مشکل عربستان در لبنان حضور حزب الله است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، از زمان آغاز بحران میان عربستان سعودی و لبنان هجمه رسانهای ریاض ضد این کشور نیز ادامه دارد و رسانه های سعودی اعتراف کرده اند که مشکل آنها در لبنان اظهارات «جورج قرداحی» وزیر رسانه این کشور درباره جنگ یمن نیست و ریاض اساسا با حضور حزب الله در لبنان مشکل دارد.
در این راستا روزنامه سعودی الریاض اعلام کرد که صحنه سیاسی لبنان در حال حاضر ضد عربستان است و همین امر ما را وادار می کند تا علیه لبنان اقدام کرده و سرمایهگذاری در آن را متوقف کنیم.
این روزنامه سعودی افزود، خصومت ما با لبنان به یک وزیر ختم نمیشود و آنچه که جورج قرداحی، وزیر رسانه لبنان گفته و «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه این کشور و سایر مقامات لبنانی تکرار میکنند بیانگر سیاست رسانه و حزبی این کشور است. این امر نشان می دهد که صحنه سیاسی لبنان کاملاً ضد عربستان بوده و در مسیر سیاست حزب الله حرکت می کند. این همان چیزی است که ما را وا داشته تا سرمایهگذاریهای خود در لبنان را متوقف کنیم.
این رسانه سعودی مدعی شد، عربستان در طول همه این سالها همه تلاش خود را برای جلوگیری از این رویکرد نفرت انگیز در برابر لبنان به کار بسته اما فایده ای ندارد؛ زیرا لبنانیها ما را فقط به عنوان یک حامی برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصادشان که همیشه متوقف است میبینند و از ما می خواهند که دائما به کشورشان پول تزریق کنیم. انگیزه لبنانیها از ارتباط با عربستان صرفا مادی است.
روزنامه عکاظ عربستان نیز مجددا «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان را مورد هجمه قرار داده و اعلام کرد که نجیب میقاتی دیگر از ناتوانی دولتش ناراحت نیست و مسیر و سرنوشت این دولت کاملا روشن است. نجیب میقاتی گوش به فرمان تصمیمات حزب الله در پرونده هایی همچون انفجار بندر بیروت و روند تحقیقات آن است.
این رسانه سعودی افزود که نجیب میقاتی به بن بست و بحرانهای لبنان عادت کرده است و به چتر حمایتی فرانسه و آمریکا اطمینان دارد. اما اکنون تلاقی مواضع فرانسه و آمریکا درباره انتخابات پارلمانی لبنان منجر به ایجاد ایجاد هرج و مرج بیش از حد و بی ثباتی در این کشور می شود.
روزنامه عکاظ عربستان افزود که مواضع بین المللی مسیر و سرنوشت دولت لبنان در مرحله بعدی را ترسیم می کند و تا زمانی که حمایت بین المللی باشد دولت نجیب میقاتی سرپا خواهد بود؛ در غیر این صورت شکست میخورد.
این روزنامه سعودی ادامه داد، با وجود بحران روابط میان عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس و خطرناک و حساس بودن این وضعیت نخست وزیر لبنان اصلا نگران نیست. همچنین هیئتهای عربی از جمله نماینده ویژه اتحادیه عرب که به بیروت سفر کرده بود و میانجی قطری که طی ساعات آینده وارد لبنان خواهد شد هرگز ابتکاری برای حل بحران این کشور با کشورهای حوزه خلیج فارس و عربستان ندارند. در اینجا باید ببینیم که لبنان در کدام طرف ایستاده است و شواهد نشان می دهد که مسئولان لبنان در دیدار با نماینده اتحادیه عرب هیچ اصراری برای حل بحران موجود نداشتند.
این رسانه تاکید کرد، دولت درمانده نجیب میقاتی با وجود پرونده های حساسی که آن را احاطه کرده هیچ کاری انجام نمی دهد و بحران عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس با لبنان با وجود همه خطرات و پیامدهای آن بر لبنان همچنان ادامه دارد.
این رسانه سعودی پیشتر نیز نجیب میقاتی را مورد هجمه قرار داده و گفته بود که او روی سرنوشت لبنان قمار کرده است.
اهدافی که اکنون رسانههای محور وابسته به عربستان به بهانه انتشار اظهارات وزیر رسانه لبنان درباره انتقاد از جنگ یمن، دنبال میکند عبارتند از: ایجاد رعب و وحشت در میان لبنانیها از پیامدهای سنگین قطع روابط اردوگاه عربستان با لبنان، تخریب وجهه و جایگاه حزب الله در میان مردم لبنان و تحریک علیه این جنبش مقاوم با هدف نهایی خلع سلاح حزب الله و حذف آن از صحنه سیاسی و روی کار آوردن دولتی کاملا وابسته به عربستان که در نهایت زمینه ورود آن به خط سازش و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تسهیل شود.گسترش نفوذ و رخنه عربستان در تمام امور لبنانیها از طریق پیشبرد پروژه نخ نما شده ایران هراسی در لبنان./۹۸۸/