برای واگذاری زمین به مردم در راستای قانون فرزندآوری و نهضت ملی مسکن دچار چالش هستیم
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی باقری امام جمعه شال(قزوین) در مورد جوانی جمعیت گفت: طبق قانونی جوانی جمعیت که در مجلس دولت آقای رئیسی تصویب شد و در دولت پزشکیان نیز با قدرت دنبال میشود، طبق این قانون در بحث نهضت ملی مسکن و زمینهای فرزندآوری دولت اقدام به واگذاری زمینهای ارزان قیمت و متقاضیان نهضت ملی مسکن کرده است که بخش شال به دلایل زیرساختی از قبل زمین کم دارد و در تقسیمات کشوری از لحاظ زمین محروم است.
وی با بیان اینکه در بخشهای مجاور زمینهای مرغوب منابع طبیعی در اختیار دولت است که به راحتی دولت میتواند آن را واگذار کند، افزود: در بخش شال منابع طبیعی زمین برای واگذاری به بخش مسکن ندارد و سازمان شهرسازی نیز زمین برای این موضوع در اختیار ندارد. از مشکلات زیرساختی دیگر این است منطقه شال از لحاظ اسناد املاک، دارای اسناد سنتی و قولنامه دستی است و سند رسمی ندارد که البته چند سالی است که دولت شروع به دادن اسناد رسمی به زمینهای کشاورزی و مسکونی کرده است.
حجتالاسلام باقری ادامه داد: دولت اکنون اگر بخواهد زمینی را به صورت خرید یا مشارکت تملک کند و به متقاضیان واگذار کند از این جهت دولت نمیتواند اقدام کند، و عمده زمینها ارثی است و ممکن است در آینده مشکلات حقوقی ایجاد شود.
وی اظهار کرد: نکته دیگر زیرساختی این است که زمینهای این منطقه همه مرغوب برای کشاورزی است و دولت اجازه نمیدهد تا تغییر کاربری بدهند و به زمین مسکونی و تجاری تبدیل شوند. این مشکلات دست به دست هم دادند و اکنون وارد سال چهارم ابلاغ قانون جوانی جمعیت و تامین زمین و مسکن برای این امر شده ایم، اما متاسفانه در بخش شال هیچ اتفاقی نیفتاده و دولت زمینی نداشته تا آنرا به متقاضیان واگذار کند.
حجتالاسلام باقری با اشاره به نرخ بالای فرزندآوری در این منطقه تاکید کرد: منطقه شال در نرخ فرزندآوری جزو بالاترین نرخها در کشور است که قریب به ۴/۳ درصد به ازای هر خانوار است و چیزی بیش از دو برابر متوسط، کشور است و از طرفی آمار ازدواج بالا و آمار طلاق پایین است. تمام این موارد دست به دست هم داده است تا نیاز به تامین زمین برای مسکن مردم در غالب نهضت فرزندپروری یا نهضت ملی مسکن نیاز ضروری و فوری باشد و از سوی دیگر به دلیل اینکه زمین وجود ندارد، تمام متقاضیان ما بدون زمین ماندند و نیاز انباشته در این منطقه احساس میشود.
امام جمعه شال ادامه داد: اگر در حال حاضر دولت ۱۰۰ هکتار از زمین های این منطقه را با مالکین مشارکت و تملک کند در پایان ۴۰ هکتار زمین واگذاری به مردم میرسد که فقط میتواند نیاز انباشته فعلی را برطرف کند و نیاز سال بعد را تامین نمیکند.
وی گفت: ما با مشکل کانونی در این امر مواجه هستیم و نیازمند عزم جدی مسئولان در سطح استان و وزارتخانه هستیم تا مشکل را حل کنند و قدری از تشریفات قانونی کم کنند و زمینهای دارای سند شوند و برای مرغوبیت زمینهای کشاورزی استثنا قائل شوند تا اگر زمینی شرایط تغییر کاربری به بخش مسکن داشت، واگذار به نهضت ملی مسکن و فرزندآوری شود تا دولت طبق قوانین آن را تملک و به متقاضیان واگذار کند و اگر این اتفاق رخ ندهد، متأسفانه مشکل کلان کشور یعنی مهاجرت به بخشهای کلان شدیدتر میشود و متقاضیان مجبور میشوند از شهرهای دیگر تقاضای زمین کنند و با واگذاری زمین از سوی دولت موجب مهاجرت مردم از این منطقه میشود.
حجت الاسلام باقری یادآور شد: میتوان بستری فراهم کرد تا افرادی که به شهرهای بزرگ مهاجرت کردند به شهر خودمان بازگردند، با حل مشکل زمین مردم امید پیدا میکنند. مردم نگاهشان به دست دولت است که دولت چه زمانی این مشکل را حل میکند تا بتوانند صاحب مسکن شوند. از مشکلات اساسی دیگر منطقه شال، نبود مسکن اجارهای است و اگر زوجی بخواهند مسکن اجاره کنند مسکنی نیست و باید این مشکل در سطح وزارتخانه حل شود.