از ضرورت توجه به محرومیت زدایی تا تلاش برای ایجاد تحول در عرصه های سبک زندگی و مدیریت شهری

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، علیرضا زاکانی شهردار تهران و جمعی از معاونین شهرداری تهران در سفری به استان قم با برخی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کردند.
شهردار تهران با حضور در دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی با این مرجع تقلید به گفتوگو نشست.
آیت الله مکارم شیرازی: از افزایش بی رویه اجارهبها جلوگیری شود
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در این دیدار ضمن تبریک دهۀ کرامت، اظهار کرد: نظام ما جمهوری اسلامی است و باید به جمهوری بودن و اسلامی بودن آن عمل شود؛ درصورتیکه اسلام تقویت شود و گسترش پیدا کند، مشکلات حل میشود. اگر میخواهیم اسلام در همۀ زمینهها وجود داشته باشد باید برای مدارس، دانشگاهها، مساجد و صداوسیما و دیگر نقاط حساس برنامه داشته باشیم.
وی توجه به معیشت مردم را از وظایف مسئولین دانست و گفت: مردم از نظر زندگی در مشقت هستند و باید به آنها نشان بدهیم که در مسیر بهبود زندگی شما گام برمیداریم.
این مرجع تقلید مسئلۀ مسکن را یک مشکل بزرگ برای بسیاری دانست و ادامه داد: عدۀ زیادی از مردم مستأجر هستند و بعضی از صاحبخانهها اجارههای آنها را بهصورت غیرمنطقی افزایش میدهند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی شهرداری را به جهت فعالیت در همۀ زمینهها، ارگانی مانند دولت دانست و تصریح کرد: درصورتیکه شهرداری بهخوبی فعالیت کند و خدمات خود را اطلاعرسانی کند، مردم هم به سهم خود کمک خواهند کرد.
وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای شهردار تهران ابراز امیدواری کرد: انشاءالله بتوانید گامهای مفید و مؤثری بردارید و رضایت مردم را حاصل کنید.
آیت الله حسینی بوشهری: قم به هیچ قیمتی دست از انقلاب برنمیدارد
آیتالله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین در دیدار با دکتر زاکانی شهردار تهران ضمن تبریک ایام دهه کرامت، سالروز شهادت استاد شهید آیتالله مطهری و روز معلم را گرامیداشت و پایتخت الگویی برای تمامی شهرهای کشور استوی پایتخت را الگویی برای تمامی شهرهای کوچک و بزرگ کشور عنوان کرد و افزود: ایدهها و اقدامات کارشناسی شده شما میتواند زمینه ساز اجرا در شهرهای دیگر شود و دیگر شهرداریها باید سعی کنند از ابعاد مثبت آنها متناسب با استان خود استفاده کنند.
امام جمعه قم ادامه داد: انتظار این است که نسبت به رویدادها و فعالیتهای شهرداری و شورای شهر تهران اطلاع رسانی گسترده انجام شود، به طوری که همه شهروندان تهرانی و دیگر استانها از آن مطلع شوند تا یک نوع همگرایی بین پایتخت و استانهای دیگر به وجود آید.
وی با اشاره به اختیارات و اثرگذاری گسترده شهردار در برخی کشورها اظهار کرد: در کشورهای دیگر شهردار نقش بسیار کلیدی دارد و ظرفیتهایی زیادی در اختیار او قرار دارد که فعلا در کشور ما آن حالت به وجود نیامده است.الگوهای مثبت دنیا را بومی سازی کنید.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: سعی کنید الگوهایی که در دنیا وجود دارد را بررسی کنید و نکات مثبت آنها را بر اساس شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور، به گونهای که موجب رضایت مندی مردم شود، بومی سازی کنید.
وی با بیان اینکه مؤمن حالت ایستایی ندارد و همیشه بالنده است ادامه داد: برنامهها و آرمانهای انسان باید پیوسته رو به جلو باشد و گرنه انسان عمر خود را تلف کرده است. نباید بین طبقه حاشیه نشین و برخوردار فاصله زیادی وجود داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شهر تهران به صورت بی رویه دچار حاشیه نشینی شده است، ابراز کرد: نباید بین طبقه حاشیه نشین و طبقه برخوردار فاصله زیادی وجود داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ویژگیهای سیاستمدار و کارگزار اصلح در کلام شهید مطهری پرداخت و بیان کرد: از دیدگاه شهید مطهری سیاستمدار و کارگزار اصلح باید سه ویژگی داشته باشد. اول اینکه درک درستی از اسلام داشته باشد. مثلا شهرداری به عنوان کارگزار نظام باید بداند که ویژگی یک شهر اسلامی و معماری آن چیست و چه مسائلی باید در معماری اسلامی رعایت شود.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: ویژگی دوم این است که از جمود فکری مبرّا بوده و آزاد اندیش باشد. یعنی باید به استقبال آراء و نگاههای مختلف برود و در نهایت به یک جمع بندی برسد.وی ویژگی سوم را توجه به تمام اقشار و آحاد جامعه عنوان کرد.
وی افزود: تقاضای من این است این صحنههای بد حاشیه نشینی در تهران به عنوان پایتخت کشور است برطرف شود و امکانات لازم برای آن بخش از شهر نیز فراهم شود و البته از توسعه بی رویه شهر نیز جلوگیری شود.
امام جمعه قم با تأکید بر لزوم سرمایه گذاری بر مسائل معنوی و فرهنگی عنوان کرد: باید هر چه بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری شود. حوزه علمیه آمادگی همکاری در این زمینه را دارد و قم به هیچ قیمتی از حمایت از انقلاب دست بر نخواهد داشت.
لزوم تقویت اطلاع رسانیها
وی با تأکید بر ضرورت تقویت اطلاع رسانیها و لزوم همکاری رسانه ملی در این خصوص، ابراز کرد: اطلاع رسانی آرامش خاطر ایجاد میکند و حس رضایتمندی را چند برابر افزایش میدهد. صدا و سیما باید بخشی از برنامههای خود را به منظور اطلاع رسانی در اختیار شما قرار دهد.
در ابتدای این دیدار، علیرضا زاکانی گزارشی از برخی اقدامات و فعالیتهای شهرداری تهران در حوزههای فرهنگی و زیرساختی ارائه کرد.توجه به پیوست دینی و فرهنگی در تمامی کارها، مسئله تابلو نگارها، شهرسازی اسلامی، برنامههای شهرداری برای توسعه امر به معروف و نهی از منکر، تلاشهای انجام شده جهت بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی مردم، موضوع مسکن، همکاریهای شهرداری با دولت و حوزه علمیه و مبارزه با آسیبهای اجتماعی، از جمله محورهای گزارش شهردار تهران در این دیدار بود.
آیت الله شب زنده دار: دشمنان میخواهند با تغییر تدریجی ارزشها، فرهنگ اسلامی ما را دگرگون کنند
آیتالله شبزندهدار دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در دیدار با شهردار تهران که در سالن جلسات شورای عالی حوزههای علمیه برگزار شد ضمن تبریک دهه کرامت، با اشاره به آموزههای دینی و دعای «اللّهُمَّ إنّا نَرغَبُ إلَیکَ فی دَولَةٍ کَریمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الإِسلامَ وأهلَهُ وتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وأهلَهُ وتَجعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاةِ إلى طاعَتِکَ وَالقادَةِ إلى سَبیلِکَ» تصریح کرد: حکومت اسلامی نظامی است که در پرتو آن، کرامت دنیا و آخرت تحقق مییابد.
وی با استناد به این حدیث و دعای نورانی افزود: هدف نظام مقدس اسلامی، عزیز شدن اسلام و مسلمین در چشم جهانیان است.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان گلایههای برخی میهمانان خارجی از وضعیت شهرها و فرودگاههای کشور، خاطرنشان کرد: برخی رفتارهای نادرست، مانند گرانفروشی در اطراف حرمها، میتواند تصویر نادرستی از انقلاب و نظام اسلامی ارائه دهد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه تأکید کرد: احکام و اخلاق اسلام باید در عمل پیاده شود تا جهانیان به حقانیت آن پی ببرند.
آیتالله شبزندهدار با اشاره به نقش اخلاص در موفقیت انقلاب اسلامی گفت: همانگونه که امام خمینی(ره) تنها برای رضای خدا گام برداشتند، امروز نیز ادامه راه منوط به نیت خالص مسئولان و مردم است.
خدمت به اسلام و نظام، بالاترین مصداق ایثار است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ایثار را از ارزشهای مشترک ادیان الهی دانست و افزود: خدمت به اسلام و نظام، بالاترین مصداق ایثار است. در دعا داریم که در بحث اخلاص و ایثار بخواهیم که خداوند نصرت دینش را به ما عنایت کند «أَنْ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِکَ وَ لَا تَسْتَبْدِلْ بِی غَیْرِی» یعنی خدایا من را از کسانی قرار بده که به وسیله او دینت را یاری میکنی و به جای من دیگری را قرار نده.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه بر لزوم برنامهریزی دقیق و پرهیز از دوبارهکاری تأکید کرد و گفت: هر کاری باید بهصورت مستمر و نظاممند پیگیری شود تا با تغییر مدیران، متوقف نشود. نیاز است مصوبات پس از تدوین در نهادهای قانونگذار تصویب شوند تا تصمیمات، فراتر از رویههای مقطعی قرار گیرند.
آیتالله شبزندهدار، حکومت اسلامی را بستری برای تحقق کرامت انسانی دانست و بر لزوم نمایش چهره واقعی اسلام، اخلاص در عمل و مدیریت عالمانه تأکید کرد و گفت: تقاضای من این است که این خدمات قائم به شخص نباشد و استمرار داشته و تبدیل به قانون شود.
استاد حوزه علمیه قم گفت: رعایت حجاب در دستگاههای اجرایی باید از خود مدیران آغاز شود. امروز دشمن با مسئله حجاب در پی تغییر ارزشهای اسلامی است.
رهبر انقلاب حجاب را نماد دینداری میدانند
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حجاب، تأکید کرد: شهرداری تهران میتواند به الگویی موفق در رعایت حجاب اسلامی برای سایر دستگاههای اجرایی کشور تبدیل شود. رهبر انقلاب حجاب را نماد دینداری و دلدادگی به خداوند میدانند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره حجاب گفت: حجاب فقط یک دستور شرعی نیست، بلکه نماد فرهنگ اسلامی ماست.
آیتالله شبزندهدار با هشدار نسبت به اهداف دشمنان گفت: امروز مسئله حجاب به یک میدان فرهنگی تبدیل شده است. دشمنان میخواهند با تغییر تدریجی ارزشها، فرهنگ اسلامی ما را دگرگون کنند.
وی با اشاره به تجربه موفق شهرداری تهران در برخی زمینهها گفت: وقتی میگویند اجرای مصوبه حجاب ممکن نیست، پاسخ این است که شهرداری تهران نشان داده است که با اراده میتوان کارهای به ظاهر سخت را ممکن ساخت.
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: اگر رعایت حجاب در شهرداری تهران ممکن شده است، پس در سایر دستگاهها نیز امکانپذیر است. این یک آزمون مهم برای همه مسئولان است که نشان دهند میتوانند در حفظ ارزشهای اسلامی پیشگام باشند.
آیتالله شبزندهدار در پایان بر لزوم تلاش بیوقفه در راه اسلام تأکید کرد و گفت: امیدواریم همه مسئولان با همان روحیه جهادی که شهیدان داشتند، در حفظ و ترویج ارزشهای اسلامی بکوشند.
آیت الله اعرافی: امام خمینی(ره) اندیشه تمدنی را از حوزه علمیه قم صادر کردند
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه نیز در دیدار شهردار تهران بر همکاری دولت و مجلس با شهرداری تهران برای پیشرفت، آبادانی و تقویت بنیه فرهنگی و تمدنی اسلامی بر پایه منظومه گفتمان دینی و الگوسازی تاکید کرد و گفت: تهران، قم و مشهد از جمله کلان شهرهایی هستند که می توانند به عنوان الگو در سطح جهان تاثیرگذار باشند، لذا می بایست برنامه ها و خدمات آن مناسب این کلان شهرها باشد تا بتوانند در جهان و منطقه ایفای نقش کنند.
مدیر حوزه های علمیه افزود: داشتن نگاه جامع فرهنگی و تمدنی براندیشه اسلامی از جمله مسائل گفتمان انقلاب است. نگاه تمدنی به معنای این که در کنار علم و فناوری معتقدیم براساس اندیشه ناب اسلام، قرآن و معارف الهی نظام اندیشه اسلامی نظاماتی دارد که می بایست بر همه جنبه ها سایه بیندازد. در همین رابطه امام راحل این کار بزرگ را از حوزه علمیه قم آغاز کردند و پرچمدار این عرصه مهم شدند. از ارکان مهم این اندیشه تمدنی، امامت و ولایت است و البته چنین اندیشه و گفتمانی هم در بسیاری از جاها فهم نمی شود. این همان راز مهم تفاوت گفتمان انقلاب و نظامات مبتنی برآن با تفکر و اندیشه های استکباری است.
وی ادامه داد: در قرون گذشته شیخ بهایی علم و فناوری و تمدن را در اصفهان آمیخته کرد که گوشه ای از آن را می توان در مدرسه چهارباغ اصفهان به چشم دید. معماری که با علم و فناوری و تمدن آمیخته شده که برگرفته از نگاه عمیق دینی و دانش معاصر و روز است. جامعه اسلامی و شهرهای کلان ما نیازمند چنین آمیختگی هستند و این ضعف جدی است که باید جبران شود. جبران کننده چنین ضعفی می بایست حوزه و مراکز علمی باشند. پرتو افکنی علم روز و درآمیختگی با تمدن و اندیشه اسلامی و نظامات آن از این دو مرکز انتظار می رود.
آیت الله اعرافی افزود: باید کاری کنیم توجه به نظامات اسلامی و اندیشه ای آمیخته با علم و فناری در شهرسازی جلوه و تجلی کند و این هم نیازمند تحقیق و مطالعه عمیق علمی است. دانشگاه ها و مراکز علمی می توانند در این امر مهم نقش آفرین باشند و انتظار هم همین است. مباحث این چنینی مبتنی بر فعالیت علمی و مطالعات دقیق پژوهشی است.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به موضوعات مطروحه درباره جابجایی پایتخت، بیان کرد: نباید مشکلات تهران را به دیگر نقاط منتقل کرد، بلکه باید مشکلات این کلانشهر را حل کرد. این وظیفه البته به تنهایی از عهده شهرداری تهران خارج است و مستلزم هم افزایی دولت و دیگر دستگاههاست.
برنامه های تحولی شهرداری تهران
در ادامه این دیدار نیز دکتر زاکانی مهمترین برنامه های این شهرداری را تحول در عرصه های سبک زندگی، مدیریت شهری، فناوری و کالبد شهری و ارائه خدمات مناسب شهروندان و رفع بی عدالتی خدماتی و الگو سازی تهران و مشارکت دادن مردم در برنامه ها و توجه به کارکرد مساجد و ارائه برنامه های فرهنگی با محوریت مدارس آموزرش و پرورش عنوان کرد.
آیت الله سیفی مازندرانی: تأکید مقام معظم رهبری بر محافظت از اموال عمومی و رسیدگی به محرومان است
آیتالله سیفی مازندرانی از اساتید حوزه علمیه قم نیز در دیدار با شهردار تهران اظهار داشت: امام راحل برای نخستین بار موضوع ولایت فقیه را به صورت کامل مدنظر قرار دادند.
وی با بیان اینکه تأکید مقام معظم رهبری بر محافظت از اموال عمومی و رسیدگی به محرومان است، یادآور شد: اگر اولیالامر تعیین نمیشد، مستضعفان زیر لگدهای دیگران له میشدند. نباید اجازه داد مستکبران حقوق شهروندان را مصادره کنند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شهردار تهران به سلامت شناختهشده است، تصریح کرد: شهرداری تهران با اکرانهای فرهنگی و برنامههای متعدد دینی، در حال تلاش در راستای پیشبرد ارزشهای الهی در شهر است.
وی ادامه داد: آثار خدمات و تبلیغات دینی شهردار تهران در پایتخت، توزیع عادلانه امکانات در سطح شهر تهران و البته مبارزه شبانه روزی با مفاسد اقتصادی در این دوره مدیریت شهری قابل توجه است.
آیت الله سیفی مازندرانی در خاتمه توفیقات بیشتر شهرداری تهران در راستای ارتقاء خدمترسانی به مردم را از درگاه پروردگار متعال مسئلت کرد.
دکتر زاکانی شهردار تهران نیز در این دیدار با بیان اینکه ۴۴ ماه است در شهرداری در خدمت شهروندان هستیم، گفت: همانطور که میدانید شهرداری تهران عملاً بهعنوان یک دولت محلی عمل میکند؛ دولتی که میتواند در صورت توفیق، نمودار روشنی از کارآمدی نظام اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه لیست مشکلات شهر متعدد است، اظهار کرد: برای رفع این مشکلات طراحی جدیدی لازم بود زیرا شهر با نگاه تمدنی اسلامی امکان تحول داشت.
زاکانی در ادامه با ارائه گزارشی از اقدامات فرهنگی و مردمی صورتگرفته در شهر، به طرح شهید آرمان اشاره کرد و گفت: تلاش شد تا علاقمندان به مسائل دینی در قالب این طرح سازماندهی شده و در مساجد و مراکز فرهنگی به خدمترسانی به شهروندان مشغول شوند. در مراسم اعتکاف اخیر، بالغ بر ۵۳ هزار نوجوان طرح آرمانی شرکت داشتند.
آیت الله اراکی: ضرورت گسترش ورزش همگانی در همه محلات
آیتالله محسن اراکی عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار با شهردار تهران گفت: خدمات و فعالیتهای شهردار تهران بر کسی پوشیده نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه بنده به واسطه مسؤلیت، بخش قابل توجهی از دنیا را دیدهام، افزود: مردم هیچ کجا مثل مردم ایران نیستند و ایرانیها از جهات مختلفی ممتازند و سرشت ایرانیها با پاکی و سلامت اندوخته شده است.
وی ادامه داد: اگر حتی کمتر از تهاجماتی که به ایران در سنوات گذشته شد، به هر کدام از ملتهای دنیا میشد، حتماً فروپاشیده بودند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه محبت آلالله(ع) بخشی از فرهنگ ما است، یادآور شد: از این خصیصه فرهنگی میتوان در موارد بسیاری استفاده کرد.
این استاد حوزه علمیه به برگزاری آئین پیادهروی به مناسبت عید غدیر در تهران اشاره کرد و افزود: این آئین، اقدام بسیار خوبی بود؛ البته باید دیگر مناسبتهای مذهبی و به ویژه مناسبتهای شادی اهلبیت(ع) را بیش از این گسترش داد و هرچه بتوان از حرکتهای خودجوش مردم در محلههای مختلف شهر پشتیبانی کرد که کار بسیار ارزشمندی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت پشتبانی از برنامههای خودجوش دانشآموزی در مدارس تأکید کرد و گفت: اگر برنامه با کیفیت اجرا شود، حتماً از آن استقبال خواهد شد.
آیتالله اراکی، رفع مشکل ترافیک را یکی از مطالبات اساسی شهروندان دانست و گفت: اگر بتوان گرههای ترافیکی را با فعالیتهای عمرانی گشود، اتفاقات بسیار مناسبی برای جلب رضایت شهروندان خواهد افتاد.
وی در پایان بر ضرورت گسترش ورزش همگانی در همه محلات برای ارتقا سرگرمی جوانان تأکید کرد و ادامه داد: چنانچه فضای تفریح و ورزش جوانان فراهم شود، موضوعات فرهنگی و دینی هم حل و فصل خواهد شد.
آیت الله کعبی: حرکت انقلاب اسلامی بر مدار جهاد تمدنی است/ تهران باید الگوی پیشرفت عدالتمحور باشد
آیتالله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نیز در دیدار دکتر علیرضا زاکانی و هیئت همراه ضمن تبریک دهه کرامت، اظهار داشت: آیات قرآن نشان میدهد که مفاهیم امامت، رهبری الهی و کرامت انسانی بهطور جدی با یکدیگر پیوند دارند و تحقق کرامت انسان در گرو شکلگیری نظام مدیریت بر پایه رهبری الهی است.
وی با اشاره به ضرورت حرکت در مسیر «جهاد تمدنی» افزود: این راهبرد بستری برای اثرگذاری عمیق هم در عرصه حکمرانی داخلی و هم در روابط بینالملل فراهم میآورد، جهاد تمدنی یعنی تلاش بیوقفه و سازمانیافته برای بهکارگیری تمامی ظرفیتهای عقلانی، انسانی، جمعی و معنوی در راستای تحولآفرینی، پیشرفت و عدالت.
آیتالله کعبی ادامه داد: این حرکت باید منتهی به تبدیل ضعفها به قدرت، تهدیدها به فرصت و تحقق جامعهای پیشرفته، عادل، متدین و عزتمند شود که در نهایت به حیات طیبه ختم خواهد شد.
جهاد تمدنی، سپر مقابل توطئهها
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تلاش دشمنان برای تضعیف حرکت تمدنی انقلاب اسلامی تأکید کرد: جهاد تمدنی، راهکار مؤثر برای ناکامگذاشتن توطئهها و حفظ کرامت انسانی است؛ جامعهای که در آن انسانها با امنیت، آرامش و در راستای اهداف خلقت الهی زندگی کنند.
وی با نگاهی به مراحل تاریخی انقلاب اسلامی گفت: این انقلاب در گام اول، نظام طاغوت را کنار زد؛ در مرحله دوم، نظام اسلامی را تثبیت کرد و در مرحله سوم وارد عرصه دولتسازی شد که البته این مرحله با برخی موانع روبرو شد.
آیتالله کعبی افزود: اکنون بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید بهسوی «جامعهپردازی» و «تمدنسازی» حرکت کنیم که این امر بدون نهادینهسازی جهاد تمدنی در ساختارهای اجرایی کشور میسر نخواهد بود.
جهاد خدمات شهری؛ محور تحول در تهران
وی با اشاره به اهمیت جهاد خدمات شهری در مدیریت کلانشهری تصریح کرد: باید رویکرد جهادی و اسلامی را در عرصه خدمات شهری نهادینه کنیم. تحقق اهداف اسلام در مدیریت شهرها بهویژه در تهران میتواند الگوی مؤثری برای پیشرفت و عدالت در سراسر کشور باشد.
آیتالله کعبی هشدار داد: تهران بهعنوان قلب معنوی و سیاسی انقلاب اسلامی نقش راهبردی در تحقق اهداف جهاد تمدنی دارد. اگر تحول در این شهر متوقف یا دچار کندی شود، آثار منفی آن در سطح کشور نمایان خواهد شد. بنابراین باید از تمام ظرفیتها برای تحول تمدنی در پایتخت بهره گرفت تا الگویی برای ایران اسلامی فراهم آید.
آیتالله کعبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یکی از راهبردهای جنگ شناختی دشمن گفت: یکی از طراحیهای دشمن این است که نیروهای انقلابی و مدیران مؤمن را متهم به ناکارآمدی و ناتوانی کند. دشمنان سعی دارند چنین القا کنند که مدیران انقلابی صرفاً شعار میدهند، توان اداره جامعه مدرن را ندارند و در عرصه عمل حرفی برای گفتن ندارند.
عملکرد موفق شهرداری تهران، گواهی بر کارآمدی نیروهای انقلابی
وی با تأکید بر لزوم مقابله با این شبهه افزود: بحمدالله عملکرد مدیریت شهری تهران در سالهای اخیر خلاف این ادعا را اثبات کرده است. از زمانی که جناب آقای زاکانی عهدهدار مسئولیت شهرداری تهران شدهاند، هم در عرصه خدمات عمرانی و حملونقل و هم در زمینه ارتقای خدمات دینی و فرهنگی تحولات چشمگیری رقم خورده است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: این دستاوردها که بهصورت مستمر از سال ۱۴۰۰ تاکنون در حال گسترش و جهش است خود نشانهای روشن از توانمندی و کارآمدی مدیران انقلابی است و باید این پیشرفتها با زبان آمار، مستند و قابل ارائه به جامعه بیان شود.
طرح «آرمان»؛ نمونهای موفق از تحول فرهنگی در تهران
آیتالله کعبی به یکی از اقدامات شاخص شهرداری تهران در حوزه فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: برنامه تحول در محلات از جمله طرح «آرمان» از نظر ارتقاء مساجد و مدارس تحولی جهشی ایجاد کرده که حتی دوستان خارج از تهران نیز آن را لمس کردهاند. شب گذشته یکی از دوستان تهرانی با جزئیات و مستندات تصویری این اقدامات را برایم شرح داد که باعث شکر و خرسندی فراوان شد.
وی در عین حال با اشاره به یک دغدغه مهم تصریح کرد: نگرانیای که مطرح شد درباره پشتیبانی مالی و منابع انسانی این طرحهاست. باید فکری جدی برای خودکفایی ساختاری و پایداری منابع شود تا در صورت بروز تغییرات مدیریتی یا کاهش حمایتها، روند تحولات متوقف نشود. لازم است این حوزهها به مرحله تثبیت و جذب پایدار برسند و وابستگی آنها کاهش یابد.
آیتالله کعبی بر نقش محوری مساجد و نماز جمعه در تقویت جهاد فرهنگی تأکید کرد و گفت: باید جلوه این تحولات در نماز جمعهها آشکار شود. رزمایش معنوی در مساجد و نماز جمعهها میتواند تجلیگاه این تحول باشد و موجب حضور فعال، مردمی و مؤثر در عرصه عمومی شود.
آیت الله سعیدی: پروژههای شهری و رفاهی با مسائل فرهنگی و معرفتی گره بخورد
آیت الله سید محمد سعیدی تولیت حرم مطهر بانوی کرامت نیز در دیدار با علیرضا زاکانی شهردار تهران با بیان اینکه اهل بیت علیهم السلام نسبت به فریادرسی از دیگران تأکید زیادی کرده اند، اظهار داشت: امیرالمومنین علیه السلام فرمودند به بچههای خود علم ما اهل بیت را بیاموزید زیرا برایشان مفید است و امام صادق علیه السلام فرمودند نسبت به آموزش احادیث ما به فرزندان خود مبادرت ورزید.
وی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش معارف اهل بیت علیهم السلام به نسل جدید افزود: هم امیرالمومنین و هم امام صادق علیهماالسلام فرمودند قبل از اینکه گروههای منحرف بر ذهن و اعتقادات نسل جوان اثر بگذارند به آموزش آنان اهتمام داشته باشید.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه همیشه افرادی هستند که با سخنان و تبلیغات خود جوانان را نسبت به اعتقاداتشان سست و منحرف می کنند، گفت: دشمنان خوب میدانند که نسل جدید سرمایههای جامعه هستند و اگر بافت فکری جوانان خراب شود فردا به جای اینکه مشکلات جامعه را حل کنند خود به مشکل جامعه تبدیل میشوند.
وی برخورد سخت با آسیبدیدگان را موجب ایجاد کینه در آنان نسبت به حاکمیت دانست و خاطرنشان کرد: باید در کارهای عمرانی حتما به مباحث فرهنگی توجه شود و پروژههای شهری و رفاهی با مسائل معرفتی گره بخورد و در مسیر تعالی جامعه باشد.
آیتالله سعیدی بازگشت افراد آسیب دیده به زندگی سالم را بسیار مهم دانست و گفت: تأثیر این افراد روی جامعه بسیار زیاد است و هر کدام از آنها در صورت بازیابی سلامتشان رسانه ای در خانه خود خواهند بود.