باید بجای رسانه، به خبرنگاران یارانه بدهیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای رسانه ها چیست، گفت: ما نظام صدساله یارانه بگیر در حوزههای مختلف کارآفرینی ایجاد کردیم که این در زمینه فرهنگی بیشتر است. ما هر کاری میخواهیم انجام دهیم باید فرهنگ پیوست آن شود. حوزه فرهنگ حتما باید مابه التفاوت عدم حقوق خود را یارانه بگیرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: ما باید اقتصاد رسانه را باید اصلاح کنیم که لازمه آن ایجاد ثبات شغلی و اعتماد اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه باید بجای اینکه یارانه را به رسانه دهیم به خبرنگار دهیم، گفت: باید رقابتی فعال اتفاق بیفتد.
قاضیزاده هاشمی بر همین اساس اضافه کرد: وجود ۱۲ هزار رسانه با مجوز خیلی خوب است اما باید به سمت هلدینگهای بزرگ برویم و تجمیع شود تا بنگاه بزرگ رسانهای ایجاد شود؛ ما تا وارد عرصههای مختلف بین المللی نشویم موفق نخواهیم شد.
نمیگوییم مشکلات کل دنیا را حل میکنیم، اما برنامه داریم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در ادامه نشست خبری خود با ارائه دیگر برنامههای خود تصریح کرد: ما یک کار دوساله و برنامه ریزی منسجم آماده کردیم که با دست پر بیاییم. نمیگوییم میخواهیم مشکلات کل دنیا را حل کنیم اما ۱۹ برنامه تحولی داریم که ۸ مورد آن دارای اولویت است.
وی در همین راستا بیان کرد: جوانان این ممکلت انقدر بزرگ شده اند که این کشور را به خوبی اداره کنند، اگر به آنها اعتماد شد در همه بخشها و بخصوص مدیریت میتوانند موفق باشند.
قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: درک برخی از ریاست جمهوری درک دقیقی نیست؛ رئیس جمهور باید کسی باشد که درک استراتژیکی در مسائل داشته باشد یعنی دید کامل داشته باشد.
کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در همین رابطه اضافه کرد: برنامه ها و رویکرد من کاملا اجتماعی است؛ چرا که اقتصاد ابزاری است برا ارتقای جامعه، پس باید مسائل اجتماعی هم در اولویت قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه رئیسجمهور باید یک رهبر خوب باشد و همه را با خود راهنمایی کند و تیم را جلو ببرد، بیان کرد: شأن رئیس جمهور ریاستِ حوزه وزیران است و وزرا کار جداگانه ای دارند.
نمیخواهیم «جهانگیریطور» عمل کنیم
قاضیزاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قرار است نقش کاندیدای پوششی را ایفا کنید و به نفع نامزدی دیگر کنار بکشید، گفت: کسی که میخواهد در انتخابات بیاید قرار نیست مانند جهانگیری عمل کند، ما که نمیخواهیم «جهانگیریطور» عمل کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین راستا افزود: آقای رئیسی برادر بزرگ ما است و سالیان سال است به ایشان ارادت داریم اما ما میخواهیم حرفهایمان را به مردم عرضه کنیم. حال اگر جبهه انقلاب به خطر افتاد و این شرط ایجاد شد حاضرم همکاری کنم و به بحث در این رابطه بپردازیم.
وی تصریح کرد: بنده به عنوان جریان گام دوم انقلاب و چهرههای نخبه، با کار طولانی و عمیق برای اصلاح نظام اداری و تغییر در نظام مدیریتی کشور در راستای تحقق آرمانهای انقلاب آمدهام.
دلسردی مردم از انتخابات به دلیل عملکرد کارگزاران کشور است
قاضیزاده هاشمی همچنین درباره ارزیابی و پیش بینی خود از مشارکت مردم تصریح کرد: انتخابات یک امر عمومی است، البته مردم دلسردیهایی دارند و فکر نمیکنم این بخاطر نتایج اعلامی درباره رد و یا تایید صلاحیتها باشد، بلکه نسبت به عملکرد کارگزاران کشور است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مردم حس میکنند به آنها خیانت شده است و از ساختارها ناراضی اند چرا که بعضا فساد و رشوه دیده میشود.
وی عنوان کرد: من امیدوارم با توجه به اینکه بنا داریم ۴۰ سال دوم انقلاب را ایجاد کنیم اصلاحات اساسی ایجاد کرد چرا که میخواهیم حرفهایمان را به مردم بزنیم و بگوییم میتوان اصلاحات ساختاری ایجاد کرد.
قاضی زاده اعلام کرد: فقط آمده ام که در دل جوانان و خانواده آنها امید را هدیه کنیم و آنها باور کنند؛ البته اگر با آنها صادقانه سخن بگوییم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اینکه عرصه رقابت را چگونه میبینید، بیان کرد: اگر شما پایه مناظرات را بر اساس آنچه که درگذشته بوده که همچون مدلهای غربی مشغول گرفتن عیب همدیگر هستند، باید بگویم که ما با این فرهنگ غریبهایم و به مردم هم این حالت (مناظرات) حس چندش به آنها دست داده است.
باید با ساختارهای معیوب دعوا کنیم نه با هم
وی با طرح این سوال که دعوا کنیم که رای بیاوریم؟ گفت: ما باید تلاش کنیم اخلاق انتخابات عوض شده و ایرانی شویم، ما نیامده ایم که انتخابات را تبدیل به طعمه کنیم. چرا باید با هم دعوا کنیم؟ ما باید با ساختارهای معیوب صدساله و اقدامات ضد فرهنگی دعوا کنیم و برای آنها باید برنامه داشته باشیم.
قاضیزاده همچنین درباره برنامه خود برای مذاکرات گفت: ما حتما بهتر از دولت فعلی مذاکرات وین را به نتیجه خواهیم رساند، با انشانویسی و مقاله خوانی در مذاکرات مخالفم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: باید معلوم باشد دیپلماسی مذاکره معامله است، باید مشخص باید چه میدهیم و به ازای آن چه میگیریم. آمریکاییها مُزور هستند لذا باید معاهده از منظر حقوق بین الملل محکم باشد بنابراین بنا داریم این را با قوت جلو ببریم.
وی با تاکید بر اینکه باید تحریمها را از بین ببریم، خاطرنشان کرد: وقتی با قاچاق مبارزه کنیم بازار سیاه هم از بین خواهد رفت.
قاضی زاده هاشمی یکی از مشکلات دولتهای گذشته را جزیرهای عمل کردن عنوان کرد و گفت: در نتیجه آن ارز کنترل نشد و منابع ارزی ما نابود شد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره حمایت خود در دوره قبل از کاندیدایی که اکنون رقیب انتخاباتی وی است، گفت: اصلحیت زمان دار است و ممکن است فردی در زمان خود در مقایسه با افرادی که حضور دارند اصلح باشد، افراد بزرگ و با تجربه شده و آمده اند که کشور را بسازند.
نمیخواهیم باند سیاسی برای گرفتن قدرت راه بیندازیم
وی همچنین درپاسخ به سوالی درباره اینکه اگر رئیس جمهور نشوید آیا در دولت بعدی پست قابل توجهی خواهید داشت یا خیر، بیان کرد: بده بستانها و قرارمدارها خلاف است، هر کسی رئیس جمهور می شود باید بهترین افرادی که میشناسد را بر سرکار بگذارد.
قاضی زاده ادامه داد: مردم حقشان است که بهترین فرد در جایگاه مدیریت وزارتخانهها قرار بگیرد ما که نمیخواهیم باند سیاسی برای گرفتن قدرت راه بیندازیم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری درباره اینکه آیا اختلافاتی با رئیس مجلس درباره انتخابات هیأت رئیس مجلس داشتهاید و آیا عدم انتخاب شما تسویه حساب بوده است یا خیر، اظهار داشت: آدم وقتی استقلال رای داشته باشد و بخواهد نسبت به اقدامات و حواشی اعتراض داشته باشد، برخی اتفاقات میافتد. بنده شخصیت نسبتا مستقلی برای خود دارم، بالاخره بنده در برخی مسائل مانند بورس با خیلی از مجلسیها اختلاف داشتم، بنده تابع کار اشتباه نیستم و توجیه گر آن هم نخواهم شد ولو اینکه برخی از ما بدشان بیاید و بخواهند تسویه حساب کنند.
وی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جایگاه نخبگان نفتی در برنامه شما هست، گفت: یکی از اشتباهات راهبردی انجام شده ملی شدن صنعت نفت است که ملی نشده بلکه صنعتی شده است.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: دولت باید از فعالیتهای پیرامون نفت مالیات بگیرد نه اینکه مالک نفت شود، لذا باید انفال را به صاحبان بدهیم و دولت مالیات آن را بگیرد. اکنون سهم ما از نفت ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی داشتیم و این یعنی ۲ درصد کل بودجه. ما تمامی نفتمان را باید تبدیل به فرآوری کنیم؛ ما یک کار جدی و فنی و گسترده در این حوزه داریم که در حال پیشبرد است. ما باید با معنای واقعی کلمه باید نفت را ملی کنیم چرا که اکنون دولتی است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما با مردم بودهایم، در کنار آنها خوشحال شدیم و همراه آنها غم را تجربه کردیم. در دولت سلام، امیدوارم بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم، این خدمت و قرار ما با مردم موقتی نیست.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز نظام سلطه از اقتصاد به عنوان یک سلاح استفاده میکند و این فقط مربوط به ایران نیست با بسیاری از کشورها اینگونه برخورد می کنند. امروز سلاح جنگ فقط موشک نیست و قدرت در عرصه نظامی کافی نیست. امروز اگر در جنگ اقتصاد به دنبال پیروزی هستیم باید در اقتصاد، قدرتمند باشیم.
فسادستیزی و جلوگیری از دزدپروری آغاز قدرتمند شدن اقتصادی است
قاضیزاده هاشمی خاطر نشان کرد: فساد ستیزی و ایجاد شفافیت و جلوگیری از اقتصاد «دزد پرور» آغاز این قدرتمند شدن است؛ باید این شکوفایی ذره ذره شکل بگیرد
وی در ادامه اظهار داشت: البته ما در اقتصاد، موضع انفعالی نداریم و برنامه های جدی داریم، برای برون گرایی به ویژه ارتباط با کشورهای همسایه طرح داریم.
دولت عملا جیب مردم را میزند
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: متاسفانه در دولت های قبل شاهد این برنامه ها نبودیم حتی این اواخر عملا جیب مردم را میزدند و به حای آنکه دولت فدای مردم شود مردم فدای دولت شدند.
قاضیزاده هاشمی معضل بورس را قابل حل دانست و گفت: سه روزه میشود مشکل حاد بازار سرمایه را حل کرد، به یک دستور حکومتی از رئیس جمهور نیاز دارد، من در مورد بورس شکایت کردم و بازخواست کردم. این مسیر را رها نمیکنم و امیدوارم در روزهای ابتدایی دولت سلام مشکل بورس حل شود.
وی درباره مواجهه با کرونا، اظهار داشت: در ایام کرونا باید به اقتصاد کرونایی بپردازیم؛ مشاغل روزمزد که درآمد روزانه دارند و بیش از ۶۰درصد بازار را تشکیل میدهند با مشکل جدی مواجه هستند، برای رفع این مشکل بسته جدی داریم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه معضل کرونا خیلی زودتر از اینها می توانست مدیریت و رفع شود، تصریح کرد: همانطور که یکی از داوطلبان ریاست جمهوری که نماینده دولت در چین است در یک گفتگوی مجازی عنوان کرده بود، مرداد ماه می توانستیم ۱۸ میلیون واکسن وارد کشور کنیم. اگر این اتفاق می افتاد پایان مرگ و میر در ایران رقم می خورد چرا که مرداد حدود ۱۶ میلیون دز واکسن نیاز داشتیم؛ این تعلل در بحث تولید واکسن هم اتفاق افتاد.
۵۱ پروژه برای رساندن تورم به ۵ درصد طراحی کردهایم
قاضیزاده هاشمی در ادامه به موضوع تورم پرداخت و با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا موفق به حل تورم شده اند، گفت: ۵۱ پروژه برای رساندن تورم به ۵ درصد طراحی کرده ایم و طبق این پروژه ها تورم را ثابت نگاه خواهیم داشت. این طرح هم چاپ و هم در فضای مجازی ارائه شده و از همه متخصصان و کارشناسان میخواهیم این طرح ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه «دولت سلام» قادر است برای تمام متقاضیان کار، شغل فراهم کند، خاطرنشان کرد: زمینه آسانی ازدواج و برخورداری از مبانی یک زندگی ساده را مهیا خواهد کرد. یک صندوق اعتبار خانواده طراحی کرده ایم که برای هر زوج جوان، ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار پیش بینی کرده ایم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خدمت سربازی باید در جهت برنده کردن سلاح اقتصاد اصلاح شود، تاکید کرد: با نیروی جوان خود باید به ساخت کشور سرعت بدهیم. ایران را با سازندگان ایرانی و محصولات ایرانی خواهیم ساخت.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر ضرورت جمع کردن مافیای کنکور، بیان کرد: دولت سلام، دولتی است که همه مافیاها را با برقراری نظام شفافیت جمع خواهد کرد.
وی درباره تامین مسکن نیز تصریح کرد: در ساخت مسکن در ۸ سال اخیر با روند بسیار ضعیفی انجام شده است. برای سه دهک پایین جامعه که توان مشارکت مالی ندارند، پیش بینی کرده ایم که برای آنها مسکن تامین کنیم و به جای مشارکت اولیه مالی در دراز مدت و سی ساله هزینه ها را برگردانند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه منابع مالی این تامین مسکن را پیش بینی کردهایم،گفت: شعار ما این است که « در دولت سلام هیچ ایرانیای بدون مسکن نباشد.»
واجب است سفره انقلاب تکانده شود
قاضیزاده هاشمی در پاسخ به سوالی درخصوص پرونده های اقتصادی در قوه قضائیه، گفت: یکی از اصول مهم در دولت اجرای اصل هشتم قانون اساسی است و دولت باید امر به معروف و نهی از منکر را از خودش آغاز کند؛ افرادی پای سفره انقلاب نشسته اند که واجب است این سفره تکانده شود. اینها فقط اشخاص نیستند، منافعی هستند که به این سفره وابسته است،از این رو باید این منفعت طلبی ها بریده شود.
وی افزود: اولین برنامه اصلاحی کلان ما شفافیت است، وقتی همه چیز روشن شد مردم می توانند به درستی قضاوت کنند. موضوع بعدی استیفای حقوق ضایع شده ملت است که به آن خواهیم پرداخت. دولت باید با اصلاح ساختارو سازوکارها، استفاده از مدیران و پیگیری حقوق از دست رفته در مقابل فساد بایستد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: دولت سلام ضمن اینکه که از افراد پاکدست ایجاد خواهد اصل آن بر عدم اعتماد بر مسئولان است؛ اینکه شخصی انسان خوبی است معیار است اما چشمان مراقب باید همیشه ناظر باشد تا در صورت فراهم شدن بساط اشرافیت با آن مقابله شود.
قاضیزاده هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر تفاوت تخصص او با حوزه ریاست جمهوری، تصریح کرد: اقتصاد ابزاری است برای ارتقا جامعه، لذا به یک «جامعه فهم» نیاز داریم و این در تخصص خاصی نمیگنجد. رئیس جمهور باید یک رهبر خوب باشد و بتواند همه را با خود همراه کند.
قاضیزاده هاشمی درباره برنامه خود در حوزه سیاست خارجی، تاکید کرد: گفتگو با دنیا ضروری است، در تمام این سالها با دنیا گفتگو کردهایم، اما اینکه چگونه و با چه کسانی گفتگو شود، بسیار مهم است.
وی افزود: آنچه مهم است نتیجه روابط با سایر کشورها است، مردم باید شیرینی نتیجه مذاکرات را بچشند چرا که میپرسند چه به سفره زندگی آنها اضافه شده است؟