چرا صهیونیستها و آمریکا مجبور به پذیرش آتشبس شدند؟
گذشته و بعد از گذشت بیش از ۴۵ روز از حملات رژیم صهیونسیتی به غزه، کابینه رژیم اشغالگر قدس در نهایت به پذیرش توافق آتشبس با میانجیگریهای دولت قطر و مصر متوسل شد. اتفاقی که بسیار از کارشناسان آن را شکستی دیگر برای صهیونیستها میدانند.
صهیونیستها علاقهای به پایان دادن به جنایات در غزه ندارند
فؤاد ایزدی عضو هیات علمی دانشگاه و کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در همین باره گفت: یک نکته مهم که باید در این توافق به آن توجه شود این است که این آتشبس یک آتشبس موقت است و آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ علاقهای پایان دادن به جنایات خود ندارند و پیش از این هم بارها با آتش بس مخالفت کردهاند و آمریکا حتی زمانی که قرار بود در قطعنامهای که چند روز پیش در شورای عالی امنیت سازمان ملل تصویب شد، از کلمه آتش بس استفاده شود با آن مخالفت کردند و گفتند اگر این کلمه در قطعنامه باشد ما وتو می کنیم.
وی اضافه کرد: یک کلمه دیگری به معنای توقف بشر دوستانه میدهد که رئیس جمهور آمریکا هم آن را مطرح کرد و یک نوع توقف تاکتیکی جنگ است که این با آتش بس تفاوت دارد و به معنای این است که برای چند روز یا چند ساعت، در یک منطقهای عملیات نظامی انجام نمیشود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: آمریکاییها به دنبال آتش بس نیستند و به دنبال یک توقف کوتاه هستند و این موضوع را هم به دلایلی دنبال میکنند.
نیاز صهیونسیتها به فرصتی برای بازسازی نیروها
ایزدی درباره این سوال که دلایل پذیرش این موضوع چیست، اظهار داشت: دلیل اولی که موجب شد آمریکا و رژیم اسرائیل این توقف در جنگ و مواردی که حماس از روز اول در باره تبادل زندانیها می گفت را بعد از 48-47 روز بپذیرند این است که آنها نیاز دارند در سرزمینهای اشغالی با توقفی که در جنگ ایجاد میشود بتوانند نیروهای خود را بازسازی کنند و بعضی از مشکلاتی که در حوزه نظامی دارند را حل کنند. پس دلیل اول که باعث شد آنها با توقف جنگ موافقت کنند به خاطر فشاری بود که در حوزه نظامی متحمل میشدند.
فشار ساکنان سرزمینهای اشغالی به دولت نتانیاهو
عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: نکته دوم در رابطه با مسائل سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی است. بعد از عملیات طوفان الاقصی یک جمعیت قابل توجهی به همراه خانواده بازداشت شدگان در عملیات طوفان الاقصی در سرزمین های اشغالی تظاهرات کردند و همه میدانند دلیل اینکه خانوادههای آنها آزاد نشدند و برنگشتند نتانیاهو و دولت نتانیاهو است.
وی اضافه کرد: در هیمن حال حرف حماس از روز اول این بود که ما حاضریم اسرا را پس دهیم و در ازای آن فلسطینیهایی که در اسارت و گروگان اسرائیل هستند، آزاد شوند که دولت نتانیاهو و صهیونیستها مخالفت کردند، حال با توجه به فشار سیاسی داخلی سعی میکنند با این توقف جنگ، این مشکل را حل کنند.
فشارهای بینالمللی به صهیونیستها
ایزدی یادآور شد: نکته سوم بحث فشار بینالمللی است که به صهیونیستها وارد میشود مثل قطعنامه بینالمللیای که اخیرا برای توقف و آتشبس صادر شده بود، برای همین اسرائیلیها تلاش دارند این فشار خارجی را کمتر کنند.
تلاش بایدن برای ترمیم چهره خود
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: مورد چهارم هم مسئلهای که به بایدن برمیگردد، الان اکثریت مردم آمریکا مخالف سیاستهای بایدن هستند و با توجه به انتخابات سال آینده در آمریکا، بایدن تلاش دارد با این تغییر و تحول به نوعی به خودش کمک کند.
ایزدی اضافه کرد: همه این مسائل در کنار هم منجر شده تا آمریکا و اسرائیل به همان حرفی برسند که حماس از ابتدا میگفت و این نوعی پیروزی برای حماس است که حرفش به کرسی نشست.
وی اظهارداشت: با توجه به مسائلی که گفته شد آمریکاییها و اسرائیلیها مجبور شدند به اجبار به این آتشبس موقت تن بدهند. نکته مهم این است که آنها در نهایت به هیچ کدام از اهدافی که به دنبال آن بودند نرسیدند.