کتاب فقه القرآن قطب راوندی یک منبع برای روش اجتهاد از قرآن است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام والمسلمین سید سعید حسینی دوشنبه شب در ویژه برنامه گرامیداشت ارتحال عالم و فقیه شیعه قرن ششم علامه قطب راوندی، به عظمت منطقه راوند اشاره کرد و گفت: علامه آقا بزرگ تهرانی در کتاب الثقات العیون فى سادس القرون بزرگان قرن ششم میگوید، راوند کاشان در قرن ششم ۱۰ عالم برجسته داشته که یکی از آنها قطب راوندی بوده است.
وی به عظمت قطب راوندی اشاره کرد و افزود: ایشان در راوند کاشان متولد شده است، پدر و جد ایشان روحانی و عالم بودند و فضل ابن حسن طبرسی صاحب مجمع البیان است، عمادالدین طبری صاحب بشارت المصطفی و محمد ابن حسن پدر خواجه نصیرالدین طوسی سه معلم برجسته ایشان بودند.
نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: علامه امینی در جلد پنج الغدیر میفرماید، قطب راوندی از پیشوایان علمای شیعه و از اساتید فقه و حدیث و از نوابغ رجال در علم و ادب است.
وی ادامه داد: ابن حجر عسقلانی اهل تسنن در جلد سه کتاب لسان المیزان خودش میگوید، قطب الدین راوندی از فضلا و صاحب تصنیف در جمیع علوم است.
به گفته وی در صفحه ۳۳۰ کتاب دانشنامه آثارفقهی شیعه میگوید، نخستین کسی که و نخستین آیات الاحکام با ترتیب ابواب فقهی بنام فقه القرآن را نوشت قطب الدین راوندی بود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی ادامه داد: ابن الحدید در شرح یک نهج البلاغه، وقتی مهمترین شرح نهج البلاغه را مینویسد میگوید، قبل از من فقط یک نفر شرح نهج البلاغه را نوشته آن یک نفرهم عالمی به نام قطب الدین راوندی است.
وی افزود: محقق کرکی میگوید، اگر کسی بخواهد از قرآن استنباط کند و رساله بنویسد کتاب فقه القرآن قطب راوندی یک منبع برای روش اجتهاد از قرآن است.
نماینده ولی فقیه در کاشان با اشاره به اینکه ۶۰ عنوان کتاب و رساله از قطب راوندی به جا مانده است که فقط تفسیر ایشان ۱۰ جلد است ادامه داد: مشهورترین کتابهای ایشان که عبارت از الخرائج و اجرائح در رابطه با معجزات پیامبر و دوازده امام است، این کتاب سه جلدی است.
وی به مشهورترین کتاب قطب راوندی در معجزات چهارده معصوم اشاره کرد و اظهار داشت: محدث قمی در کتاب سفینه البحار میگوید، استاد ما محدث نوری در کتاب مستدرک الوسائل به شرح قطب راوندی که میرسد میگوید، فضائل و مناقب قطب راوندی و ترویج او از مذهب حقه اثنی عشری و همچنین خدماتی که قطب راوندی برای ترویج مذهب تشییع انجام داده که مشهورتر از این است که من آن را ذکر کنم./۱۳۰۷/