۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۷۸۲۳۱۷
لک زایی تأکید کرد؛

لزوم تربیت نسل جدیدی از متفکران فلسفه سیاسی

لزوم تربیت نسل جدیدی از متفکران فلسفه سیاسی
لک زایی پیام رهبر معظم انقلاب به مناسب یکصدسالگی حوزه های علمیه را بسیار مهم دانست و با اشاره به ابعاد امتداد فلسفه سیاسی آن از لزوم تربیت نسل جدیدی از متفکران فلسفه سیاسی سخن گفت.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، شریف لک زایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در هم‌اندیشی گروه فلسفه سیاست مجمع عالی حکمت اسلامی که به مناسبت صدور پیام مقام معظم رهبری به صدمین سال بازتاسیس حوزه برگزار شد با بیان اینکه پیام مقام معظم رهبری خیلی مهم است و از مناظر مختلف می‌توان به آن پرداخت، گفت: ولی از جهت فلسفه سیاسی ایشان دو بار بحث امتداد سیاسی اجتماعی فلسفه اسلامی را با صراحت بیان فرمودند؛ یک بخش ترسیم عناصر فلسفه سیاسی در این پیام است؛ مباحثی که ایشان شامل هویت انقلابی تمدنی حوزه و بحث انقلاب اسلامی، سکولاریسم و نقد جدایی دین از سیاست، اجتهاد پویا و پاسخگویی به مسائل جدید و … فرمودند در زمره مباحث فلسفه سیاسی قرار می‌ گیرد. همچنین بحث عدالت اجتماعی، قدرت و مشروعیت و  …. .
 
لک زایی بیان کرد: حتی بحث تمدن سازی هم مرتبط با فلسفه سیاسی است. بحث دیگر خطر انزوای فلسفه اسلامی است یعنی اگر امتداد اجتماعی سیاسی فلسفه اسلامی محقق نشود انزوا را به دنبال دارد و ایشان نسبت به این موضوع هشدار دادند. کسانی که فلسفه تدریس می‌کنند باید حضور جدی داشته باشند و به این بحث بیشتر بپردازند.
 
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه برخی اساسا فلسفه سیاسی اسلامی را قبول ندارند و به رسمیت نمی‌شناسند  که بحث جدایی دارند، گفت: البته کسانی هم هستند که وفادار به فلسفه اسلامی هستند و اگر امتداد سیاسی و اجتماعی توسط این گروه جدی گرفته نشود باعث انزوای فلسفه خواهد شد. عمومی‌سازی فلسفه اسلامی بحث مهمی است و باید بتوانیم فلسفه را با زبان روز در سطح جامعه نشر دهیم.
 
این پژوهشگر اضافه کرد: در غرب عمدتا نگارش آثار مرتبط با فلسفه سیاسی را اندیشمندان حوزه فلسفه می‌نویسند و چند نفر هم دانش آموخته مقطع بالای علوم سیاسی به مباحث کمک می‌کنند ولی در ایران این موضوع مرسوم نیست. باید سراغ استادان فلسفه برویم تا فلسفه سیاسی اسلامی هم رونق بیشتری بگیرد.
 
وی افزود: اگر می‌خواهیم با گفتمان‌های رقیب در عرصه جهانی داد و ستد و تقابل داشته باشیم باید به مسائل سیاسی و اجتماعی و مفاهیم روز جامعه توجه داشته باشیم و از منظر فلسفه اسلامی مورد بحث قرار دهیم.
 
لک زایی تاکید کرد: فلسفه از برج عاج‌نشینی باید وارد میدان عمل شود و به مسائل اساسی جامعه بپردازد و استادانی که فلسفه اسلامی را تدریس می‌کنند به جای فلسفه‌خوانی، کارشان به فلسفه‌دانی تبدیل شود و به مسائل اساسی بپردازند.
 
وی تاکید کرد: باید نسل جدیدی از متفکران در بحث فلسفه سیاسی تربیت شوند که هم زبان دنیا را بفهمند و هم زبان دانش و علوم اسلامی و دینی را درک کنند و بتوانند این‌ها را به صورت خوبی بیان کنند.  مجمع عالی حکمت اسلامی مرکزی است که می‌تواند با این طیف از استادانی که به فلسفه می‌پردازند مرتبط شود و در این صورت کمک زیادی به بحث ما خواهد کرد.
ارسال نظرات