۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۲
کد خبر: ۷۸۷۵۴۱
مسئول امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان:

عملیات مرصاد را نقطه عطفی در تاریخ ملت ایران است

عملیات مرصاد را نقطه عطفی در تاریخ ملت ایران است
مشهد- مسئول امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان، با ستایش فداکاری و رشادت شهدای این نبرد تاریخی، مرصاد را نمادی ماندگار از ایمان و غیرت ملت ایران در مقابله با هجوم منافقین دانست و به تبیین ابعاد این عملیات و شکست سهمگین دشمن با حمایت ارتش بعث عراق پرداخت.

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام عنابستانی، مسئول امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان، در گفت‌وگویی، در آستانه سالگرد عملیات «مرصاد» با اشاره به جایگاه والای شهدا به‌ویژه شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، فرمانده دلاور عملیات مرصاد، اظهار کرد: مرصاد نه تنها یک عملیات نظامی بلکه نمادی آشکار از ایمان عمیق، همیت، غیرت ملی و ایثارگری ملت بزرگ ایران بود که در آزمون سخت دفاع مقدس، برگ زرینی بر تاریخ مقاومت کشور افزود.

جزئیات آغاز عملیات منافقین با پشتیبانی ارتش بعث عراق

وی با تشریح ابعاد این رخداد تاریخی بیان کرد: عملیات موسوم به «فروغ جاویدان» در ساعت ۱۵:۳۰ سوم مرداد ۱۳۶۷ با پشتیبانی همه‌جانبه ارتش بعث عراق توسط نیروهای سازمان منافقین خلق که با نام ارتش آزادی‌بخش ایران فعالیت می‌کردند، آغاز شد. این نیروها مسیر مرز قصرشیرین تا تنگ چهارزبر را با سرعت چشمگیر طی کردند و با شعار «امروز مهران، فردا تهران»، هدف داشتند ظرف ۳۳ ساعت به پایتخت برسند.

حجت‌الاسلام عنابستانی افزود: مسعود رجوی، سرکرده منافقین، در شروع عملیات وعده داد که «۴۸ ساعته در تهران خواهیم بود». او مدعی شد توان نظامی‌شان در حد یک ابرقدرت است و از حملات پایگاه نوژه نگرانی نداشت زیرا هواپیماهای عراقی هر سه ساعت وظیفه بمباران را به عهده داشتند و خودروهای نظامی منافقین تا سرپل‌ذهاب تحت پشتیبانی هوانیروز و موشک‌های عراق بودند.

شکست قاطع منافقین و تثبیت اقتدار ملی در مرصاد

مسئول امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان با اشاره به اهمیت این عملیات در دفاع مقدس تاکید کرد: مرصاد آخرین عملیات بزرگ رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی بود که تفاوت مهمش، رویارویی با دشمنی از خود فریب‌خوردگان داخلی اما تحت حمایت مستقیم دولت بعث عراق بود.

وی تصریح کرد: صبح پنجشنبه، ششم مرداد ۱۳۶۷ با رمز مقدس «یا علی ابن ابی‌طالب(علیه‌السلام)» عملیات با هدف قطع نفوذ منافقین در منطقه اسلام‌آباد و کرند غرب آغاز شد و رزمندگان اسلام در نخستین ساعات، مسیر پیشروی دشمن را مسدود و ضربات سنگینی را با پشتیبانی هوانیروز ارتش بر آنان وارد ساختند.

وی با اشاره به آمار تلفات عملیات مرصاد گفت: در این نبرد سهمگین، قریب به دو هزار نفر از عناصر سازمان منافقین به هلاکت رسیدند، حدود هزار نفر زخمی شدند و جمع زیادی از فرماندهان و نیروهای کلیدی این گروهک دستگیر یا نابود گردیدند. نهایتاً با شکست استراتژیک منافقین در تنگه پاطاق، آنان به اجبار روز جمعه، هفتم مرداد، عقب‌نشینی رسمی خود را از شهرهای اسلام‌آباد و کرند غرب اعلام کردند.

میراث معنوی مرصاد؛ حماسه‌ای برای آیندگان

وی در پایان عملیات مرصاد را نقطه عطفی در تاریخ ملت ایران دانست و تأکید کرد: این نبرد نماد پیوند ایمان، بصیرت و ایثار ملتی است که در بحرانی‌ترین لحظات با اخلاص و وحدت، اجازه تحقق اهداف دشمنان اسلام و ایران را ندادند. مرصاد، میراث ماندگاری برای آیندگان و الگویی بی‌بدیل در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

ارسال نظرات