امام صادق در راه جهاد تبیین معارف دین مجاهدانه تلاش کردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامی تبار جمعه شب در جلسه تفسیر آیه ۴۲ سوره مبارکه ابراهیم که در مسجد آیت الله رضوی کاشان برگزار شد، با تسلیت شهات امام جعفر صادق (ع) گفت: امام صادق (ع) مفسر قرآن است.
وی افزود: مفسران حقیقی قرآن اهل بیت(ع) هستند به همین دلیل پیامبر اکرم میمی فرماید، «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» من برای شما دو تحفه گرانبهای قرآن و اهل بیت(ع) را به یادگار گذاشتم.
امام جمعه موقت کاشان به نقش اهل بیت(ع) در کنار قرآن اشاره کرد و گفت: مهم ترین نقشهای مهم اهل بیت(ع) در کنار قرآن این است که اهل بیت(ع) مفسران قرآن هستند و قرآن و تفسیر واقعی آن را میدانند و مابقی مفسران همه بر سر سفره اهل بیت(ع) هستند.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) حق بزرگی به گردن اسلام دارد به طوریکه ما مذهب خود را مذهب جعفری میدانیم و خود را شیعه جعفری معرفی میکنیم در حالیکه مذهب ما مذهب اسلام است و شیعه امیرمومنان(ع) هستیم.
حجت الاسلام اسلامی تبار گفت: درگیری بین امیه و بنی عباس یک فضای باز سیاسی و یک فرصت طلایی برای امام جعفر صادق(ع) فراهم کرد تا از این فرصت طلایی برای ترویج و تبیین فرهنگ دین و فرهنگ شیعه به معنای واقعی استفاده کند.
وی ادامه داد: اگر زحمات امام صادق(ع) را بخواهیم در یک کلمه توضیح بدهیم، امام صادق (ع) مجاهدانه در راه جهاد تبیین معارف دین تلاش کرده، از هیچ فرصتی برای تبیین معارف دین غفلت نکرده و برای تبیین درعرصههای مختلف اعتقادی و اخلاق از هیچ تلاشی دریغ نکردند.
وی ادامه داد: روایات زیادی در باره اعتقادات، توحید، ولایت، معاد، نبوت، خدا شناسی، اخلاق الهی و اسلامی و فقه تفسیر داریم و در قرآن نیز کمتر آیهای وجود دارد که در ذیل آن روایتی از امام صادق(ع) نقل نشده باشد.
حجت الاسلام اسلامی تبار با بیان اینکه در بحث فقه به اندازهای روایات زیاد است که فقه ما به فقه جعفری معروف است، گفت: امام صادق(ع) دراحکام فقهی هم خود مسائل فقهی را برای مردم بیان کرد و هم مردم را تشویق به فراگیری احکام فقهی میکرد و هم افرادی که با مسائل فقهی آشنا بودند تشویق به نشر آن میکرد و هم جاهلان را به دلیل کوتاهی در فراگیری مذمت میکرد.
وی افزود: در دوره امام صادق(ع) به مانند امروز به واسطه به وجود آمدن فضای باز سیاسی هجوم وسیعی در فضای مجازی برای شبهه پراکنی در موضوعات قرآنی، فقهی، دینی، اخلاقی و اعتقادی به وجود آمد و به عصر شبهه معروف بود و فرقهها و گروههای مختلف مذهبی و سیاسی و حتی کفار شبهه پراکنی میکردند.
امام جمعه موقت کاشان گفت: همه ائمه اطهار(ع) صادق بودند، اما اگر امام صادق به امام صادق(ع) معروف شد برای این بود هر شبههای برای مردم مطرح میشد، امام صادق(ع) پاسخگو بود.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) علاوه بر گسترش فرهنگ تشییع در مبارزه با دشمن نیز کوتاهی نکرد و از هر طریقی با دشمن مبارزه کرد و نهایتا در راه دین به شهادت رسید.
حجت الاسلام اسلامی تبار گفت: دشمن برای انحراف مردم راههای ارتباطی فکری مردم را قطع میکرد و آنها را در یک بحران فکری قرار داد و ارتباط شان را با محیط پیرامون قطع میکرد و پلهای پشت سرو مقابل آنها را تخریب میکرد به طوریکه نه نسبت به گذشته و آینده خود توجهی نداشتند و امام صادق(ع) نیز تلاش میکرد تا این توطئه دشمن را خنثی کند.
وی با بیان اینکه بخشی از اهرمهای فکری و قدرت شیعه به گذشته و بخش دیگر آن مربوط به آینده است و از فاطمیه و غدیر و عاشورا به عنوان گذشته شیعه و از مهدودیت به عنوان آینده شیعه نام برد و تأکید کرد: همه تلاش دشمن برای نابودی اهرمهای فکری گذشته و آینده شیعه است.
حجت الاسلام اسلامی تبار ادامه داد: امام صادق(ع) فاطمیه را زنده نگهداشت و به هر بهانهای در رابطه با حضرت فاطمه زهرا(س) روشنگری میکرد.
امام جمعه موقت کاشان با بیان اینکه دشمن در همه دورانها تلاش کرده تا عاشورا را به فراموشی بسپارد، گفت: امام صادق(ع) نیز از هر فرصتی برای زنده نگهداشن فاطمیه و غدیر و عاشورا و مهدودیت استفاده میکرد و اجازه نداد دشمن پشتوانههای فکری شیعه را نابود کند، از این رو نسبت به امام صادق(ع) کینه داشت تا او را به شهادت رسانید./۱۳۰۷/