تمدن سازی اسلامی نیازمند تمسک به قرآن است/علوم انسانی قرآن بنیان استخراج شود
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدمحمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در مراسم افتتاحیه چهل و پنجمین دوره مسابقات معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با تاکید بر ضرورت تدبر در قرآن کریم اظهار کرد: در روز قیامت منادی صدا میکند هر کسی هرچه کاشته است باید نسبت به آن پاسخگو باشد جز کسانی که در زمین قرآن کشت کرده باشد.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی میخواهد به خیر کامل برسد باید در قرآن کریم تدبر کند، خاطرنشان کرد: روز قیامت همه افراد به اعمال خود مبتلا هستند غیر از کسانی که به قرآن متمسک شده باشند.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با تاکید بر ضرورت جاری سازی و کاربردی سازی مفاهیم قرآن کریم گفت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که قرآن باید در سبک زندگی ما قرار بگیرد و این وظیفه بر عهده کسانی است که در مباحث تفسیری و معارفی فعالیت میکنند؛ باید معارف قرآنی کاربردی سازی و آسان سازی شده تا در دسترس همگان قرار گیرد.
وی از برگزاری مسابقات قرآن کریم در استانهای مختلف تقدیر و بیان کرد: مفاهیم این مسابقات باید در بین عموم مردم جاری شود و اگر بتوانیم چنین کنیم گامی بلند برداشتهایم.
حجت الاسلام نقیب با اشاره به فعالیت 18 دانشکده زیرمجموعه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و تحصیل 6 هزار دانشجو در رشته علوم و معارف قرآن کریم گفت: چند دوره است که پژوهشهای قرآنی را در این دانشگاه با جدیت مورد توجه قرار دادهایم.
وی با تاکید بر اینکه روش استخراج علوم انسانی قرآن بنیان از مسائلی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ اضافه کرد: علوم انسانی که در دانشگاههای ما تدریس میشود اغلب بر پایه مفاهیم غربی است در حالی که باید علوم انسانی مفاهیم خود را از قرآن بگیرد تا علوم انسانی اسلامی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به اینکه به دنبال استخراج نظامات قرآنی هستیم، گفت: آیا نمی توان از قرآن برای خانواده نظامی استخراج کرد که میزان طلاق را کاهش دهد؟ بزهکاری را کاهش دهد؟ باید قرآن کریم را زیرورو کنیم تا نظامات قرآنی و علوم انسانی را از قرآن استخراج کرده و همه ما در این زمینه وظیفه داریم.
وی با بیان اینکه روش شناسی استخراج علوم انسانی مطرح شده و همایش بین المللی در این زمینه برگزار خواهد شد، اضافه کرد: مقام معظم رهبری همواره بر مسئله تمدن سازی تاکید دارند و این تمدن سازی نیز باید از دل قرآن استخراج شود؛ نمی توانیم تمدن اسلامی داشته باشیم ولی سراغ قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نرویم.
حجت الاسلام نقیب گفت: اگر مفاهیم استخراج شده از قرآن کریم در حرکت مستقیم قرار گرفت تا ما به تمدن اسلامی و حکومت مهدوی برسیم، کار را درست انجام دادهایم. هم افزایی در میان مراکز و جهت دهی به پژوهشها و تحقیقات امری ضروری است تا بتواند در جامعه اثرگذار بوده و حرکت ایجاد کند.