۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۷۷۱۷۳۴
حجت‌الاسلام لیالی خطاب در گفت‌وگو با رسا:

قانون شکنی در نهایت به نفع دولت نخواهد بود

قانون شکنی در نهایت به نفع دولت نخواهد بود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با توصیه به رئیس جمهور برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب تصریح کرد: قانون شکنی رئیس جمهور در نهایت به قانون شکنی مردم منجر خواهد شد و این به نفع دولت نیست.

حجت‌الاسلام محمد علی لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا حجاب و عفاف را از مسلمات و ضروریات دینی، شرعی، عقلی، عرفی و فطری انسان معرفی کرد و گفت: در هیچ دورانی زنان ایران برهنه نبوده‌اند و از باستان تا امروز حجاب هویت ملی و مذهبی ایران بوده است؛ البته این امر در تمام ادیان و مذاهب الهی مانند مسیحیت و یهودیت هم واجب بوده است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در بیان سومین نکته درباره عفاف و حجاب تصریح کرد: این امر مقدس نماد تکامل و شکوه زن است؛ زن گوهری است که باید در صدف بماند و از نگاه بد خواهان و هرزگان و هرزه طلبان دور باشد؛ زنان ما عفیف بوده و هستند؛ بی‌حجابی فرهنگ وارداتی غرب بود که کماکان از سوی آن‌ها پیگیری می‌شود اما زنان جامعه ما در ضدیت با غرب‌گرایی و غرب‌زدگی همواره خواهان عفت و حجاب خود و دخترانشان هستند.

وی فتنه‌های «1388» و «1401» و «زن زندگی آزادی» را سر آغاز تبدیل شدن بی‌حجابی از حرام شرعی به حرام شرعی و سیاسی عنوان کرد و گفت: از این رو کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس وظیفه خود را انجام دادند و بعد از ایشان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قانون عفاف و حجاب را تصویب کردند؛ شورای نگهبان نیز با همه موافقت‌ها و مخالفت‌ها، این قانون را تأیید کرد و اکنون موقع اجرای آن است.

حجت‌الاسلام لیالی با انتقاد شدید از ابلاغ نشدن این قانون در روزهای اخیر گفت: این قانون غلط یا درست، قانون است و رئیس جمهور طبق وظیفه خود باید آن را ابلاغ کند؛ مخالفت با آن راهکارهایی دارد که هر کس از مجلس یا دولت می‌تواند بر اساس طرح یا لایحه خود تقاضای اصلاح آن را داشته باشد؛ اما اکنون این قانون باید ابلاغ شود و این وظیفه ارتباطی به خوش آمد یا بد آمد اجرا کنندگان ندارد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با تعریف اینکه مجلس شورای اسلامی یعنی نمایندگان کل مردم ایران اظهار داشت: کسی که قانون مصوب مجلس را اجرا نمی‌کند در برابر تمام مردم ایران ایستاده است و شرعیت و شریعت را که شورای نگهبان نماینده آن است ندیده گرفته است.

وی با اشاره به نظر برخی که حجاب را امری فرهنگی می‌دانند گفت: نخست باید گفت که مراکز فرهنگی در این سال‌ها چه کرده‌اند؟ دوم اینکه کسانی که از این قانون حمایت می‌کنند یا حتی با آن مخالف هستند از شخصیت‌های سیاسی جریان‌ها و گروه‌های مختلف هستند؛ این نشان می‌دهد که امروز حجاب امری سیاسی است و سیاسیون به دنبال اجرا یا اجرا نشدن آن هستند.

حجت‌الاسلام لیالی در گلایه‌ای از رئیس جمهور تصریح کرد: آقای رئیس جمهور با همین قانون به قدرت رسیده است؛ اکنون چگونه می‌تواند قانون را قبول نداشته باشد؟ آقای پزشکیان قانون شکنی را در جامعه باب نکنید؛ رئیس جمهور مجری قانون است و حق قانون‌گذاری یا موافقت و مخالفت با قانون را ندارد؛ او رئیس قوه اجرائیه و مسئول اجرای قانون است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی توصیه کرد: جامعه را به وحدت و آرامش دعوت کنیم؛ ابلاغ نشدن قانون یعنی بر باد دادن اعتبار مجالس یازدهم و دوازدهم و شورای نگهبان؛ این مجالس محل قانون گذاری عاقلانه است؛ چرا می‌خواهید این مسأله را به هیجانات عمومی وارد کنید؟ آقای بنی صدر قانونی را قبول نداشت؛ امام خمینی (ره) با این مضمون فرمودند «تو غلط می‌کنی که قبول نداری» چنین برخوردی با قوانین حاصلی جز دیکتاتوری ندارد؛ جناب پزشکیان که شعارتان وفاق است؛ بر شعار خود استوار باشید و به قانون عمل کنید.

وی در خاتمه کلام خود گفت: امام و رهبری می‌گویند که همه باید به قانون برگردیم و به قانون پایبند باشیم؛ اگر رئیس جمهور قانون مجلس شورای اسلامی را اجرا نکند، سازمان‌ها و نهادهای زیر مجموعه دولت نیز آیین‌نامه‌ها و مصوبات هیأت دولت را اجرا نخواهند کرد و مردم هم در رعایت یا عدم رعایت قوانین مصرح کشور به صلاحدید خود عمل خواهند کرد؛ بنابراین اگر قانون شکنی باب شود در نهایت به نفع دولت هم نخواهد بود.

ارسال نظرات