اشعار آیینی علاوه بر ذوق و هنر باید بیانگر اهداف قیام عاشورا باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حمید رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی امروز در نشست هماندیشی شاعران جوان استان که با موضوع شعر آیینی محرم برگزار شد، با اشاره به سخن امام راحل مبنی بر «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»، اظهار داشت: شعر آیینی بهویژه اشعار محرم باید متناسب با اتفاقات روز باشد و به گونه ای سروده شود که مخاطب با شنیدن واقعه عاشورا، جایگاه خود را در جبهه حق علیه باطل تشخیص دهد.
وی در ادامه افزود: در دوران مختلف بعد از ظهور اسلام شاعران بسیاری با سرودن اشعار آیینی بر وظیفه پیامرسانی تکیه زدند و در قالب شعر به دنبال ترویج حکمتهای دینی و احیای مکارم اخلاقی بودند که موردعنایت ائمه(ع) هم واقع میشدند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: شاعران آیینی با به تصویر کشیدن سیره عملی بزرگان دین، میتوانند با استفاده از زبان شعر برای سوق دادن اقشار مختلف جامعه به سمت «سبک زندگی اسلامی» استفاده کنند.
وی بابیان اینکه اشعار آیینی علاوه بر اینکه باید حاوی ذوق و سلیقه هنری باشد، افزود: شاعر آیینی قبل سرودن اشعار و مراثی اهلبیت(ع) لازم است بر منابع تاریخی مسلط باشد و رویکردش در سرودن اشعار آیینی بهویژه اشعار محرم، باید موضعی دقیق از حقانیت اباعبدالله الحسین(ع) در عاشورا و نگاه بلند و هدف امام حسین(ع) از قیام عاشورا باشد.
حجتالاسلام رفیعی تأکید کرد: پرداختن به نگاه پیروزمندانه امام حسین(ع) به موضوع شهادت و پرهیز از خار و ذلیل نشان دادن اهلبیت(ع) در روز عاشورا از موضوعات مهمی است که لازم است شاعران نسبت به آن دقت داشته باشند.
وی در پایان اظهار کرد: شعر خوب و نحوه انتخاب صحیح آن میتواند به مجلس عزاداری سمتوسو داده و جریان آن را بهطور مشخص تبیین کند، بر همین اساس شعر آئینی ضمن ساماندهی آئین عزاداری و بصیرت افزایی در مخاطبان میتواند جریان ساز باشد.
گفتنی است، در این نشست شاعران ضمن بیان دغدغهها، سرودههایشان در مدح اهلبیت (ع) را قرائت کردند./9314/