واکنش علمای اهل سنت کردستان به سخنان مولوی عبدالحمید
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، به دنبال اظهارات مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در خصوص علمای کردستان، جدای از بیانیهای که ائمه جمعه و اعضای شورای افتا استان اعلام کردند، اینبار مسوولان مراکز بزرگ اسلامی و تعدادی از روحانیون برجسته اهل سنت نیز به سخنان مولوی عبدالحمید واکنش نشان دادند.
محضر جناب شیخ الاسلام مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی
سلام علیکم
خطبههای جنابعالی در نمازجمعه اگرچه با هدف مطالبهگری و استیفای حقوق اهلسنت در کشور به ویژه در کردستان بود و در کنکاش میان این گفته سریع و جملات معترضه، نکاتی درست و حاکی از برخی حقوق تضییعشده جزئی بود که میشد با بیان نرم و قول لیّن قابلیت احقاق را داشته باشد اما در فحوای کلام حضرتعالی به عنوان عالمی وارسته چند نکته موجب ایجاد سؤال و ابهام در اذهان و افهام مردم منطقه و به ویژه عالمان و طلاب حوزوی شیعه و سنی منطقه کردستان گردید که امید است قبل از هر قضاوتی در مقام پاسخ برآمده تا ماموستایان شافعی مذهب منطقه کردستان دفاع جنابعالی را از آنان اقناعی و مبتنی بر ساختار منطقی تلقی نمایند:
۱- ظاهر قضیه آن است که جنابعالی با ورود به مشکلات عالمان دینی منطقه کردستان به نحوی به همگان ادعای مدیریت و رهبری اهل سنت در ایران اسلامی را القاء نمودهاید؛ خصوصاً اینکه در دولت سیزدهم جناب آقای دکتر رئیسی عالمی از شافعیمذهبان کردستان را به عنوان مشاور قومی و مذهبی خود انتخاب و در این جایگاه مهم منتصب نمودند.
۲- جای تعجّب است ماموستایان اهل سنت کردستان خود از علمای تراز اوّل جهان اسلام بوده و در فقه، اصول، تفسیر، منطق و کلام صاحب کرسی استادی در حوزهها و مکتبهای درسی میباشند و بحمدالله با بیانی غرّا و کلامی مستدلّ همواره به تبیین دروس فقهی و کلامی خود پرداخته و در سایه این زحمات، دامنه و گستره فقه شافعی از مرزهای کردستان فراتر رفته و در حوزههای علمیّه قم و دانشکده الهیّات دانشگاه تهران کرسی دانشگاهی داشته که توسط عالمان و ماموستایان برجسته تدریس میشود.
۳ - جنابعالی به گونهای از جنوب شرق ایران اسلامی و سرزمین فرهیختگان اهل سنت منطقه سیستان، از مظلومیت عالمان اهل سنت کردستان در غرب و شمال غرب کشور سخن گفتید که گویی تعدادی طلبه مظلوم و در حصر مانده و کمسواد در این جا مستقر بوده که اجازه بیان اعتراض و احقاق حقوق خود را ندارند. غالب ماموستایان منطقه ی کردستان دفاع شما را نه در مقام حبّ شافعی مذهبان بلکه دائر بر مدار قدرتطلبی و مدیریت اهل سنت میدانند. بی شک نظام اسلامی خود را وامدار بیش از هزار شهید روحانی برجسته اهل سنت از جمله بزرگان شهیدی چون ذبیحی، خسروی، فرقانی، برهان عالی، شهید مظلوم ماموستا شیخ الاسلام و ملا حیدر فهیم و ... میداند و مکلف به پاسخگویی خواستههای روحانیون اهل سنت میباشد.
۴- وضع تعلیم و تربیت در حوزه و مکتبهای اهل سنت کردستان را باید در جمع طلاب و اساتید بررسی نمود. اذهان ماموستایان یک بار حضور شما را در سالهای گذشته درک نمودهاند. امروز شما چقدر بر وضعیت درس و مکتب شافعی مذهبان کردستان اشراف دارید؟ ذکر چند گزارش از عدهای قلیل از همفکران شما موجب آن گردیده که به تصوّر خود ندای «وا اسلاما» و « وا اهل سنتا» سر دهید. بیاید در کنار عالمان شافعی مذهب کرسی فقه تطبیقی مذاهب خمسه را پایهگذاری کنید. اینکه هرجا اعلام می دارید مرا از سفر منع میکنند سالبه به انتفاء موضوعی است که هیچ اقناعی را در فهم اهل سنت منطقه نداشته است و اگر منع سفرهای شما موضوعیت دارد چرایی آن را باید در خودتان جویا شوید.
۵- در بررسی اجمالی عملکرد شما در سالیان متمادی به وضوح میتوان دریافت که حقطلبی شما در استیفای حقوق اهلسنت در چمبره سیاستورزی شما گیر افتاده است .گاهی با دولتمردان همنوا میشوید و از جایگاه علمی و شاخص خود هزینه میکنید اما وقتی احساس میکنید خود حضرتعالی مورد کمتوجهی واقع میشوید فریاد کمتوجهی به اهل سنت و مظلومیت آنان به واسطه تبعیض، نقض قانون اساسی، گزینش، تعطیلی حوزهها سر میدهید.
۶ -در نظام جمهوری اسلامی قانون اساسی از هر قوم و مذهبی مهر تایید گرفته است حال نکته اینجاست که چرا اعتراض جنابعالی به عنوان یک عالم برجسته و مسلط بر علوم اسلامی به اصل دوازدهم قانون اساسی است؟ چرا اصول دیگری چون مبتنی بر نادیده گرفتن پیشفرضهای دینی و مذهبی در سطح جامعه میباشد را مورد خطاب قرار نمیدهید ؟
۷- حوزههای علمیه کردستان جایگاه مفاخری چون ملا قادر قادری، علامه حاج ماموستا محمود مدرس نگل، علامه ماموستا عبدالکریم مدرس، استاد علامه ملا عبدالله احمدیان، ماموستای شهید شیخ الاسلام و نیز شهید برهان عالی و جوانان عالمی چون ماموستا سید زکریا حسینی، ملا فایق رستمی و بسیاری دیگر بوده که همواره به تعبیر شما با روحانیون اهل قم در تعامل علمی و مدیریتی هستند.
پس استاد گرانقدر ما به عنوان جمعی از عالمان کرد شافعی مذهب کردستان و ائمه جمعه و جماعات به جنابعالی توصیه می نماییم که مردم عزیز کردستان قیّم نمیخواهند و نه تنها هیچ مشکل و دغدغهای در زمینه مسائل مذهبی و قومی ندارند بلکه با وجود فردی اندیشمند به عنوان نماینده ولی فقیه و رئیس مرکز بزرگ اسلامی اخوّت و برادری دینی و ملی ما زبانزد عام و خاص است و کوچکترین مشکلات روحانیون اهل سنت حتی دورافتادهترین روستاهای استان را با حضور شخص ایشان در منازل شخصی مورد بررسی ویژه قرار داده و حل مینمایند و از حیث صحّت بیانات ما به سایت مرکز بزرگ اسلامی مراجعه نموده و تصاویر را مشاهده نمایید.
با تشکر
۱- فایق رستمی نماینده خبرگان رهبری و امام جمعه سنندج
۲- عابد نقیبی مسئول مرکز بزرگ اسلامی بانه
۳- عبدالسلام محمدی امام جمعه و شورای افتا شهرستان دهگلان
۴- عزیز امیری امام جمعه بلبان آباد
۵- محمود ابن خیاط شورای افتا شهرستان سقز
۶- امید عزتی؛ شورای افتا شهرستان سقز
۷- جلال مرادی؛ امام جمعه و شورای افتا دیواندره
۸- عبدالرحمن خدایی؛ امام جمعه و شورای افتا بانه
۹- هاشم نوری؛ امام جمعه قروه
۱۰- سیدفاروق حسینی؛ مسئول مرکز بزرگ اسلامی سقز
۱۱- سید فاتح کهنه پوشی؛ مسئول مرکز بزرگ اسلامی دیواندره
۱۲- سید حسین حسینی؛ امام جمعه و شورای افتای سقز
۱۳- جمال کریمی؛ امام جمعه موقت بانه
۱۴- رمضان حقپناه؛ مسئول مرکز بزرگ اسلامی مریوان
۱۵- عبدالرحمن کریمی؛ مسئول مرکز بزرگ اسلامی سروآباد
۱۶- مصطفی شیرزادی؛ امام جمعه و شورای افتای مریوان
۱۷- جمال جعفری؛ امام جمعه شویشه
۱۸- سیدعبدالقادر حسینی؛ امام جمعه سروآباد
۱۹- سیدعبدالرحمن حسینی چپ دره؛ امام جمعه موقت بیجار
۲۰- پژمان شیری؛ روستای کامشگران قروه
بدینجهت عرض می کنم : ماموستای خوب و بزرگوار ما __ترا دوست داشتن شده کار ما __
همیشه تو بودی بهین یار ما __ز پشتان سبک کرده ای بار ما __ کلامت لطیف و بیانت وزین __کنی شاد و خرم قلوب حزین __ نبوده است دلهای ما از چدن__ لذا عاشقت حق داریم شدن با عرض ادب و ارادت و احترام ، محمد مهدی اسلامی .