۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
کد خبر: ۷۷۱۲۰۶
حجت الاسلام گودرزی:

آسیب های جدی بحران جمعیت درک نشده است

آسیب های جدی بحران جمعیت درک نشده است
پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده با اشاره به راهکارهایی برای خروج از بحران جمعیت، اظهار داشت: عمومی سازی با ایجاد حلقه های میانی راهکار خروج از بحران جمعیت است؛ افرادی که بتوانند مثل خود را تکثیر و گفتمان سازی کنند.

به گزارش خبرنگار  سرویس جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی گودرزی پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده در نشست علمی آینده پژوهی جمعیت و فرزندآوری در ایران که امروز به صورت مجازی از طریق تلویزیون اینترنتی حوزه برگزار شد، با اشاره به بحران جمعیت در کل جهان، اظهار داشت: کشورهای اروپایی قبل از ایران در تله جمعیت قرار گرفته اند و با مهاجرت به دنبال مدیریت جمعیت هستند.

حجت الاسلام گودرزی با اشاره به کاهش نرخ باروری در سال های اخیر، ابراز کرد: با کاهش نرخ باروری جمعیت ایران اسلامی در سال 1480 به جمعیت ایران به سی میلیون نفر خواهد رسید که فاجعه است؛ برخی استان ها نرخ باروری بالای دارند ولی استان های توسعه یافته که بیشترین درآمد دارند عموما نرخ باروری کمتری دارند.

پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده با تاکید بر لزوم حرکت جامعه به سوی نرخ باروری بالاتر از نرخ جانشینی، تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه یافته باید نرخ جانشینی بالاتر از نرخ جانشینی کشورهای توسعه یافته داشته باشند؛ وضعیت آینده جمعیت جمهوری اسلامی در آینده بسیار سخت و اگر نرخ باروری به این منوال باقی بماند در آینده وضعیت ایران بسیار بد خواهد بود و به پیرترین کشور منطقه تبدل خواهد شد.

وی با اشاره به هزینه های نگهداری سالمندان در جامعه، گفت: سال 1430 مجبور خواهیم شد که بسیاری از مهدکودک‌ها را به خانه سالمندان تبدیل کنیم و تعداد افرادی که حقوق بازنشتگی می گیرند بالاتر از کارمندان دولت شوند؛ جذب مهاجرینی که کشور دارد آیا آورده ای برای کشور دارد؟ آیا ظرفیت برای پذیرش مهاجرین نخبه ایجاد شده است؟

حجت الاسلام گودرزی با اشاره به راهکارهای خروج از بحران جمعیت، گفت: پژوهش های مراکز علمی معتبر نشان می دهد مردم ایران ذاتا فرزند دوست هستند و قریب به سه فرزند را می خواهند ولی موانعی باعث می شود که مردم آنچه را می خواهند محقق نشود، تحقیقات نشان داده مردم ایران فرزند دوست و خانواده دوست هستند.

پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده در بخش دیگری از سخنان خود موانعی که باعث جلوگیری از فرزندآوری می شود را برشمرد و ابراز کرد: برای حل شدن مسئله جمعیت باید عموم مردم پای کار بیایند و با ورود گروه های مذهبی و غیره این مشکل حل نخواهد شد، به احتمال زیاد در سال آینده زیر یک میلیون موالید خواهیم داشت زیرا  مردم هنوز آسیب های بحران جمعیت را درک نکرده اند.

وی در پایان سخنان خود با بیان راهکارهای عمومی سازی فرزندآوری، گفت: باید افرادی در مناطق باشند که مثل خود را در بحث جمعیت تربیت کنند و عمومی سازی با ایجاد حلقه های میانی صورت گیرد؛ افرادی که بتوانند مثل خود را تکثیر کنند و بتوانند گفتمان سازی کنند آینده جمعیت را بهتر خواهد کرد.

ارسال نظرات