۱۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۷۸۳۰۷۳
یادداشت تحلیلی رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان؛

‌حج، تمرین زندگی توحیدی و سنگر دفاع از مظلومان

‌حج، تمرین زندگی توحیدی و سنگر دفاع از مظلومان
کاشان - رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کاشان در یادداشتی تحلیلی به تبیین پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به حج ۱۴۰۴پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت‌الاسلام مهدی بصیرتی رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان در یادداشتی تحلیلی به تبیین تحلیلی به تبیین پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به حج ۱۴۰۴پرداخت و گفت: هر ساله، موسم حج فرصتی است تا دل‌های مؤمنان از سرتاسر جهان اسلام در کانونی مشترک گرد آیند و یاد خدا، وحدت امت و مسئولیت‌های جهانی مسلمین را مرور کنند. پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی مانند پیام‌های راهبردی و مهم دیگر ایشان، تنها یک توصیه عبادی نبود، بلکه نقشه راهی جامع برای امت اسلامی در مسیر مقابله با استکبار، بیداری ملت‌ها و احیای هویت توحیدی جهان اسلام بود.

حج؛ آیین عبادی یا الگوی تمدنی؟
رهبر انقلاب در ابتدای پیام خود، حج را نه صرفاً یک عمل عبادی، بلکه «تمرین هجرت از زندگی معمول به زندگی مطلوب» توصیف می‌کنند؛ زندگی‌ای که در آن، طواف بر مدار توحید، سعی برای تعالی، رمی شیاطین درونی و بیرونی، و وقوف در برابر خداوند، اساس هستی انسان است. این نگاه، حج را از یک مناسک عبادی صرف به یک مدرسه تمدنی تبدیل می‌کند. مدرسه‌ای که در آن، وحدت، اخوت، ساده‌زیستی، نفی تبعیض نژادی و آمادگی برای خدمت و جهاد، به مسلمانان آموزش داده می‌شود.

غزه؛ نقطه امتحان دولت‌ها و ملت‌های مسلمان
در میانه پیام، رهبر انقلاب به بحران خون‌بار و تاریخی غزه اشاره می‌کنند؛ فاجعه‌ای که امروز به مرحله‌ای بی‌سابقه از قساوت و شرارت رسیده و کودکان فلسطینی نه با گلوله، بلکه با تشنگی و گرسنگی کشته می‌شوند.

ایشان مسئولیت را متوجه دولت‌های اسلامی می‌دانند و از آنان می‌خواهند که با وجود اختلافات سیاسی، بر سر دفاع از مظلوم‌ترین ملت جهان متحد شوند. مطالبه‌گری ملت‌ها از دولت‌ها نیز در این مسیر وظیفه‌ای کلیدی معرفی شده است.

برائت؛ فریادی جهانی علیه استکبار
رهبر انقلاب، با صراحت و شفافیت، رژیم صهیونیستی را جنایتکار، و آمریکا را شریک قطعی این جنایت‌ها معرفی می‌کنند و آیین برائت در حج را گامی عملی در این مسیر می‌دانند. این بخش از پیام، حامل تأکید مجدد بر راهبرد دیرین جمهوری اسلامی در تقابل تمدنی با استکبار است و نیز پاسخی قاطع به تلاش‌های جریان‌هایی است که می‌کوشند حج را از بار سیاسی و اجتماعی آن تهی کنند.

فرصت‌سازی از تهدید
رهبر انقلاب هوشمندانه، به‌رغم تلاش‌های جهانی برای به فراموشی سپردن مسئله فلسطین، بر این نکته انگشت می‌گذارند که امروز نفرت جهانی از صهیونیسم از هر زمان بیشتر و نام فلسطین درخشان‌تر از همیشه است. ایشان این وضعیت را «فرصت راهبردی» می‌دانند و از جهان اسلام می‌خواهند که آن را به سکوی یاری مردم غزه تبدیل کند.

نقش‌آفرینی خواص و مردم
در بخش دیگری از پیام، از علما، روشنفکران، سیاستمداران و صاحبان نفوذ اجتماعی خواسته شده که بیش از دیگران در عمل به درس‌های حج پیش‌قدم شوند. این پیام نوعی فراخوان عمومی برای نقش‌آفرینی در جهاد تبیین و ارتقاء آگاهی ملت‌هاست تا مسئله فلسطین به دغدغه اول دنیای اسلام تبدیل شود.

حج، میدان عمل برای وحدت، مقاومت و آگاهی
پیام رهبر معظم انقلاب در عرفات، بیانیه‌ای است برای احیای روح حج ابراهیمی، وحدت عملی جهان اسلام، مسئولیت‌پذیری دولت‌ها و ملت‌ها در برابر مظلومان، و دعوتی است به زندگی توحیدی و مبارزه تمدنی با ظلم و استکبار. این پیام، هم یک راهبرد عبادی است، هم یک نقشه‌ی سیاسی و هم یک بیانیه‌ی انسانی برای نجات بشریت.

در این پیام، حج دیگر تنها «مناسک» نیست، بلکه مجمع جهانی بیداری اسلامی است؛ مجمعی که در آن هم باید خدا را شناخت، هم دشمن را، هم یار را، و هم راه را./۱۳۰۷/
حجت الاسلام مهدی بصیرتی

ارسال نظرات