۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۳
کد خبر: ۷۸۶۰۰۳
آیت الله فاضل لنکرانی:

تنها راه نجات در دوران غیبت، شناخت وظیفه و حرکت در مسیر ولی فقیه است

تنها راه نجات در دوران غیبت، شناخت وظیفه و حرکت در مسیر ولی فقیه است
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار در جمع عزاداران حسینی با تأکید بر پیوند ناگسستنی میان امامت، ولایت فقیه و عزاداری بر امام حسین(ع) تصریح کرد: بی‌ولایتی عامل اصلی ضلالت در تاریخ اسلام است و تنها راه نجات در دوران غیبت حرکت در مسیر ولایت فقیه و پیروی از امام زمان(عج) است.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم شامگاه پنج‌شنبه در جمع عزاداران حسینی در مؤسسه «بوی سیب حسینی» با اشاره به جایگاه اساسی امامت در هدایت فرد و جامعه، اظهار داشت: هیچ تردیدی وجود ندارد که اگر مردم در زمان خود امام خویش را نشناسند، دچار ضلالت و گمراهی می‌شوند. تنها راه نجات در دوران غیبت، شناخت وظیفه و حرکت در مسیر ولی فقیه است.

وی با تأکید بر اینکه امروز سعادت امت اسلامی در تبعیت از ولایت نهفته است، گفت: در شرایطی که دشمنی‌ها نسبت به ملت ایران و انقلاب اسلامی ابعاد تازه‌ای یافته، تنها دلیل پیروزی‌ها و پیشرفت‌ها حرکت در مسیر ولایت فقیه و تبعیت از آموزه‌های اسلام ناب محمدی(ص) است. ملت ما در یک سال اخیر سرمایه‌های عظیمی از این اسلام ناب به‌دست آورده و این مسیر باید تداوم یابد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت «امام‌شناسی» در منظومه معارف اسلامی خاطرنشان کرد: در روزگار ما تنها راه تشخیص صراط مستقیم و جلوگیری از گمراهی شناخت جایگاه امام معصوم(ع) و نایب امام در عصر غیبت است. مردم ما تا زمانی که امام خود را بشناسند و در مسیر او حرکت کنند، از خطر انحراف مصون خواهند بود.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه غفلت از امامت ریشه بسیاری از انحرافات در تاریخ اسلام است، تصریح کرد: اگر در روز غدیر پیامبر اکرم(ص) مسئله امامت را تبیین نمی‌کردند همه زحمات رسالت بر باد می‌رفت. همان‌گونه که اسلام شرط صحت عبادت است ولایت نیز شرط صحت عبادت به‌شمار می‌رود.

امام حسین(ع) محور توحید، اخلاق و سلوک

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به فرا رسیدن ایام حزن و اندوه محرم‌الحرام و اسارت اهل‌بیت(ع) افزود: در این ایام تمام آزادگان جهان در غم سالار شهیدان شریک هستند. عزادار واقعی حضرت بقیة‌الله‌الاعظم ارواحنا له الفداء است. ما نیز اگر در عزاداری‌ها به ایشان توجه داشته باشیم مسیر خود را پیدا کرده‌ایم.

وی با تجلیل از برگزاری مراسم عزاداری توسط مردم انقلابی قم در موسسه بوی سیب حسینی، خاطرنشان کرد: این عزاداران همان‌هایی هستند که در دفاع از اسلام ناب محمدی در ابتدای انقلاب اسلامی از جان خود گذشتند و بسیاری از آنان به مقام رفیع شهادت نائل آمدند. ما باید ادامه‌دهنده راه این شهدا باشیم و نگذاریم در قیامت شرمنده آنان شویم. هرکس ارتباط حقیقی با ارواح شهدا نداشته باشد نمی‌تواند مسیر صحیح سیر و سلوک معنوی را طی کند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود به حدیث شریف لوح اشاره کرد و گفت: متأسفانه این حدیث کمتر مورد توجه قرار گرفته در حالی‌که محتوای آن بسیار راهگشاست. بر اساس نقل معروف هنگام ولادت امام حسین(ع) خداوند لوحی از زمرد را برای پیامبر اکرم(ص) فرستاد که در آن اسامی ائمه اطهار(ع) ذکر شده بود و پیامبر اکرم(ص) این لوح را به حضرت زهرا(س) دادند.

وی با بیان اینکه این حدیث از زبان جابر بن عبدالله انصاری نقل شده است، افزود: جابر این لوح را نزد حضرت زهرا(س) دیده و محتوای آن را برای امام باقر(ع) بازگو کرده است. امام باقر(ع) نیز بر صحت آن تأکید کرده‌اند. این روایت نشان می‌دهد که نام و مقام امام حسین(ع) از همان ابتدا در منظومه امامت و هدایت الهی تثبیت شده است.

امام حسین(ع)، خازن وحی و محور هدایت بشری

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه در حدیث لوح، امام حسین(ع) به عنوان «خازن وحی» معرفی شده، افزود: این تعبیر بسیار عظیم است؛ یعنی هرچه بر انبیای الهی نازل شده در وجود مقدس امام حسین(ع) خلاصه شده است. خداوند او را حجت بالغه خود بر روی زمین قرار داده و همه نگاه‌ها باید به سوی او باشد.

وی ادامه داد: اصلاح اخلاق، تصحیح اعتقادات، تربیت انسان و جوامع تنها در سایه معرفت به امام حسین(ع) و تأسی به راه و مرام او امکان‌پذیر است. عزاداری برای امام حسین(ع) نباید صرفاً یک احساسات مذهبی باشد بلکه باید به نقطه اتصال انسان با حقیقت توحید و ولایت تبدیل شود.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به آیات متعدد قرآن کریم درباره امامت، اظهار داشت: در قرآن امامت به عنوان محور هدایت الهی معرفی شده و بیش از سیصد آیه به شأن امیرالمؤمنین(ع) اشاره دارد. همچنین روایات متواتری درباره دوازده امام در منابع شیعه و اهل سنت نقل شده است. این واقعیت نشان می‌دهد که امامت بخشی از دین نیست بلکه اساس و روح آن است.

وی با بیان اینکه اخلاق و فضایل انسانی نیز بدون پیوند با ولایت امامان معصوم(ع) بی‌ارزش است، تأکید کرد: مواسات، ایثار، صبر، گذشت، وفای به عهد و امانت‌داری وقتی ارزش دارد که در مسیر امامت و به‌عنوان تجلی پیروی از ولی خدا باشد؛ در غیر این صورت رنگ انسانی و الهی خود را از دست می‌دهد.

عضو جامعه مدرسین با تأکید بر نقش محوری ولایت فقیه در عصر غیبت کبری، گفت: در دوران غیبت حجت ظاهری در میان ما نیست اما وظیفه ما سنگین‌تر شده است. امروز راه سعادت اطاعت از نایب امام زمان(عج) یعنی ولی فقیه زمان است. کسانی که این مسیر را انتخاب نکنند در گرداب تردید و گمراهی فرو خواهند رفت.

وی افزود: امروز وظیفه حوزویان، دانشگاهیان، رسانه‌ها و عموم مردم این است که با تبیین صحیح جایگاه امامت و ولایت در آموزه‌های دینی، از انحرافات جلوگیری کرده و جامعه را در مسیر هدایت حفظ کنند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی در پایان سخنان خود ضمن دعا برای تعجیل در فرج حضرت ولی‌عصر(عج) و گرامیداشت یاد شهدا، خاطرنشان کرد: ارتباط با امام زمان(عج) از طریق معرفت نسبت به امام حسین(ع) و شهدا حاصل می‌شود. باید کاری کنیم که در روز قیامت مورد شفاعت اهل‌بیت(ع) قرار گیریم و شرمنده امام و شهدا نباشیم.

ارسال نظرات