چهار پایه ساختمان انسانیت و عامل تخریب آن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، استاد حوزه علمیه، امشب در غدیریه اصفهان، با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) گفت: ایشان در روایت میفرمایند انسان، نه بشر، چرا که بشر برای حقیقت واقعی انسان است، بشر به معنای بدن انسان است و ابزار ما است اما آن که ما را با همه حقایق اتصال میدهد جنبه انسانی ما است، آن چیزی که به ما ارزش میدهد جنبه انسانی ما است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با بیان اینکه ملامهدی نراقی یکی از افرادی است که در اصفهان واقعا جامع همه علوم شد، خاطرنشان کرد: در کتاب جامع السعادات ایشان که علامه بحرالعلوم در وصف این کتاب گفته است تا کنون در علم اخلاق بهتر از آن ندیدهام، نقل شده است که پیامبر اکرم(ص) میفرمایند زائری را در حال طواف خانه خدا دیدم که خداوند را به کعبه قسم میداد.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) به آن زائر میگوید خداوند را به چیزی بالاتر از کعبه قسم بده و آن چیز خودت هستی اگر مؤمن هستی. مؤمن کسی است که به خداوند باور دارد، عمل دارد و لغزش بسیار کمی دارد، این شخص خدا را به خودش قسم بدهد به استجابت میرسد.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: بشر ساختمان بدن انسان است که با گناهان ما تخریب میشود، تنها چیزی که توان تخریب این ساختمان را دارد عصیان و طغیان و معصیت است، زمانی که انسان اهل گناه باشد از او تنها بشریت باقی میماند که تنها وابسته به خوردن و شهوت است و در نهایت از انسان چیزی باقی نخواهد ماند.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، عنوان کرد: با کلنگ بخل، حسد، حرص، ظلم، کفر، شرک و نفاق ساختمان انسانیت ما تخریب میشود، هیچ چیزی بیشتر از اینها نمی تواند انسانیت ما را تخریب کند، اما برای اهل ایمان قرآن کریم ارزش بسیار بالایی قائل است، آیات اول سوره مؤمنون، آیات وسط سوره معارج، آیات آخر سوره فرقان، آیاتی از سوره کهف و مریم به ارزش اهل ایمانی که ساختمان انسانیت آنها برپا است پرداخته است.
وی به پایه های ساختمان انسانیت اشاره کرد و گفت: خلافت، هدایت، معرفت و کرامت چهار پایه ساختمان انسانیت و ظرفیت یک انسان هستند و جای تعجب است از کسانی که از این چهار حقیقت غفلت کردهاند، خیلی عجیب است، خداوند به تمام فرشتگان فرمود من در زمین خلیفهای قرار دادم، در این آیه خداوند شخص معینی را به عنوان خلیفه معرفی نکرده است بلکه تا قیامت هر انسانی میتواند خلیفه خداوند بر روی زمین باشد، تمام افراد بالقوه جانشین خداوند بر روی زمین میتوانند باشند و این جانشینی در صفات خداوند است.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) در پاسخ به کسانی که از ایشان سؤال کردند با چه کسی همنشین باشیم، فرمودند با کسی مجالست کنید وقتی با آن ارتباط دارید در چهره او خداوند را ببینید و بیان او به علم شما اضافه کند و اعمال و افعال او شما را مشتاق به آخرت بکند. کسی چنین صفاتی دارد که خلیفه خدا باشد و همه وجود او مهر خداوند است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان تصریح کرد: عبیدالله ابن حر جوفی سه ماه در جنگ صفین به روی امام علی(ع) شمشیر کشید اما موفق نشد و با معاویه به شام رفت، شام خرما داشت اما خدا نداشت، چند ماه گذشت و جرأت نکرد به به کوفه بازگردد، همسر او خیال کرد که در جنگ کشته شده است و با مرد دیگری ازدواج کرد، عبیدالله جوفی تصمیم گرفت به کوفه برود درحالیکه معاویه به او گفت علی(ع) تو را خواهد کشت.
وی ادامه داد: عبیدالله ابن حر جوفی به مسجد کوفه رفت، امام او را دید و فرمود بیا جلو، علت حضور او را پرسید، عبیدالله مسأله ازدواج همسرش را به امام عرض کرد و از امام خواست همسرش را به او بازگرداند، امام علی(ع) فرمود من قصد محاکمه تو را ندارم، همسر آن زن به نزد امام آورده شد، آن مرد عرض کرد اگر شما دستور بدهید همسرم را طلاق خواهم داد اما آن زن حامله است، امام با پول خود برای آن زن خانه و خادمهای گرفت تا مدت بارداری تمام بشود و آن زن به عبیدالله باز گردد.
استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: این جلوه رحمت الله و خلافت الله است که در رفتار امام علی(ع) و ائمه اطهار مشاهده کردهایم، وقتی خداوند به فرشتگان گفت من در زمین خلیفهای قرار میدهم، فرشتگان گفتند انسانها در زمین فساد میکنند، خداوند فرمود من چیزی را میدانم که شما نمی دانید، امام صادق(ع) میفرمایند خداوند در عصر عاشورا به ملائکه فرمود آن چیزی که من میدانستم که شما نمیدانستید حسین(ع) بود، آفرینش همه عالم به ایشان میارزید./1304/