منظومهی افشین علا برای شهید طهرانی مقدم
به گزارش خبرگزاری رسا، عصر شعر «رویش»، شامگاه دیشب، 30 آبان ماه با گرامیداشت یاد و خاطره پدر موشکی ایران، شهید حاج حسن طهرانی مقدم در حوزه هنری برگزار شد. این مراسم با دبیری محمدمهدی عبدالهی شاعر آیینی برگزار شد.
در این عصر شعر، چهرههایی نظیر سردار شکارچى معاون فرهنگى و تبلیغات دفاعى ستاد کل نیروهاى مسلح، سردار حاج محمد طهرانى مقدم، جواد جمیرى رئیس سازمان بسیج هنرمندان، خانواده محترم سردار شهید طهرانى مقدم و ... حضور داشتند. همچنین شاعران برجسته شعر انقلاب از جمله علیرضا قزوه، افشین علا، مرتضی امیری اسفندقه، حاج سعید حدادیان، رضا اسماعیلى، حسین اسرافیلى، مصطفى محدثى خراسانى، محمود اکرامى، ناصر فیض، سعید یوسفنیا، عبدالرحیم سعیدىراد، کامران شرفشاهى، محمدرضا طهماسبى، سیده فاطمه موسوى، فاطمه نانىزاد و … حضور داشتند و جمعی از آنان شعرخوانی کردند.
افشین علا در این جلسه، از سرودن منظومهای درباره شهید طهرانی مقدم خبر داد. او همچنین از عدم حمایت نهادهای فرهنگی از منظومه «سربازنامه» که مجموعه اشعاری از شهید سردار حاج قاسم سلیمانی است، گلایه کرد. در زیر مشروح سخنان او را میخوانید:
بنده با تمام وجود اعلام میکنم که در برابر مقام شهیدان، چه شهدای نامداری مثل حاج حسن طهرانی مقدم و شهید سلیمانی و ... و چه شهدای گمنام و حتی شهدایی که در دورترین نقاط ایران غریبانه به خاک سپرده شدهاند، حتی غباری از سنگ مزار آنان هم نیستم.
از آنجا که انقلاب اسلامی یک نهضت دنبالهدار و ناتمام است و هنوز به مقصد نرسیده است، همگی اذعان داریم که علاوه بر عرصه نظامی در عرصههای دیگر نظیر فرهنگ، هنر و قلم نیاز به رزمنده داریم. خوشبختانه ایران اسلامی در عرصه اقتدار منطقهای و بینالمللی بسیار خوش درخشیده است و آن را مدیون شهدا از جمله شهید سلیمانی و شهید طهرانی مقدم هستیم. شهید سلیمانی نماد جوانمردی و امنیت برای ماست و شهید طهرانی مقدم نیز نماد اقتدار موشکی و دفاعی کشورمان است.
فراموش نکنیم که رهبر انقلاب در تمامی برههها و مقاطع ضمن حفظ اقتدار حماسی و رزمی خود که زبانزد جهانیان است، به صورت توأمان در عرصه فرهنگ، هنر و ادبیات نیز در رأس و قله نشستهاند. این موضوع جز نعمتهایی است که ما قدردان آن نیستیم. اگر ایشان بارها بر عظمت شهدا، تکریم رزمندگان، حفظ روحیه حماسی و جهادی تأکید میکنند به طرز عجیبی بر کارگزاران فرهنگی نهیب میزنند و به آنان اشاره دارند زبان و ادبیات فارسی که بزرگترین ثروت ماست در معرض آسیب و خطر است. حال باید این سؤال را پرسید که چرا به درستی سیاستگذاری نمیشود؟ بنده به عنوان کوچکترین سرباز این عرصه و دیگر حاضران به عنوان چهرههای درخشان عرصه انقلاب تلاش خود را به کار بستهایم.
مدتی است که به لطف پروردگار مشغول سرودن منظومهای بلند در توصیف زندگی، حماسه و شهادت شهید طهرانی مقدم هستم که متأسفانه هنوز آماده نشده است. امیدوارم که بتوانم به زودی این مجموعه را آماده کرده و تقدیم خانواده شهید طهرانی مقدم بکنم. البته شبیه این منظومه را سال گذشته برای حاج قاسم سلیمانی انجام دادم. برای سرودن آن منظومه حماسی که در خور آن شهید باشد، سر مزار ایشان رفتم و همت طلبیدم و در نهایت با عرقریزی روح و آب دیده منظومه «سربازنامه» را سرودم که خوشبختانه بسیار هم مورد تایید رهبر انقلاب قرار گرفت و انتشارات مکتب حاج قاسم آن را در قالب کتابی نفیس منتشر کرد، اگرچه تعدادش محدود بود. استاد صلواتیان نیز از تصویرگران متعهد این کار حماسی را تصویرگری کرد.
علیرغم اینکه این اثر در سطحی فاخر تولید شد، اما برایم بسیار عجیب بود که به جز شخص رهبر معظم انقلاب هیچ نهادی متولی اشاعه این اثر نشد. بحث خودم نیست، بلکه بحث بر سر حماسه حاج قاسم است که در این منظومه به نمایش درآمده است. این منظومه گره خورده با اسطورههای ایرانی است، از آرش کمانگیر آغاز شده به جنگ رسیده و در نهایت به حماسه مدافعان حرم و ماجرای شهادت ایشان ختم شده است. با این حال هیچ نهادی از آن استقبال نکرد.
بنابراین تلاشگران عرصه فرهنگ و هنر نیاز به حمایت دارند؛ البته نه برای شخص خودشان بلکه برای اینکه آرمان انقلاب اسلامی را به تصویر بکشند و به دست مخاطبانش رسانده شود. روزی نیست که از مردم پیام نداشته باشم که از من بپرسند: «چگونه میتوانیم این اثر را تهیه کنیم؟»