دیدگاه ما به مساجد باید قرارگاهی باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در البرز، آیتالله حسینی همدانی نماینده ولیفقیه و امامجمعه استان البرز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه با اشاره به شهادت حضرت امام زینالعابدین علیهالسلام در سال ۹۵ هجری قمری، بیان داشت: امام علی بنالحسین علیهماالسلام شاهد و راوى حماسه خونبار کربلا که از آغاز حرکت پدر بزرگوار خویش به سمت کوفه و تا آخرین لحظات شهادت او و تمامى اهلبیت و یاران، سختترین لحظات زندگی خود را با دیدن مصیبتبارترین صحنه هاى جنایت یزیدیان نسبت به عزیزترین نزدیکان خود در بستر بیمارى تحمل کرد و بعدازآن نیز رسالت دفاع از حریم اهلبیت علیهمالسلام را در شرایط سخت اسارت و ابلاغ پیام نهضت حسینى بر عهده داشت و با شجاعت تمام این وظیفه خطیر را به سرانجام رساند.
امام سجاد علیهالسلام حقانیت شیعه و حقیقت نهضت حسینی را تبیین کرد
وی در ادامه افزود: حضرت سجاد علیهالسلام دوران بعد از عاشورا تحت سختترین فشارهای سیاسی و اختناق شدید و وجود جریانهای انحرافی و مقابله با فساد و هرزگی دستگاه حاکمه و از طرف دیگر با نقل احادیث فقهی شیعه و دستگیری از فقرا و مستمندان و معرفت افزایی شیعیان با انشاء ادعیه و مناجات، نزدیک ۳۴ سال امامت کرد و با همین حضور و فعالیتهای ویژهای که داشت این دوران سخت را مدیریت و رهبری کرد و حقانیت شیعه و حقیقت نهضت حسینی را تبیین کرد و در ۲۵ محرمِ سال ۹۴ ه.ق به دست هشام بن عبدالملک در زمان خلافت ولید بن عبدالملک مسموم و در ۵۷ سالگى به شهادت رسید و در کنار مرقد مطهر عموى بزرگوارش، حضرت امام حسن مجتبی سلاماللهعلیه در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
امام سجاد علیهالسلام توانست امامت را که بهکلی در کربلا لگدکوب کرده بودند، بهجای اصلى خود بازگرداند
امامجمعه کرج با بیان اینکه متأسفانه ما با امام سجاد علیهالسلام کمتر آشنا هستیم، اظهار داشت: امام توانست امامت را که بهکلی در کربلا لگدکوب کرده بودند و امام را حذف فیزیکی کرده بودند، بهجای اصلى خود بازگرداند، اول و انتهای ۳۴ سال امامت حضرت بررسی شود سعه فعالیت امام روشن میشود و درنهایت امام سجاد علیهالسلام با سمی که توسط ولید بن عبدالملک به حضرت خورانده شد به شهادت رسید.
امیدوارم زودتر شاهد فعال شدن مساجد تراز انقلاب اسلامی باشیم
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری با اشاره به سی مردادماه روز جهانی مساجد، اذعان کرد: این روز را به همه ارکان فعال در مساجد تبریک عرض میکنم و امیدوارم زودتر شاهد فعال شدن مساجد تراز انقلاب اسلامی باشیم؛ من درباره مسجد و جایگاهی که باید داشته باشد حرف برای گفتن فراوان دارم اما وقت ندارم در خطبه بیان کنم.
اهمیت جایگاه مسجد
وی در ادامه با اشاره به روایتی راجع به اهمیت جایگاه مسجد، یادآور شد: امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند: «مساجد محل نشستوبرخاست پیامبران، خانه اهل تقوا و بازاری از بازارهای آخرت است و برای من نشستن در مسجد از نشستن در بهشت بهتر است» لذا این اهمیت جایگاه مسجد را میرساند.
باید دیدِ ما به مسجد دید قرارگاهی باشد / مسجد پایگاه تربیت جوان مؤمن انقلابی پایکار است
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه باید دیدِ ما به مسجد دید قرارگاهی باشد، تأکید کرد: مساجد به دلیل کارکردهاى مهم تربیتی، اخلاقی، آموزشی و ارتباطی که با امور اجتماعی و سیاسی دارند میتوانند در جامعه بهخوبی فرهنگسازی و به رشد ارزشهای انقلابی کمک کنند؛ البته مسجد در مسیر تمدن سازی اسلامی و تشکیل آن نقش اساسی دارد و مسجد پایگاه تربیت جوان مؤمن انقلابی پایکار است.
تنها پایگاه دینی عمومی که توانائی جلوگیری نفوذ فکری و فرهنگی را دارد مسجد است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه تاریخ اسلام و تاریخ انقلاب شاهد عملکرد و فعالیت گسترده مساجد است، یادآور شد: تنها پایگاه دینی عمومی که توانائی جلوگیری نفوذ فکری و فرهنگی و شبیخونها و ولنگاریها را دارد مسجد است لذا رهبر معظم انقلاب فرمودند: «مسجد باید پایگاه انسانسازى، عمران دل و دنیا، مقابله با دشمن، بصیرت افزایی و زمینهسازى براى ایجاد تمدن اسلامى باشد».
وظیفه ارکان فعال مساجد بخصوص ائمه مساجد خیلی سنگین است
وی در ادامه بابیان اینکه وظیفه ارکان فعال مساجد بخصوص ائمه مساجد خیلی سنگین است، عنوان کرد: آنکه فقط میآید نماز میخواند و میرود قطعاً به وظیفه خود عملنکرده است و باید پاسخگو باشد. محلی را در اختیار گرفته و وظایف فراوانی در تربیت و اخلاق و بصیرت افزایی دارد؛ حتی نسبت به آسیبهای اجتماعی، حتی در مسائل اقتصادی؛ ولی میآید یک نماز میخواند و میرود و کاری به هیچچیزی ندارد. این کار فایده ندارد.
مسجد مرکز فعالیتهای اجتماعی است
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز بابیان اینکه مسجد مرکز فعالیتهای اجتماعی است، عنوان کرد: حضرت آقا فرمودند: «اگر حصار و خاکریز فرهنگی نباشد همهچیز از دست میرود» لذا معلوم میشود خاکریز اول آنجاست.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم هفت مأموریت را توصیه کردند، تأکید کرد: کارگزاران مساجد بهویژه ائمه مساجد باید برای همه این عرصههای هفتگانه ایده و برنامه داشته باشند بهخصوص در بحث سبک زندگی اسلامی و اخلاق و معنویت که اساس فعالیتهای مساجد باید باشد.
مساجد تراز
وی در ادامه تصریح کرد: سؤال اینجا، این است کجا و کدام نهاد ظرفیت دارد در مقابل آسیبهای اجتماعی گستردهای که جامعه را به خطر انداخته اقدام کند و مسیر را به راه اصلی برگرداند؟ ایجاد امید و میل به زندگی و پیونددهنده قلبها و از بین برنده اضطراب و شکاف طبقاتی و ایجاد الفت و انس بین افراد و پاسخگویی به نیازهای مهم جامعه باشد؟ در مساجد تراز این مهم اتفاق میافتد.
بیست سال قبل طرح «مسجد، مدرسه و منزل» را دادم
خطیب نماز جمعه کرج بابیان اینکه بیست سال قبل من طرح «مسجد، مدرسه و منزل» را دادم و خودم هم تا حدودی دنبال کردم و امروز نیاز قطعی است که این سه باهم کار کنند، گفت: البته باید برای مسئولین اهمیت کار جا بیفتد و قوانین لازم وضع شود؛ دستگاههایی که موازی کار میکنند و خود را رقیب میدانند مسیر خود را اصلاح کنند.
مسجد فرهنگساز است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه مسجد فرهنگساز است، گفت: باید هرچه زودتر آسیبها را جلوگیری و ترمیم کرد و بدون تعارف مدیریتهای ناکارآمد را از مساجد حذف کرد؛ کار مردم هم هست. بله امکان دارد دستگاهها این کار را کنند ولی اساساً خود مردم باید نسبت به این امور اقدام داشته باشند.
باید برای شهرکهایی که ساخته میشود حتماً مسجد در نظر گرفته شود
وی در بخش دیگری بابیان اینکه طبق قانون باید برای شهرکهایی که ساخته میشود حتماً مسجد در نظر گرفته شود؛ گفت: این امر در همین استان رعایت نشده است؛ یعنی هر هزار نفر ۳۰۰ متر مسجد میخواهد. اگر یک شهرکی ۴ هزار نفر جمعیت دارد، باید لااقل ۱۲۰۰ متر مسجد داشته باشد، یا دو تا ۶۰۰ متر داشته باشد، یا چهارتا ۳۰۰ متر داشته باشد، یا یک مسجد ۱۲۰۰ متری داشته باشد که بستگی به شرایط دارد اما نیست؛ شما بگردید این کار انجامنشده است.
باید برای تمام ساعات در مسجد برنامه باشد
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز بابیان اینکه همه باید قیام داشته باشند که در مساجد سه وعده نماز، اقامه شود، گفت: باید برای تمام ساعات در مسجد برنامه باشد و همه اقشار بتوانند از آن برنامهها استفاده کنند؛ پیر، جوان، زن، مرد، کودک.
هزینههایی که برای شهرها ازنظر فرهنگی میشود باید مسجد محور باشد تا نتیجه دهد
آیتالله حسینی همدانی در ادامه افزود: هزینههایی که برای شهرها ازنظر فرهنگی میشود و کمیسیون فرهنگی شورا و معاونت فرهنگی شهرداری میریزند باید مسجد محور باشد تا نتیجه بدهد؛ و الا هزاران تومان پول خرج میشود ولی هیچ اثری ندارد؛ چون درجایی که باید خرج شود خرج نمیشود.
برنامههای موازی بهشدت مخل است/ دستگاهها فعالیتهای فرهنگی خود را با مرکز رسیدگی به امور مساجد هماهنگ کنند
وی با تأکید بر اینکه برنامههای موازی بهشدت مخل است لذا در مناطقی که مرکز رسیدگی به امور مساجد تحت نظارت نماینده حضرت آقا و ائمه جمعه دارد دستگاههای دیگر باید همکاری کنند نه با برنامههای موازی، کار را تضعیف کنند؛ گفت: ما هم در استان جایز نمیدانیم؛ به آقایان هم عرض کردهایم که فعالیتهای خود را با مرکز هماهنگ کنند و مستقلاً کاری انجام ندهند.
مساجد باید انقلابی باشند و روح انقلاب را در محلات بدمند
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز بابیان اینکه تا میتوانید تلاش کنید مساجد روی پای خود بایستند، گفت: مردم محلات نگذارند مسجدشان فقیر باشد. مساجد باید انقلابی باشند و روح انقلاب را در محلات بدمند. بدانید که مسجد آباد، یعنی محله آباد، یعنی شهر آباد، یعنی کشور آباد.
اوایل انقلاب مسئولین مملکت مسجدی بودند
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه اوایل انقلاب مسئولین مملکت عموماً بلکه بالمره و کلاً کسانی بودند که مسجدی بودند، گفت: ما مسئولین زیاد خواه و افزونطلب و نجومی بگیر و اختلاس گر در مراحل اولیه نداشتیم؛ آرامآرام این مسائل که پیش آمد بررسی که میکنیم میبینیم اینها کسانی هستند که با مسجد هم ارتباطی به آن معنا ندارند. شاید بهظاهر خودشان را شبیه نشان بدهند اما نیستند.
کودتای ۲۸ مرداد پر از عبرت است
وی در بخش دیگری با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد، بیان داشت: این کودتا پر از عبرت است برای مردم و مسئولین و اتفاقاً غربىها تلاش میکنند روشهایی که برای موفقیت کودتا داشتند را از ما مخفی نگهدارند.
امامجمعه کرج در ادامه بابیان اینکه در آن دوران بهشدت یاس و ناامیدی را ترویج میکردند، گفت: امروز هم روی بیاعتمادی به مسئولین و ناکارآمدی نظام توسط نفوذیهای داخلی و رسانههایی که در اختیاردارند کار میکنند تا مردم را ناامید کنند.
دشمن القاء میکنند که هر نوع تفکر انقلابى که زیر بار و سلطه غرب نیست بىنتیجه است و نمیتواند جامعه را اداره کند
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه تمام دستگاههای تبلیغی و ترویجی خود را بهکارانداختهاند و القاء میکنند که هر نوع تفکر انقلابى که زیر بار و سلطه غرب نیست بىنتیجه است و نمیتواند جامعه را اداره کند، گفت: بیش از ۴۰ سال است که با انواع پلیدیها و خباثتها خواستند جلوی حرکت به سمت اهداف بلند نظام را بگیرند اما نتوانستند و به فضل پروردگار در ادامه این مسیر نورانی هم هیچ غلطی نمیتوانند کنند.
باید هوشیار بود
وی در ادامه یادآور شد: در آن روز با استفاده از رسانههایی که در اختیار داشتند توانستند اهداف کودتا را پیش ببرند، امروز با فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همان خط را دنبال میکنند، باید هوشیار بود و با دقت و برنامه همه این هجمهها را خنثی کرد.
امروز یکی از ابزارهای دشمن در جنگ شناختی، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی رهاشده و بیحسابوکتاب است
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه ۲۹ مرداد روز جهانی فضای مجازی است، بیان داشت: راجع به فضای مجازی و نقشی که امروز در زندگی و مسائل اجتماعی دارند مباحث فراوانی مطرح است.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه امروز یکی از ابزارهای دشمن در جنگ شناختی و تأثیرگذار بر ارادهها و باورهای جوانان و نوجوانان بلکه کودکان ما، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی رهاشده و بیحسابوکتاب است، گفت: فکرها و رفتارها را مدیریت میکنند. چاره کار هم در این است که دولت در برداشتن موانع و بعد تولید و تقویت شبکههای اجتماعی داخلی با تمام قوا وارد میدان شود؛ و بعد همه آحاد جامعه از دستگاهها و مسئولین و مردم با استفاده از آن تولید حمایت کنند.
باید نهضت استفاده از شبکه داخلی راه انداخت
وی در ادامه تصریح کرد: به نظرم باید مثل مسئله اصل تولید در مباحث تولیدی، نهضت استفاده از شبکه داخلی راه انداخت در ضمن باید برای بالا بردن سواد رسانهای مردم برنامه مرتب و جدی داشت بخصوص با مباحثی چون متاورس که در آینده با آن روبهرو خواهیم بود و از الآن هم شروعشده. باید آموزش بالا برود. بحث متاورس را یکوقتی میخواستم در خطبه خیلی مختصر برای شما توضیح بدهم اما حواله میدهم در آینده انشاءالله بگویم که چه اتفاقی بناست در فضای مجازی رخ دهد لذا باید همه آموزش ببینند که چگونه از این فضا استفاده کنند.
چگونه یک شخص همه دستاوردها و مبارزات ملت را به باد داد؟
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در بخش دیگری با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد، عنوان کرد: قصه کودتای ۲۸ مرداد را بخوانید که چگونه یک شخص سکولاری که گرایش سیاسیاش لیبرالیسم بود و اعتقادی به مبارزه نداشت و مخالف با انقلاب و قیام بود و تمام امید و اعتمادش به غرب و مجامع بینالمللی بود همه دستاوردها و مبارزات ملت را به باد داد؛ البته آیتالله کاشانی بااینکه انقلابی بود اما هدف نهضت را کوتاه دیده بود؛ فقط به دنبال تعویض شاه بود؛ میگفت این شاه به درد نمیخورد، یک شاه دیگر باید بیاید. به دنبال انقلاب اسلامی و ایجاد نظام اسلامى نبود.
غربىها نمىتوانند یک ایران قدرتمند و قوی را تحمل کنند
آیتالله حسینی همدانی در ادامه با اشاره به موضوعات روز سیاست خارجی عنوان کرد: به هر جهت چون این روزها بازار مذاکره داغ است این مطلب را هم عرض کنم، نکتهای اینجا وجود دارد که اساساً غربىها و بهخصوص آمریکایىها و قبل از آن انگلیسىها نمىتوانند یک ایران قدرتمند و قوی را تحمل کنند، چون وضعیت منطقهای ایران با کشورهای دیگر فرق دارد. مثلاً تصمیمگیری برای هند و مستعمره کردن آن راحتتر از ایران است.
انگلیسىها با صراحت اعلام میکردند نباید در ایران سرمایهگذارى صورت گیرد
وی در ادامه بابیان اینکه سعی آنان نابودی ایران است، گفت: خودشان گفتند ۵ ایران کوچک بهتر از یک ایران بزرگ است. تلاش میکنند این مسیر را بروند. انگلیسىها با صراحت اعلام میکردند نباید در ایران سرمایهگذارى صورت گیرد؛ روابط ایران و انگلیس در این دو قرن اخیر بخصوص ۱۵۰ سال اخیر را مطالعه بفرمائید. ببینید چه بلایی بر سر ایران آوردند لذا مطالعه این تاریخ خیلی مهم است.
هر نوع اعتماد به غرب باطل و بیهوده است
خطیب نماز جمعه کرج در ادامه اذعان داشت: متأسفانه در دولت قبل از بعضی مسئولین مذاکرهکننده هستهاى سؤال شد، آیا تاریخ مناسبات ایران با انگلیس و آمریکا را مطالعه کردهاید؟ او پاسخ داد که من مطالعه نداشتهام و علاقهاى هم به مطالعه تاریخ ندارم. درحالیکه آشنایی با برنامهها و دیدگاههاى غرب نسبت به ایران درگذشته و حال برای چنین افرادی از بقیه لازمتر است و آقایان را به این نتیجه میرساند که هر نوع اعتماد به غرب باطل و بیهوده است درنتیجه اگر گفتگویی هم صورت بگیرد سازنده و به نفع منافع ملی خواهد بود اگر بامطالعه باشد و غرب را غیرقابلاعتماد بدانند که به حمدالله این مسیر دارد طی میشود.
مرزهای دوستی و دشمنی با اسلام و انقلاب تبیین شود
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه به نظر آنچه امروز لازم است که در جهاد تبیین باید دنبال شود مشخص کردن مرزهای دوستی و دشمنی با اسلام و انقلاب است همان «سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَکُمْ» همان «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ» و الا بدون مرزبندی همه خوباند، گفت: در جریاناتی که اتفاق میافتد و احتیاج به اعلام موضع هست حقیقت افراد روشن میشود؛ یک اتفاق مثل فتنه ۸۸ رخ میدهد، افراد معلوم میشوند. فتنه ۷۸ رخ میدهد، فتنههای دیگر رخ میدهد، مسائل دیگر پیش میآید، حقیقتها روشن میشود.
تلاش عدهای تحریف و تغییر تاریخ انقلاب اسلامی است
وی با تأکید بر اینکه تلاش عدهای تحریف و تغییر تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: آیات ۱۰ به بعد سوره مبارکه بقره جالب است. خودتان مراجعه کنید. خیلی قشنگ دارد این مسیر را برای ما تبیین میکند که چگونه عمل میکنند و همان عمل هم الآن هست.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز بابیان اینکه عدهای که خود را جزء خانواده انقلاب میدانند پس چرا به کسانی که چنگ بهصورت انقلاب میکشند پاسخ نمیدهند، گفت: لااقل جواب خزعبلاتی که راجع به خودتان میگویند را بدهید. اگر مخالف با بعضی حرفها و موضعگیریها هستید، پس از خودتان دفاع کنید، حرفی بزنید، تکذیبی کنید، بالاخره نشان بدهید که زندهاید؛ و الا معلوم میشود که مردهاید و کنار گذاشتهشدهاید.
تقدیر و تشکر از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی به خاطر برخورد با خط جاسوسی بهاییت در کشور
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری، بیان داشت: تشکر میکنم از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی به خاطر برخورد با خط جاسوسی که بهاییت در کشور راه انداخته و بعد با کمک سرویسهای اطلاعاتی بعضی کشورهای متخاصم ما، در متن جامعه تنش ایجاد میکند و برای گسترش ناهنجاریهای اجتماعی با برنامه واردشدهاند.
وی در خاتمه تصریح کرد: بخشی از همین مسئله بیبندوباریها و ترویج و تظاهر به سبک زندگی غربی و گسترش آن و نادیده گرفتن قانون عفاف و حجاب توسط همین فرقه و با دستور اربابانشان از مرکزشان که میدانید کجاست از بیرون مرزها هدایت میشود که امیدواریم برخورد جدیتری برای حفظ هنجارهای اجتماعی با این فرقه صورت بگیرد. تا حالا مواردی صورت گرفته؛ به نظر میرسد که باید این مسیر ادامه پیدا کند.