زندگانی امیرالمؤمنین به روایت رهبر انقلاب
به گزارش کتاب ونشرخبرگزاری رسا: به کوشش حجتالاسلام محمد محمديان با همکاری انتشارات انقلاب اسلامی در سال 1394 این کتاب به چاپ رسید.
«نقشِ نگار» عنوان کتابی است که به مرور زندگانی امیرالمؤمنین از سن۱۳ تا ۶۳ سالگی آن حضرت بر گرفته از بیانات رهبر انقلاب میپردازد. بیان شیرین و زیبای رهبر انقلاب از تحلیل و تفسیر وقایع و اتفاقاتی که در زمان آن حضرت از زندگی ایشان افتاده بهگونهای است که خواننده با خواندن آن احساس میکند که گویا رهبر انقلاب در آن دوران بودهاند و شاهد همهی اتفاقات و ماجراها بودهاند. از نکات جالب توجه در این کتاب استفاده از خاطرات و توضیحات امیرالمؤمنین علیهالسلام از زبان خودشان است که در کنار بیانات رهبر انقلاب به صورت پاورقی در انتهای کتاب گردآوری شده است. این کتاب بر اساس زندگی، شخصیت و سخنان آن امام در سه بخش تنظیم شده است:
۱. فرازهایی از زندگی امیرالمؤمنین علیهالسلام
این بخش نگاهی گذرا به تاریخ زندگی حضرت دارد و بیشتر فرازهایی نقل شده است که توجه آنها برای نسل امروز حیاتی بوده و الگوپذیری از آن موارد ضروری به نظر میرسد.
۲. شخصیت امیرالمؤمنین علیهالسلام
در این بخش به استناد آیات قرآن و احادیث نبوی و روایات معصومین و منابع تاریخی، ابعاد گوناگون شخصیت حضرت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و نکتههای قابل توجهی از اخلاق و سیرهی حضرت ارائه شده است.
۳. سخنانی از امیرالمؤمنین علیهالسلام
رهبر انقلاب در طی سخنرانیهای خویش فراوان به کلمات امیرالمؤمنین استناد کردهاند و تا حدی که فرصت داشتند توضیحاتی پیرامون آنها بیان کردهاند، مجموعهی این مطالب که در حقیقت تفسیر فرازهایی از سخنان حضرت بهشمار میرود در این بخش گردآوری شده است.
کتاب شامل ۱۵ فصل است که ۶ فصل ابتدایی آن به دوران نوجوانی و فداکاریهای امیرالمؤمنین علیهالسلام قبل از بعثت و همچنین جهاد مستمرشان در مدینه بعد از هجرت پیامبر تا دوران خانهنشینی و سکوت آن حضرت پرداخته است. فصول بعدی کتاب از فصل ۷ تا ۱۴ نیز به حوادث دوران زمامداری امام از آغاز شامل «امتناع امام از بیعت»، «برخورد ایشان با متخلفین از بیعت» و اعلام برنامهی حکومتشان تا وقایع جنگهای جمل صفین و نهروان اختصاص دارد. فصل پایانی کتاب «سوزناکترین داغ تاریخ» به ماجرای ضربت خوردن و شهادت امیرالمؤمنین و کوفهی بدون ایشان پرداخته شده است.
علاقهمندان برای اطلاع از نحوهی تهیهی کتاب فوق میتوانند با شماره تلفنهای ۶۶۴۹۳۵۴۸-۰۲۱ و ۶۶۴۸۳۶۹۵-۰۲۱ تماس حاصل نمایند یا به پایگاه اطلاعرسانی www.book-khamenei.ir مراجعه کنند.