غرب با ایجاد حوادث ساختگی درصدد اسلامستیزی جهانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی اصغر محکی، سردبیر روزنامه همشهری، در نشست رسانه و اسلام ستیزی گفت: با عملکرد رسانه در موضوع اسلام هراسی روبهرو هستیم در تئوری شناخت آنچه مطرح است شامل دو دسته می شود دسته اول برداشت خود فرد راجع به موضوع است و دسته دوم فرد مطالبی را که می بیند آن را می پذیرد و حجم تجربه دست دوم بیشتر از دست اول است بیش از 95 درصد از مخاطبان در معرض رسانه ها رادیو، تلوزیون، مطبوعات، شبکه های مختلف هستند که به شناخت میرسند و به قضاوت و داوری می پردازند که اصالت ندارد و جهتگیری خاص خود را در انتشار پیام با عناوینی همچون تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی نشان میدهند که شاید حدود 5 درصد متناست با میزان توسعه فرهنگی و علمی در کشورشان تحت تأثیر قرار نگیرند.
وی ادامه داد: اینکه اسلام هراسی چرا اهمیت دارد و آیا این موضوع واقعیت دارد یا نه پس از خروج از ایران و یا با پیگیری از رسانه ها آن را درک خواهیم کرد و آنچه در ذهن مردم غرب است آثار رسانه های آنان است.
محکی گفت: برای آنکه ما باید بدانیم غربی ها چگونه در معرض پیام ها قرار گرفته اند ما باید در حوزه مخاطب داخل و خارج آگاهی داشته باشیم و در این زمینه باید بدانیم اولا کارکرد رسانه ها چیست، دوم این که آثار رسانه ها در مخاطب داخل و خارج چیست.
وی در مورد بررسی شبکههای داخلی بیان کرد: شبکههای مختلف در داخل را بررسی کنیم و بدانیم چه انگارههایی را پخش میکنند؛ زیرا که افراد به نسبتهای مختلف در هر موردی از خود مقاومت نشان میدهند و در داخل کشور میتوان از طریق پروژه تحقیقی شاخص بندی کرد و مردم را به وسیله شیوه آزمایشی در معرض پیام رسانهای قرار میدهیم تا ببینیم قبل از تماشا برداشت چه بوده و بعد از آن چه بوده و یا از طبقات مختلف جامعه کدام گروه مصرف کننده شدید از رسانهها غربی هستند و تفاوت بین مصرف کننده غالب و غیر غالب را ببینیم.
سردبیر همشهری ادامه داد: غربیان ادعا می کنند باید تعصبات قومی، دینی، مذهبی کنار گذاشته شود؛ اما تعارض بین مسیحیت و مسیحیان وجود دارد و نیز مواجه با اسلام بر خلاف شعارها در غرب وجود دارد در دوره ای که مهاجرت مسلمانان به اروپا زیاد صورت می گرفت اروپاییان از لفظ پناه جو استفاده می کردند و می گفتند آنان ساختار جمعیتی ما را تسریع می کنند اما از زمانی که نسبت مهاجران زیاد شد از واژه پناه جو استفاده نمی کنند و می گویند مهاجرین هستند و باید آنان را تحمل کنیم.
وی افزود: ریشه انحراف از زمانی بود که به خود این اجازه را دادند که از شرقیان برداشت خود را بکنند آنها افرادی خشک، خشن، غیر عقلانی هستند و سرزمین اسلامی جمع واحدی که شکل واحدی دارند و مثل هم هستند در صورتی که در اسلام فرهنگ ها قومیت های مختلف وجود دارد و در این زمینه از افرادی مانند سلمان رشدی استفاده کردند و سلمان رشدی تلاش کرد که بگوید اسلام دین نیست بلکه برداشت فردی و شخصی است.
محکی خاطرنشان کرد: رسانه های غربی با مرز بندی جلو می روند مفاهیم خوب و بد را نشان می دهند چه خوب و چه بد است و بعد از آن مسلمانان را در مرکز بدی قرار می دهند.
وی درباره فعالیتهای غربیان برای گسترش مفاهیم خود گفت: یازده سپتامبر در کارکرد رسانهها نقطه عطفی بوده است که در این راستای بحث تلوزیون جهانگستر، دیپلماسی عمومی به راه انداخته اند که مبتنی بود بر اعزام کشیش، اعزام جهانگرد و آموزش زبان انگلیسی و به موازات آن شرایط جدیدی را شروع کردند.
محکی در مورد نقش هویت ابراز داشت: غرب در بحث هویت سازی بسیار پر کار است به گونهای که نمادها باید حفظ شود و در نامگذاری خیابانها تعصب دارند و آنقدر در این زمینه تلاش کرده اند که ما نمادهای غربی را بیشتر از نمادهای خود میشناسیم و ما در زمینه هویت ضعیف عمل کرده ایم. روش مواجهه برای بیداری، فعلیت هویت سازی صحیح خود و افزایش سواد رسانه ای است.
وی درباره شکل رسانهها گفت: رسانهها به شکل کلی دو گونهاند رسانههای ماکرو و میکرو از طریق ماکرو نظام های بزرگ پخش فراگیر را دارند و جمهوری اسلامی میکرو است سرمایه بر نیست بلکه مرز بر است و ما با وجود امکانات اندک باید با توسعه ارتباطات پیام خود را به دیگران برسانیم به عنوان مثال چین و ژاپن در این زمینه به سرمایه گذاری برای آموزش زبان پرداخته و گروههایی را به عنوان توریست برای تبلیغ فرهنگ و زبانشان به کشور های دیگر فرستادهاند.
محکی افزود: ما باید تظاهرات ضد غرب را برجستهسازی کنیم، اگر امام خمینی(ره) حکم ارتداد سلمان رشدی را مطرح کرد برای خشک کردن ریشه انحراف بوده است تا بعد از این کسی جرأت نکند این کار را انجام بدهد.
وی با اشاره به فعالیتهای ضد اسلامی در دنیا گفت: از جمله فعالیتهای آنان برای مبارزه با اسلام از طریق بازیهای رایانهای، بازیهای راهبردی، فیلم و سریال اقدامات نمادین وجه ابتذال و کابارههایی که در آن از گنبد استفاده شده تقدس زدایی میکنند.
محکی نزاع بین صهیونیست و اسلام است و چون ما مسلمانیم پس هدف شده ایم و دوم نگرانی غربی ها از توجه عامه مردم غرب به اسلام است شاخص فروش قرآن در کشور های غربی و نیز افزایش رو به فزونی تعداد مسلمانان در این کشورها، پس برای جلوگیری از این علاقه برجهای دو قلو بمبگذاری شد و اگر رسانههای غرب بخواهند اسلام هراسی ایجاد کنند باید اتفاقی ایجاد کنند تا اسلام ستیزی را بتوانند ادامه دهند.
رسانههای غربی با مرزبندی جلو میروند مفاهیم خوب و بد را نشان میدهند چه خوب و چه بد است و بعد از آن مسلمانان را در مرکز بدی قرار میدهند./956/پ201/س