تحول در حوزه نیازمند اراده ای جدی و مصمم است

حجت الاسلام عبدالرضا حسناتی مدیر مدرسه علمیه شهید صدوقی واحد ۲ قم در گفتوگو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به همایش سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم اظهار داشت: پیام مقام معظم رهبری که در واقع برنامه ای برای پیشرفت و سرآمد شدن روز افزون حوزه های علمیه است، ضرورت وجود حوزه، کارکردها، الزامات و هدف اصلی حوزه های علمیه را مشخص می کند.
وی افزود: نسبت به ضرورت وجود حوزه در قالب بیان تاریخ پدیدار شدن این نهاد مقدس، ضرورت آن، این گونه تبیین می شود که در لابهلای آن همه ظلم و ستم و پلیدی، ضرورت دارد تا نهادی مقدس، زمینه ساز قرار گرفتن اسلام در جایگاه حاکمیت سیاسی باشد.
مدیر مدرسه علمیه شهید صدوقی با اشاره به کارکردهای حوزه های علمیه ابراز کرد: از آنجا که هدف اصلی حوزه و اسلام حقیقی حاکمیت سیاسی اسلام است؛ نه صرفِ اسلام و انجام وظایف شخصی یک مسلمان، بنابراین لازم است تا کارکردهای حوزه در این راستا تبیین و تعریف شود.
وی افزود: به همین خاطر است که مقام معظم رهبری حوزه های علمیه را نه تنها صرفاً یک کانون و مرکز علمی معرفی کردند، بلکه تربیت نیروی کارآمد برای هدف مذکور را نیز متذکر شده و در توضیح مرکز علمی بودن حوزه نیز پاسخدهی فقیه، متکلم و فیلسوف نسبت به نظام اقتصادی، حاکمیت، عدالت و سایر موضوعات اسلام سیاسی را هم مطرح کردند.
حجت الاسلام حسناتی با اشاره به الزامات موجود در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به همایش سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم ابراز کرد: در زمینه الزامات، می توان پرورش مجاهدان فرهنگی، مبلغان و سایر مواردی که در منشور مقام معظم رهبری بیان شده است را دنبال کرد؛ چراکه همه این موارد، بخشی از الزامات در راستای حاکمیتِ اسلام سیاسی و اسلام حقیقی است که زمینه ساز حکومت جهانی حضرت ولی عصر(عج) می شود.
وی با اشاره به توجه دهی حوزه های علمیه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد مدارک حوزوی، با تاکید بر لزوم کارآمد بودن و به روز بودن حوزه های علمیه بیان داشت: هرچند باید مدرک حوزه های علمیه توسط خودِ حوزه صادر شود؛ اما حوزه های علمیه، بریده از سایر مراکز علمی نیستند و باید از نظر عنوان، از عناوین متداول در سایر مجامع علمی استفاده کنند.
مدیر مدرسه علمیه شهید صدوقی افزود: اگر این دو اصل یعنی کارآمدی و به روز بودن حوزه های علمیه محقق شود، پذیرش استفاده از این عناوین، سهل و بلکه قطعی خواهد بود؛ اما اینکه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟ به نظر می رسد اصلاً کار دشواری نیست که نیاز به مدت زمان طولانی، مصوبات بیشتر و معطل شدن در پیچ و خم های اداری داشته باشد؛ بلکه نیاز به اراده ای جدی و مصمم است که امیدواریم که اراده لازم برای تحقق آن در حوزه های علمیه وجود داشته باشد.