۲۴ تير ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۸۰۹۱۶

آزمون پذیرش سطح پنج فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه قم برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ آزمون دومین دوره سطح پنج فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه، عالی‌ترین سطح آموزشی جامعة المصطفی العالمیه در قم برگزار شد.
آزمون سراسري طلاب غير ايراني جامعه المصفي العالميه


حجت‌الاسلام سیدقربان موسوی، معاون آموزش مجتمع آموزش عالی فقه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از برگزاری آزمون دومین دوره سطح پنج یا دکتری فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه خبر داد و گفت: آزمون عالی‌ترین سطح آموزشی جامعةالمصطفی العالمیه، 22 و 23 تیرماه در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد.

وی با بیان این‌که سطح پنج مجتمع آموزش عالی فقه با تأکید بر فعالیت‌های علمی اجتهادی و با تمرکز بر رشته و دروس فقه و اصول برگزار می‌شود، افزود: دارا بودن تألیفات و مقالات، داشتن حداقل دو سال سابقه تدریس موفق در سطوح عالی و اتمام سطح چهار با معدل حداقل 16 از شرایط پذیرش در این دوره است.

حجت‌الاسلام موسوی در ادامه، تربیت مجتهدان، عالمان، محققان، متخصصان، مدرسان و مبلغان پارسا، متعهّد و زمان‌شناس، توسعه و تولید علم در زمینه علوم اسلامی، انجام تحقیق و پژوهش‌های اجتهادی، پاسخ‌گویی به نیازهای جهان اسلام و تربیت افرادی توانمند در سطوح عالی حوزه برای دیگر مراکز علمی آموزشی به ویژه خارج از کشور را از اهداف برگزاری دومین دوره سطح پنج فقه و اصول برشمرد.

وی با اشاره به مدت و شکل اجرایی دوره سطح پنج فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه، اظهار داشت: این دوره یک دوره پژوهشی ـ آموزشی است که طی پنج سال برگزار می‌شود و در صورت نیاز تا یک سال قابل افزایش است.

معاون آموزش مجتمع آموزش عالی فقه اضافه کرد: این دوره در 60 واحد درسی یعنی سی واحد پژوهشی یا رساله علمی و سی واحد آموزشی ارائه می‌شود که از 20 تا 30 واحد نیز قابل افزایش است.

وی با بیان این‌که طلاب پس از قبولی در این آزمون افزون بر شرکت در کلاس‌های تخصصی در درس‌های خارج فقه و اصول حوزه و زیرنظر اساتید برجسته حوزه هم شرکت می‌کنند، گفت: پذیرفته‌شدگان در این دوره موظفند برای هر سال تحصیلی یک مقاله علمی متناسب با رشته و سطح علمی خود ارایه و از آن دفاع کنند و در هر ترم نیز حداقل دو واحد درسی تدریس داشته باشند.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به برگزاری نخستین دوره سطح پنج مجتمع آموزش عالی فقه در سال 86 یادآور شد: در این آزمون 60 نفر شرکت کرده بودند که در نهایت و پس از انجام آزمون کتبی و مصاحبه تعداد 12 نفر از سه ملیت هند، پاکستان و افغانستان پذیرفته شده و هم‌اکنون در مدرسه عالی فقه و اصول این مجتمع مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید جامعةالمصطفی با ایشان مبنی بر راه‌اندازی سطوح عالی و پرورش طلاب در سطوح بالاتر حوزه، ابراز داشت: این معاونت پس از اطلاع‌رسانی و نصب اطلاعیه و تراکت، اقدام به نام‌نویسی از طلاب واجد شرایط برای پذیرش در دومین دوره سطح پنج مجتمع آموزش عالی فقه از بیستم اردیبهشت تا دهم خرداد سالجاری کرد.

معاون آموزش مجتمع آموزش عالی فقه تصریح کرد: طی این مدت، 28 نفر از طلاب دارای شرایط در پنج ملیت افغانستان، اندونزی، پاکستان، ترکیه و هندوستان نام‌نویسی شدند که افزون بر تدریس دارای سوابق تدریسی، پژوهشی و تبلیغی نیز بودند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای برگزاری آزمون، تعیین زمان آزمون‌های کتبی و مصاحبه، تهیه مواد آزمون یعنی فقه، اصول فقه، رجال، آیات‌الاحکام و آشنایی با متون اسلامی اعم از قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، انجام هماهنگی‌های لازم با مدارس، اساتید، گروه‌های علمی تربیتی، طرح سؤال، تهیه و توزیع کارت ورود به جلسه آزمون از جمله فعالیت‌هایی بود که معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه در این راستا انجام داد.

حجت‌الاسلام موسوی خاطرنشان کرد: آزمون پذیرش دومین دوره سطح پنج فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه، 22 و 23 تیرماه مصادف با اول و دوم شعبان المبارک در سالن شهید مطهری مجتمع برگزار شد و تعداد 25 نفر در این آزمون شرکت کردند.

وی در پایان با بیان این‌که کلاس‌های سطح پنج فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه از آغاز سال تحصیلی 90-89 برگزار می‌شود، اظهار داشت: پس از مشخص شدن نتیجه آزمون کتبی، حائزین شرایط برای شرکت در مصاحبه شفاهی که پس از ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد، دعوت می‌شوند. /920/پ202/ع

ارسال نظرات