گزارشی از گردهمایی عمومی طلاب و فضلای استان فارس در قم + عکس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، گردهمایی عمومی طلاب و فضلای استان فارس با پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی و حضور نماینده ولی فقیه در این استان و اعضای مجلس خبرگان رهبری، امروز پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در مسجد مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.
حوزه علمیه فارس؛ سرشار از امید، وحدت و انسجام
حجتالاسلام والمسلمین محمودی با اشاره به اینکه استان فارس با پیشینه درخشان خود در حوزه علمیه میدرخشد، گفت: از اواسط قرن چهارم هجری که شیراز توسط دیلمیان تصرف شد علاوه بر اینکه مذهب تشیع به عنوان مذهب رسمی استان فارس متعارف شد، به خاطر علاقه دیلمیان به اهلبیت(ع) شروع به ساختمانسازی مساجد و حوزههای علمیه کردند و این جزو مفاخر استان فارس است که یک چنین هویت ملی و دینی دارد.
مدیر حوزه علمیه فارس با اشاره به پرورش یافتن شخصیتهای بزرگ در علوم عقلی و نقلی در حوزه علمیه این استان گفت: طلاب باید بتوانند ادامهدهنده و احیاگر میراث گرانسنگ سلف صالح خویش باشند. ظرفیتی که به گفته وی دور از دسترس نیست.
حجتالاسلام والمسلمین محمودی به بیان نظام مسائلی که در دست اقدام مسئولین حوزه فارس است اشاره کرد و افزود: مورد اول حفظ و تبیین دین است که با ادغام پژوهش و آموزش و در کنار آن تذهیب نفس و جریانسازی حاصل میشود.
وی افزود: مورد دوم ایجاد و احیای سنت اجتهاد و پاسخگویی به نیازهای متغیر جامعه در مسایل مستحدثه است. باید طلاب ما در عرصه اجتهاد گامهای استوار و متقن بردارند. با توجه به اینکه ظرفیت خوبی در استان فارس وجود دارد قرار بر این است که از اساتید طراز اول و استوانههای حوزه علمیه قم دعوت کنیم تا حتی برای اساتید درس خارج استان فارس گعدههای علمی داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمودی به تقویت روحیه دینی در بین مردم و هدایت عامه به عنوان یکی از نظام مسائل حوزه علمیه فارس اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تشریک مساعی خوبی در استان وجود دارد و هیچ مدیر کلی را نداریم که در مباحث حوزوی از کمک او برخوردار نباشیم. این باعث شده یک نمود خوبی در اذهان عموم مردم داشته باشیم که حوزه علمیه سرشار از امید است و با وحدت و انسجام برای رفع مشکلات منجمله برخی از خطراتی که روحیه دینی مردم را تهدید میکند، در صحنه است.
مدیر حوزه علمیه فارس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب انتظار دارند که حوزه علمیه افق و چشمانداز ۳۰ سال آینده را رصد نموده و سیاستگذاری کند، افزود: قطعا این ظرفیت و استعداد در حوزه علمیه وجود دارد.
حوزه علمیه و طلاب نقش خود را در دوره آخرالزمانی به درستی ایفا کنند
حجت الاسلام والمسلمین لطفالله دژکام با توجه به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت رشد حوزههای علمیه کشور گفت: حوزه علمیه فارس نیز باید رشد کند و بتواند پیام دین را به مخاطبین بخصوص نسل جوان برساند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با تاکید بر اینکه مسئولین حوزه علمیه فارس تمام تلاش خود را برای حل مشکلات طلاب به کار میگیرند، گفت: توقع از حوزه و علمای حوزه این است که بتوانند نقش خود را در این دوره آخرالزمانی در دلالت همگان به سوی حضرت حجت (عج) به درستی انجام بدهند.
امام جمعه شیراز با ذکر خاطرهای از آیتالله شبزندهدار گفت: روزی خدمتشان بودیم. طلبهها در مورد برخی کمبودها بحث میکردند. ایشان فرمودند شما درس بخوانید اگر ملّا توانمند در تبلیغ دین باشد، مردم او را روی سر خود میگذارند چون فطرت بشر تشنه معارف حوزه است. وظیفه طلاب درس خواندن و کار خدا روزی رساندن و حمایت کردن است.
حوزه علمیه فارس در کنار قم و مشهد باید بدرخشد
حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا دانا، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان نیز با اشاره به اینکه رهبر انقلاب از حرم شاهچراغ به عنوان سومین حرم اهلبیت در ایران نام بردند، گفت: لذا شایسته است که حوزه علمیه فارس نیز در کنار حوزههای قم و مشهد به عنوان سومین حوزه علمیه ایران بدرخشد.
وی ادامه داد: در حالی که استکبار تمام امکانات خود را برای ضربه زدن به اسلام به کار گرفته است، طلاب و فضلا باید در این زمیه پرچم پاسداشت از دین را نگاه دارند.
حجت الاسلام والمسلمین دانا با تاکید بر اینکه طلاب فارس مقیم قم باید به نقش خود در حکمرانی و دفاع از حاکمیت عمل کنند، گفت: لازمه این نقشآفرینی توجه و عمل به وظایف دو گروه شامل متولیان حوزه و خود طلاب و فضلا است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: گروه اول متولیان امر هستند که باید بستر حضور طلاب استان فارس که در قم حضور دارند و متفقه در دین شدهاند را در استان فارس فراهم کنند. این بسترسازی نیز تحقق نمییابد مگر با یک برنامهریزی دقیق و جامع و در کنار آن رصد و شناسایی نخبگان در رشتههای مختلف علوم اسلامی و ساماندهی آنان متناسب با جایگاه شایستهشان در استان.
حجت الاسلام والمسلمین دانا افزود: گروه دوم نیز خود طلاب و فضلای فارس مقیم شهر قم هستند که ضرورت دارد با مراجعت به استان به نقش خود در ایجاد جامعه ایمانی، امت اسلامی و سهیم بودن در تمدن نوین اسلامی عمل کنند.
آیتالله احمد بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه دین باید در متن زندگی مردم باشد، گفت: این وظیفه روحانیت است. بخصوص پس از انقلاب اسلامی که نظام اسلامی استقرار یافته فرصت خوبی برای فعالیت روحانیت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حکمت ۳۸۰ نهجالبلاغه عنوان کرد: قوام دنیا و پایداری زندگی دنیا به چهار مسئله بستگی دارد.
وی افزود: این چهار چیز عبارتاند از عالمی که علم خود را به کار گیرد و گوشهنشینی نکند و در متن زندگی اجتماعی مردم وارد شود. جاهلی که از تعلم و یادگیری دوری نکند و از عالم بهره بگیرد. ثروتمندانی که بخیل نباشند و مال خود را در جهت صلاح جامعه به کار بگیرند. و فقرایی که دین خود را به دنیا نفروشند.