۰۷ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۸۵۱۰۵
حجت‌الاسلام رفیعی:

روزه سبب تقویت اراده و بالا بردن حکمت انسان می‌شود

خبرگزاری رسا ـ یکی از اساتید حوزه علمیه قم با بیان این‌که حکمت، کلید فهم کتاب و قدرت تشخیص است، گفت: روزه سبب تقویت اراده و بالا بردن حکمت انسان می‌شود.
حجت‌الاسلام ناصر رفيعي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی از اساتید حوزه علمیه قم، امروز پس از نماز ظهر و عصر در مسجد اعظم قم با اشاره به سؤال برخی مبنی بر فلسفه واجب شدن روزه از سوی خداوند متعال، اظهار داشت: کسی می‌گفت روزه ضرر دارد، این درست نیست در حالی که بسیاری از بزرگان دین، 90 سال، تابستان و زمستان را روزه می‌گرفتند.

وی افزود: وقتی پیامبر اکرم‌‌(ص) در شب معراج علت روزه گرفتن و تشنگی کشیدن را سؤال کرد، به آن حضرت کتاب شد که انبیای الهی برای آموختن حکمت به انسان‌ها، مبعوث شدند که اگر حکمت نباشد، انسان کتاب خدا را نمی‌فهمد.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که حکمت کلید فهم کتاب و قدرت تشخیص است، خاطرنشان کرد: روزه سبب تقویت اراده و بالا بردن حکمت انسان می‌شود.

وی ادامه داد: کسی که در ماه رمضان، حلال خدا را نمی‌خورد و از آن اجتناب می‌کند، یاد می‌گیرد که در روزهای دیگر از خوردن حرام بپرهیزد.

حجت‌الاسلام رفیعی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان روایتی درباره آداب میهمانی پرداخت و گفت: زمانی که میهمان دعوت می‌کنید در فراهم کردن غذا برای وی تعجیل کنید.

وی یادآور شد: در روایات نقل شده که تعجیل مگر در توبه، فراهم کردن غذا برای میهمان، شوهر دادن دختر، کفن و دفن میت و پرداخت بدهی، جایز نیست.

عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیه ابراز داشت: در آداب میهمانی ذکر شده که وقتی کسی را به خانه دعوت می‌کنید برایش زحمت ایجاد نکنید، بدون دعوت جایی نروید، غذا را حقیر نشمرید، از حرام سر سفره‌هایتان استفاده نکنید و میهمانی‌ها ساده و بی‌تکلف برگزار شود.

وی با بیان این‌که تشریفات و تجمل‌گرایی‌ها در میهمانی‌ها کم شود، چرا که رفت و آمدها با سادگی و ساده‌زیستی راحت می‌شود، تصریح کرد: سفره‌هایی که در برخی خانه‌ها استفاده می‌شود، از نظر اسراف بودن، فاصله میهمانی‌ها را کم می‌کند و دیگر کسی جرأت نمی‌کند، میهمان به خانه‌اش دعوت کند.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به اجتناب امام صادق‌‌(ع) بر سر سفره‌ای که در آن شراب قرار داده بودند، گفت: زمانی که امام صادق‌‌(ع) سر سفره نشستند، تا شراب آوردند، امام برخواست. گفتند شراب را برای شما نیاورده‌ایم که امام فرمودند «هرگز پای سفره‌ای که در آن شراب باشد، نمی‌نشینم».

وی با اشاره به حضور برخی از مردم پای سفره‌هایی که موسیقی نواخته می‌شود، ادامه داد: حضور در چنین مجالسی، تأیید گناه محسوب می‌شود، چرا که یکی از آداب اسلامی، برخورد عبوسانه با گنهکار است.

این استاد حوزه علمیه قم در ادامه سفارش‌های حضرت علی‌‌(ع) به کمیل اظهار داشت: آن حضرت سفارش کرد که در هنگام انداختن سفره، تنها غذا نخورید، مدت غذایتان را طول دهید و شمک‌هایتان را به پرخوری و پرآبی عادت ندهید. /920/ پ202/ص

ارسال نظرات