۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۰
کد خبر: ۷۷۲۵۱۹
یادداشت؛

نگاهی به زندگانی شهید «محمدحسین علم‌الهدی»

نگاهی به زندگانی شهید «محمدحسین علم‌الهدی»
به مناسبت سالروز شهادت شهید محمدحسین علم‌الهدی در این یادداشت به بررسی و روایت حیات و نقش شهید علم الهدی در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس پرداخته ایم.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، شهید محمدحسین علم‌الهدی یکی از چهره‌های برجسته انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس است که زندگی کوتاه اما پرباری داشت. وی در سال ۱۳۳۷ در خانواده‌ای مذهبی و انقلابی در اهواز به دنیا آمد. پدرش از شخصیت‌های متدین و شناخته‌شده شهر بود و این بستر خانوادگی زمینه‌ساز رشد شخصیت علمی و معنوی محمدحسین شد.

دوران کودکی و نوجوانی

محمدحسین از همان کودکی علاقه زیادی به مطالعه داشت و هوش سرشار او در زمینه‌های مختلف آشکار بود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در مدارس اهواز گذراند و از همان دوران نوجوانی با معارف اسلامی و شخصیت‌های برجسته دینی آشنا شد. در دوره دبیرستان، به واسطه مطالعات عمیق در حوزه تاریخ اسلام، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه، به یکی از چهره‌های تأثیرگذار در میان هم‌سن‌وسالان خود تبدیل شد.

ورود به دانشگاه و فعالیت‌های سیاسی

با قبولی در رشته تاریخ در دانشگاه فردوسی مشهد، محمدحسین فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را گسترش داد. او در دوران دانشجویی به مطالعات تاریخی و مذهبی خود ادامه داد و در عین حال نقش فعالی در مبارزه با رژیم پهلوی ایفا کرد. محمدحسین به دلیل توانایی‌های علمی و قدرت بیان خود، به یکی از عناصر کلیدی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام تبدیل شد.

در همین دوران بود که او به عمق مفاهیم اسلامی و اهمیت مبارزه با ظلم و ستم پی برد. فعالیت‌های او علیه رژیم پهلوی باعث شد که چندین بار توسط ساواک تحت تعقیب قرار گیرد، اما روحیه مقاوم و خستگی‌ناپذیرش هیچ‌گاه او را از مسیر مبارزه بازنداشت.

فعالیت مجاهدانه در دوران انقلاب

با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷، محمدحسین علم‌الهدی به‌عنوان یکی از جوانان پیشرو در سازمان‌دهی راهپیمایی‌ها و اعتراضات در خوزستان نقش اساسی داشت. او علاوه بر فعالیت‌های سیاسی، به آگاهی‌بخشی در میان مردم نیز می‌پرداخت و بسیاری از جوانان را به صفوف انقلاب جذب می‌کرد.

حضور در نبرد های آغازین دفاع مقدس

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، محمدحسین علم‌الهدی به‌سرعت وارد فعالیت‌های فرهنگی و نظامی شد. او به‌عنوان فرمانده سپاه اهواز انتخاب شد و با آغاز جنگ تحمیلی، تمامی توان خود را برای دفاع از خاک میهن به کار گرفت. علم‌الهدی معتقد بود که دفاع از اسلام و میهن وظیفه‌ای مقدس است و باید با اخلاص و ایمان در این مسیر گام برداشت.

در جریان جنگ تحمیلی، وی با تشکیل گروه‌هایی از جوانان بسیجی و سپاهی، به مقابله با نیروهای متجاوز بعثی پرداخت. یکی از معروف‌ترین عملیات‌های او، عملیات هویزه بود که در دی‌ماه ۱۳۵۹ انجام شد. در این عملیات، محمدحسین به همراه جمعی از نیروهای تحت فرماندهی‌اش، با شجاعت و فداکاری در برابر نیروهای تا دندان مسلح دشمن ایستادگی کردند.

در این نبرد، محمدحسین علم‌الهدی و یارانش با نثاری بی‌نظیر از جان خود، صحنه‌هایی از ایثار و مقاومت را به نمایش گذاشتند. سرانجام، در تاریخ ۱۶ دی‌ماه ۱۳۵۹، محمدحسین علم‌الهدی در عملیات هویزه به شهادت رسید و به قافله شهیدان پیوست.

میراث شهید علم‌الهدی

شهید محمدحسین علم‌الهدی نمونه‌ای کامل از یک جوان مؤمن، انقلابی و ولایتمدار است که با وجود عمر کوتاه خود، تأثیرات عمیقی بر جامعه و تاریخ ایران گذاشت. او با ایمان راسخ به آرمان‌های اسلام و انقلاب، الگویی برای نسل‌های بعدی شد.

زندگی او به ما نشان می‌دهد که چگونه یک جوان می‌تواند با ایمان، اراده و اخلاص، تحولی بزرگ در جامعه ایجاد کند. امروز، یاد و نام محمدحسین علم‌الهدی در میان مردم ایران به‌عنوان نماد مقاومت و ایثار زنده است و راه او همچنان الهام‌بخش نسل‌های جدید خواهد بود.

شهید علم‌الهدی در وصیت‌نامه‌اش نوشته بود: «اگر خون ما بتواند درخت اسلام را آبیاری کند، آن‌گاه شهادت را سعادت می‌دانم.» او به معنای واقعی کلمه، به این آرمان پایبند بود و با شهادتش، این گفته را به اثبات رساند.

ارسال نظرات