۶ کابوس بزرگ رژیم صهیونیستی در منطقه و امید واهی اعراب به اسرائیل بحرانزده
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، واژه مشترکی که این روزها در تیتر اخبار رسانههای صهیونیستی دیده میشود «نگرانی» است، البته این موضوع جدیدی نیست و اسرائیل و همه کابینههای آن از زمان تشکیل این رژیم جعلی و اشغال فلسطین همواره بهدلایل مختلف در اضطراب و نگرانی بهسر میبرند.
اسرائیلیها همواره نگران یک دشمن داخلی و خارجی هستند و دائماً فکر میکنند که چه راهی برای محافظت از خود و مقابله با خطرات داخلی و خارجی پیدا کنند.
این احساس تنش و اضطراب در تشکیلات صهیونیستی از زمان تأسیس آن تا امروز و زمانی که این رژیم کاملاً نابود شود و از بین برود ادامه خواهد داشت، با وجود این، اسرائیل در مرحله کنونی و بهرهبری «نفتالی بنت» نخست وزیر این رژیم در شرایط وخیمی از نگرانی بهسر میبرد و آنگونه که در گزارش رسانههای اسرائیل دیده میشود احتمال سقوط کابینه نفتالی بنت کم نیست؛ زیرا موجودیت آن در زمان حاضر بسیار شکننده است و اعضای این کابینه حتی درباره مسائل کوچک قادر به توافق نیستند.
المیادین در گزارشی به چندین عامل مهم خارجی که نگرانی صهیونیستها را برمیانگیزد اشاره کرد:
هراس اسرائیل از بهبود روابط اردن با سوریه و ایران
مورد اول نگرانی صهیونیستها مربوط به تنشزدایی از روابط سوریه و اردن است و بهبود روابط میان این دو طرف اسرائیل را بسیار نگران میکند. ناظران صهیونیست با اشاره به مواضع قبلی اردن علیه سوریه و بیانیههای «عبدالله دوم» پادشاه اردن ضد «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در سال 2016 تأکید میکنند که تغییر ناگهانی موضع امان در برابر دمشق برای اسرائیل بسیار غیرمنتظره بود و موجب نگرانی آن میشود.
البته نگرانی صهیونیستها تنها محدود به روابط سوریه و اردن نیست، در تاریخ 12 اکتبر وبسایت روزنامه اسرائیلی «مارکور ریشون» گزارشی با عنوان «همگرایی نگرانکننده میان اردن و ایران» منتشر کرد. بر اساس این گزارش آنچه موجب نگرانی صهیونیستها در این زمینه شده بود، گفتگوی تلفنی «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با «ایمن الصفدی» همتای اردنی وی بود. در این گفتگو امیرعبداللهیان از نقش تاریخی اردن در تولیت قدس شریف و سایر اماکن اسلامی و مسیحی در این شهر در برابر تلاشهای رژیم صهیونیستی برای اعمال حاکمیت بر این اماکن مقدس قدردانی کرد. دو طرف همچنین بر گسترش همکاریهای منطقهای بهدور از مداخلات خارجی و گسترش همکاری میان کشورهای منطقه بهویژه ایران، عراق، سوریه و اردن تأکید کردند.
اردن در سال 1994 در توافق «وادی عربه» با رژیم صهیونیستی متعهد شد که به هیچ ارتش خارجی اجازه ندهد از خاک و حریم هوایی اردن به اراضی اشغالی حمله کند. در گفتگوی وزرای خارجه ایران و اردن نیز هیچ اشارهای به بحث نظامی و ورود نیروهای نظامی ایران به اردن یا همکاری در زمینه هستهای نشد و همچنین هیچ سخنی از همکاری نظامی و امنیتی یا اطلاعاتی به میان نیامد اما با وجود این، بهنظر میرسد که حتی صحبت تلفنی درباره همکاریهای اقتصادی میان تهران و امان نیز صهیونیستها را نگران میکند؛ چراکه ثبات همکاری میان کشورهای منطقه و ایران مهمترین عامل اضطراب اسرائیل است و برنامههای استراتژیک این رژیم را مختل میکند.
همگرایی ایران و عربستان سعودی و اضطراب در محافل صهیونیستی
یکی دیگر از عوامل اصلی که در دوره اخیر اسرائیلیها را بهشدت نگران کرده مذاکرات جاری میان ایران و عربستان سعودی و احتمال همگرایی میان 2 طرف در آیندهای نزدیک است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این زمینه با انتشار مقالهای نوشت، همگرایی ایران و عربستان میتواند ائتلاف منطقهای ضد ایران را متلاشی کند؛ به این صورت که اگر مذاکرات میان این دو کشور به نتیجه برسد این بهمعنای پایان ائتلاف ضد ایرانی در منطقه خواهد بود؛ ائتلافی که اسرائیل روی آن حساب کرده بود.
نویسنده این مقاله تأکید کرد، رفع اختلافات میان عربستان و ایران سایر کشورهای عربی را تشویق میکند که در این مسیر قرار بگیرند.
وی همچنین به اظهارات وزیر خارجه اردن در گفتگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان درباره روابط خوب امان با ایران اشاره کرده اظهار داشت: این موضوع بسیار موجب نگرانی اسرائیل میشود.
علاوه بر آن وزیر امور خارجه ایران پیش از این مکالمه تلفنی با وزیر خارجه اردن، به بیروت سفر کرد و با مقامات لبنان از جمله «میشل عون» رئیسجمهوری این کشور، «نجیب میقاتی» نخست وزیر و «نبیه بری» رئیس پارلمان و همچنین سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله دیدار کرد. امیرعبداللهیان در این سفر پیشنهاداتی سخاوتمندانه از جانب جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایجاد نیروگاههای برق و بازسازی بندر بیروت و دیگر پروژههای اقتصادی بهمنظور کمک به لبنان ارائه کرد.
این پیشنهادات ایران به لبنان یکی دیگر از دلایل اصلی نگرانی رژیم صهیونیستی در دوره اخیر است، بر همین اساس صهیونیستها تصمیم گرفتند برای ایجاد درگیری میان گروههای مختلف لبنانی مدعی شوند گازی که از مصر قرار است به لبنان منتقل شود، در واقع گاز اسرائیل است و مقامات دولت لبنان نیز این را میدانند. هدف از این ادعا ارسال پیامی برای برخی طرفهایی بود که بهدنبال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند تا روابط خود را با این رژیم علنی کنند.
هراس اسرائیل از انتخابات عراق
فارغ از نتیجهای که در انتخابات عراق حاصل شد صهیونیستها حتی نگران روند برگزاری مسالمتآمیز این انتخابات و مشارکت همه گروههای مردمی عراق در آن بودند، به همین دلیل بود که صهیونیستها چند روز قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق با استفاده از مزدوران خود در این کشور کنفرانس عادیسازی اربیل را سازماندهی کردند تا اوضاع عراق را قبل از انتخابات پارلمانی متشنج کنند و مانع از برگزاری صحیح انتخابات شوند.
اما برگزاری مسالمتآمیز انتخابات عراق بدون هیچگونه موضعگیری فرقهای و همچنین در حالی که همه مردم این کشور هرگونه عادیسازی با رژیم اشغالگر صهیونیستی را رد میکنند و مشارکتکنندگان در کنفرانس اربیل را خائن میدانند وضعیت پرتنشی برای اسرائیل به وجود آورده است و تنها ایجاد یک فتنه جدید در عراق میتواند حجم نگرانی تلآویو را کاهش دهد.
ایران هستهای؛ کابوس صهیونیستها
اسرائیل نگرانی شدیدی درباره کمپین سیاسی ایران ضد آذربایجان بهدلیل وجود هستههای داعش در خاک این کشور و همچنین پایگاههای اطلاعاتی نظامی رژیم صهیونیستی در آن دارد؛ چراکه میخواهد آذربایجان را بهعنوان بستری مطمئن برای انجام تحرکات خود ضد ایران قرار دهد.
رژیم صهیونیستی همچنین بهشدت نگران بازگشت قریب الوقوع آمریکا به توافق هستهای با ایران است و به هر طریقی تلاش میکند این روند را مختل کند. «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این خصوص موضع واقعی اسرائیل را فاش کرده خطاب به آمریکاییها گفت، اسرائیل نمیخواهد ایران حتی در آستانه تبدیل شدن به یک کشور هستهای باشد و حتی اگر سلاح هستهای نیز نسازد، نباید از هیچ گونه توانایی هستهای برخوردار باشد.
این اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نشان میدهد آنچه موجب نگرانی صهیونیستها شده است در واقع سلاح هستهای نیست؛ بلکه وجود دانش و فناوری و تواناییهای ایران است که آن را واجد شرایط تبدیل شدن به یک کشور توسعهیافته میکند، در واقع نگرانی واقعی اسرائیل از همین جا شروع میشود. صهیونیسم با همه جریانهای مختلف خود خاورمیانه را یک فرصت حیاتی برای اسرائیل میداند و از نظر آنها قدرت دیگری در خاورمیانه نباید در زمینه علم و تکنولوژی به رقیبی علیه اسرائیل تبدیل شود،
به همین دلیل است که یائیر لاپید از «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا خواست یک طرح جایگزین برای بازگشت به توافق هستهای با ایران ارائه دهد.
هراس صهیونیستها از مقاومت فلسطین
اسرائیل هرگز نتوانسته است نگرانی خود را از هرگونه توافق میان گروههای فلسطینی پنهان کند؛ زیرا نگران تواناییهای مقاومت فلسطین در نوار غزه و گسترش آن در کرانه باختری و قدس اشغالی است، به همین دلیل است که تلآویو در همکاری با ایالات متحده و مصر در تلاش برای تحت فشار قرار دادن مقاومت فلسطین در پرونده تبادل اسراست و همچنین ترس زیادی از کاهش جایگاه تشکیلات خودگردان میان فلسطینیها دارد.
رژیم صهیونیستی خواستار آرامش در جبهه جنوبی خود است تا بتواند پروژه شهرکسازی در قدس اشغالی و همچنین یهودیسازی قدس شریف را به انجام برساند اما در عین حال نگران واکنش گروههای مقاومت فلسطین است،
همچنین بهشدت نگران مواضع آمریکاییها است که اصرار دارند ثبات در خاورمیانه در غیاب ایالات متحده مستلزم برپایی دولت فلسطین و مشخص شدن حدود استقلال و حاکمیت آن است؛ چیزی که اسرائیلیها هرگز نمیپذیرند. واشنگتن همچنین معتقد است پیوستن عربستان سعودی به توافقهای عادیسازی با رژیم صهیونیستی بدون رسیدن به یک راهحل جامع میان اسرائیلیها و فلسطینیها ممکن نیست، این در حالی است که رژیم صهیونیستی عادیسازی با ریاض را یک تضمین برای جلوگیری از نزدیک شدن عربستان و سایر کشورهای عربی به ایران میداند.
ثبات سوریه و ترس اسرائیل
اسرائیل همچنین از فشار روسیه برای توقف حملات علیه سوریه نیز هراس دارد و نگران توافقهای آمریکایی ـ روسی برای حلوفصل درگیریها در سوریه است. صهیونیستها بهشدت نگرانند که سوریه قدرت نظامی و اقتصادی و زیرساختی خود را بازیابی کند.
اسرائیل همچنین نگران شکست همپیمانان خود در سوریه همانند گروههای افراطی «جبهه النصره» و سایر تروریستها است و میترسد که ثبات کنونی در سوریه از نظر سیاسی و اجتماعی پایدار باشد،
به همین دلیل بود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی شروع به طرح ادعاهایی درباره جولان اشغالی و افزایش تعداد شهرکنشینان صهیونیست در این منطقه کرد.
از سوی دیگر اسرائیل واقعاً نگران ثبات ایران و بازیابی قدرت اقتصادی و توسعه این کشور از نظر علمی و فنی و همچنین همکاری کشورهای عربی با تهران است و ترس زیادی از تشکیل محور ایرانی ـ عراقی ـ سوری ـ لبنانی دارد که ایران را به دریای مدیترانه متصل میکند؛ حتی اگر این محور صرفاً اقتصادی باشد.
امید واهی اعراب به اسرائیلِ بحرانزده
رژیم صهیونیستی از سوی دیگر نگران بازسازی بندر بیروت است؛ چراکه این بندر رقیب بزرگ بندر حیفا در سواحل مدیترانه است و جایگزینی راحتتر برای کشورهای خاورمیانه است که میخواهند با اروپا ارتباط پیدا کنند.
در حالی رژیم اسرائیل با این چالشها دست و پنجه نرم میکند که برخی رژیمهای مرتجع عربی معتقدند نزدیک شدن به این رژیم میتواند اضطراب و ترس آنها را برطرف کند اما حماقت و اشتباه این اعراب آنجاست که نمیدانند تجربه تاریخی نشان میدهد نزدیک شدن عربها به اسرائیل تنها بهنفع این رژیم است و جاهطلبیهای اسرائیلیها را افزایش میدهد و بزرگترین هدف صهیونیستها نابودی اعراب است./۹۸۸/
منبع: تسنیم