حکم شرعی انتخابات و مجتهدان زنده و مرده!
برخی از مدعیان فقاهت که مع الاسف در حوزه علمیه نیز صاحب کرسی درس فقه هستند (هر چند کم رمق و صرفاً در حلقه مریدان) میگویند هیچ آیه یا روایتی درباره انتخابات نداریم! پس اینکه عدهای حکم شرعی شرکت در انتخابات را بیان میکنند، ربطی به فقه و شرع ندارد!
سطح آگاهی و فهم فقهی چنین افرادی را در همین نوع اظهار نظرهایی میتوان سنجید، و حقیقتاً چنین اظهاراتی ارزش پاسخگویی هم ندارد. زیرا اگر چنین باشد که اینان میگویند در آن صورت نه تنها باید فاتحه «اجتهاد» را خواند که فاتحه «خاتمیت» و «جاودانگی» اسلام را هم باید خواند. اگر اسلام دین جاودانه است و اگر هیچ کنشی از کنشهای اختیاری بدون حکمی شرعی وجود ندارد، پس چطور میتوان گفت شرکت در انتخابات (به عنوان یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین کنشهای اجتماعی و حوزههای نمایش اقتدار حکومت اسلامی و ...) فاقد حکم شرعی است و هیچ ربطی به اسلام و امام زمان و ... ندارد؟!
خدا رحمت کند شهید مطهری را چه زیبا میفرمود:
«بديهی است كه مشكلات جامعه بشری نو میشود و مشكلات نو راه حل نو میخواهد . «الحوادث الواقعه» چيزی جز پديدههای نوظهور نيست كه حل آنها بر عهده حاملان معارف اسلامی است. سرّ ضرورت وجود مجتهد در هر دوره، و ضرورت تقليد و رجوع به مجتهد زنده همين است. و الا در يك سلسله مسائل استاندارد شده، ميان تقليد از زنده و مرده فرقی نيست. اگر مجتهدی به مسائل و مشكلات روز توجه نكند او را بايد در صف مردگان به شمار آورد.»
احمدحسین شریفی