خبرنگار یا جاسوس!
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، عصر جمعه -۶ آبان- بیانیه تبیینی مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پیرامون حوادث اخیر در کشور منتشر شد. در بخشی از این بیانیه تصریحشد که برخی خبرنگاران شاغل در رسانههای اصلاحطلب در دورههایی که با عنوان «جنگ ترکیبی و براندازی نرم» توسط سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) برگزارشده بود، شرکت کرده بودند.
در همین رابطه در این بیانیه آمده است: «ردّ اطلاعاتی و عملیاتی تعدادی از عناصر مذکور در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی بهعملآمده است. بهعنوانمثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» صورت گرفت که از آموزشدیدگان همین دورهها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقراریافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهتدار پرداخت.»
«ن.ح» یا همان نیلوفر حامدی، شخصی است که در ظاهر قضیه، خبرنگار روزنامه شرق است. پس از انتشار این اطلاعیه، برخی خبرنگاران منتسب به جریان اصلاح طلب با اعتراض به این بخش از بیانیه نهادهای امنیتی، مدعی شدند که نیلوفر حامدی صرفا یک خبرنگار حرفه ای است و نهادهای امنیتی، بدون دلیل برای او پرونده سازی کرده اند.
اما این ادعای بدون سند و عوامفریبانه در حالی است که پوشش خبرنگاری- به دلیل سطح گسترده دسترسی یک خبرنگار- یکی از بهترین نقاطی است که همواره دستگاه های جاسوسی غربی و عبری بر آن متمرکز بوده و هستند.
پیش از این نیز سابقه داشته است که افرادی در پوشش خبرنگار در داخل ایران فعالیت داشته و پس از بررسی ها و براساس مستندات متقن، مشخص شده است که فرد مذکور، جاسوس سرویس های غربی و عبری بوده است.
اندیشکده آمریکائی کاتو پیش از این در گزارشی مفصل به دولت آمریکا توصیه کرده بود که «شبکه همکار در داخل ایران» را به صورت ویژه تقویت کند.
و اما کارویژه نیلوفر حامدی در پوشش خبرنگار چه بوده و چه موضوعاتی را دنبال می کرده است؟! با بررسی حساب های این فرد در صفحات اجتماعی و همچنین نوع گزارش هایی که وی منتشر کرده است، ابعاد این کارویژه عیان می شود که عبارتند از:
- سیاه نمایی درباره وضعیت زنان در ایران
- حمله به قانون حجاب و تمسخر احکام شرعی درباره نوع ارتباط زن و مرد نامحرم
- القای ظلم نظام به زنان ورزشکار و تمجید از مهاجرت و کشف حجاب ورزشکاران زن
- تشویق زنان به رقص و آوازخوانی در اماکن عمومی
- حمایت از آشوب های خیابانی
- دفاع از گرایش انحرافی فمنیسم
- حمایت از کشف حجاب و انتشار تصاویر بدون حجاب خود در فضای مجازی
- ضریب دادن به کلیدواژه «زن کشی» و تمرکز بر کلیدواژه «قتل های ناموسی»
- هجمه به قانون جوانی جمعیت و دفاع از سقط جنین
مطالب تولیدی توسط این فرد در پوشش خبرنگار، بارها توسط رسانه های معاند به صورت ویژه بازنشر شده است. در حقیقت فرد مذکور در پوشش خبرنگار، نقش خبرنگار نیابتی را برای دشمن ایفا می کرده است.
حامدی در دورههای ترکیه، چک (پراگ)، آفریقای جنوبی، برای دورههای به ظاهر آموزش خبرنگاری شرکت کرده است، در این دورهها، پراگ صراحتا درباره براندازی بوده است.
نکته قابل تأمل اینجاست که پس از بازداشت این فرد، بی بی سی فارسی، اینترنشنال سعودی و دیگر رسانه های معاند به صورت ویژه به این مسئله واکنش نشان داده و خواستار آزادی وی شده اند! به نظر شما علت این بی قراری و ناآرامی رسانه های «انگلیسی-سعودی-اسرائیلی-آمریکایی» برای چیست؟
در سالهای گذشته، دُم خروس ارتباط رسانه های معاند با برخی خبرنگاران و روزنامه نگاران شاغل در رسانههای اصلاح طلب بیرون زد. ماجرا از این قرار است که «پ.ع» طنزنویس روزنامه شرق طبق روال و بنابر هماهنگیهای صورت گرفته، مطلب تولیدی خود را در اختیار مسعود بهنود قرار میداد تا وی صبح روز بعد در ستون مرور روزنامهها در بیبی سی فارسی به آن ضریب داده و با ذکر اسم نویسنده، آن را بازنشر دهد. ظاهر قضیه این بود که مسعود بهنود در بیبیسی فارسی، هر روز صبح خودش روزنامههای داخلی ایران را مرور و سوژهها را انتخاب میکند و در این میان، روح خبرنگاران اصلاحطلب در داخل کشور اصلا از این ماجرا خبردار نیست. اما گاف بیبیسی، موجب شد که دم خروس بیرون بزند.
آن شب، وقتی طنزنویس روزنامه شرق مطلب خود را تحویل داد و رفت، ساعاتی بعد یکی از مدیران روزنامه، مطلب وی را به دلیل ملاحظاتی کنار گذاشت و مطلب مذکور اصلا چاپ نشد. با اینحال مسعود بهنود صبح روز بعد با این خیال که مطلب ارسال شده توسط خبرنگار اصلاحطلب به وی، در روزنامه منتشر شده است، آن را بازنشر داده و با آب و تاب به شرح آن پرداخت.
در سالهای گذشته اسنادی منتشر شد که نشان میداد برخی از خبرنگاران فعال در رسانههای اصلاحطلب با نام مستعار در رسانههای معاند فعال بوده و به نوعی به صورت نیابتی به تهیه خوراک رسانهای برای آنها اقدام میکردهاند.
در سالهای گذشته یکی از خبرنگارانی که پیش از آن در رسانههای اصلاح طلب در داخل کشور فعال بوده و مدتی بود که به رسانههای معاند پیوسته بود در یادداشتی در وبسایت ضدانقلاب «روزآنلاین» نوشته بود:«من در داخل ایران هم حقوق ریالی داشتم و هم حقوق دلاری، حقوق ریالی را از رسانه اصلاحطلب میگرفتم و حقوق دلاری را از فعالین جریان برانداز در خارج از کشور.»
رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب تاکید کرده بودند:«در طول این چهل سال -و اکنون مانند همیشه- سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامه همیشگی هزاران رسانه صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنبالههای آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهدهاند که با استفاده از آزادیها در خدمت دشمن حرکت میکنند.»
ایشان همچنین تیرماه سال جاری در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضایی فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیّت روانی داشته باشند. امنیّت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار، گاهی چند ساعت یک بار یک شایعهای، یک دروغی، یک حرفی را یک آدم مشخّصی یا نامشخّصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند، ذهن مردم را خراب میکند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع میکند، خب، این امنیّت روانی مردم از بین میرود. یکی از وظایف قوّهقضائیّه برخورد با این مسئله است. البتّه اینجا هم من شنیدم بعضی گفتند که قانون نداریم؛ اوّلاً میشود از همین قوانین موجود استفاده کرد و حکم این را فهمید؛ اگر قانون هم ندارید، سریع قانون تهیّه کنید؛ اینها چیزهای مهمّی است.»
اکنون مطالبه افکارعمومی از نهادهای قضایی و امنیتی، برخورد با مدیران برخی رسانه های به ظاهر اصلاح طلب است. مدیرانی که با بی مسئولیتی و قصور و تقصیر خود، فضا را برای جولان دشمن فراهم کرده و امنیت روانی جامعه را مورد هجمه و آسیب قرار می دهند.