گفتوگو در حوزه مطالعاتی ادیان باعث کشف حقائق دینی میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دیدار با پرفسور فرانتس گماینر ـ پرانتزل، مسؤول هماهنگی گفت وگوی ادیان کشور اتریش خاطرنشان کرد: به نظر ما مشکلات فعلی میان ادیان، طبیعی، و نزدیک به نگاه های اولیه و فطری نیست، امید است این مشکلات در سطح جهان از طریق گفت وگو، نجام سفرها و نشستهای علمی و تعامل اندیشمندان با یکدیگر به حداقل برسد.
وی، گفت وگو را مهمترین ساز و کار برای رفع مشکلات و سوء تفاهم های احتمالی میان ادیان دانست و گفت: در دین اسلام، گفت و گو از اهمیت بالایی برخوردار است و بر اساس آموزه های قرآن، گفت وگو از سه شان بین ادیانی، فرا عصری و فرا دنیوی بودن برخوردار است.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: گفت و گو در همه اعصار ، همه ادیان و همه جوامع بشری حضور جدی داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به فرا دنیوی بودن گفت وگو در اسلام خاطرنشان کرد: ما معتقدیم انسان ها با یکدیگر در جهان آخرت گفت وگو خواهند کرد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اهمیت حوزه مطالعاتی ادیان گفت: این حوزه از مطالعات،متضمن فراغت و فرصت بیشتری برای پرداختن به مسائل بین ادیانی است و پنجره های خوبی را به روی اتباع ادیان برای کشف حقائقی که ماهیت دینی دارند، می گشاید.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اظهار داشت: تاریخ ادیان از دو نظر فضای مطالعاتی آزادانه ای را به روی محققان می گشاید، یکی از آن جهت که ماهیت بحث تاریخی است و این خود، فرصت رفت و برگشت فکری و گشت و گذار علمی را باز می کند و دیگر از این جهت که چنین مطالعه ای، بساط بحث را در نقاط التقاء ادیان بنا می کند و پیداست که اگر ظرفیت گفتگو را که حریت فکری می بخشد را به این چنین مطالعه ای ضمیمه کنیم ، بحث را غنی تر و آزادانه تر کرده ایم و از طرف دیگر در جهت صلاح بشریت و جهان آن را جهت و عینیت بخشیده ایم .
وی با اشاره به عملکرد و دستاوردهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه در میان مراکز علمی دین پژوهشی ایران رتبه اول را دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: مطالعات ما در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در چند حوزه از جمله فلسفه دین، اخلاق و پاره دیگری از فلسفههای مضاف، فقه و حقوق، فلسفه متافیزیک، کلام اسلامی و اندیشه سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، دایرهالمعارف و تزارس نویسی میباشد.
وی گفت: ما در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیش از 90 عضو هیات علمی با رتبه دکتری و کارشناسی ارشد و حدود 400 محقق با تجربه و فعال داریم.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآورشد: تاکنون 500 عنوان کتاب در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالیف و تدوین و منتشر شده است و هم اکنون به عنوان بزرگترین مرکز دین پژوهی کشور فعالیتهای چشمگیری را در دست اقدام دارد.
این پرفسور اتریشی از طرف اداره همکاریهای علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به قم دعوت شده است./916/د102/ع