۱۰ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۲
کد خبر: ۹۲۰۰۴
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه:

سند راهبردی مطالبات رهبری از حوزه‌های علمیه تدوین شده است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهش حوزه‌های علمیه از تدوین سند راهبردی مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزه‌های علمیه خبر داد و گفت: بیش از شصت درصد مطالبات مقام معظم رهبری مرتبط با حوزه پژوهش و تولید دانش است.
حجت الاسلام عماد حجت الاسلام سيد علي عماد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سیدعلی عماد، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، پیش از ظهر امروز در نخستین نشست معاونان پژوهش مراکز مدیریت استان‌های حوزه‌ علمیه قم با اشاره به سفر رهبر معظم انقلاب به شهر مقدس قم، از تدوین سند راهبردی مطالبات رهبری از حوزه‌های علمیه خبر داد.

وی با اشاره به انتظاراتی که از معاونان پژوهش مراکز مدیریت استان‌های حوزه علمیه قم وجود دارد، پیگیری این انتظارات را ضروری دانست و گفت: بیش از 60درصد مطالبات مقام معظم رهبری مرتبط با حوزه پژوهش و تولید دانش است.

حجت‌الاسلام عماد با بیان این‌که اکنون تکالیفی برعهده معاونت‌های پژوهش، آموزش و مجموعه مراکز مدیریت استانی گذاشته شده است که با محدودیت ظرفیت، امکانات، پیچیدگی و دشواری شرایط و کار مواجه هستیم، افزود: هرگز نباید انتظاراتی که از معاونت‌های پژوهش می‌رود به دلیل محدودیت امکانات، ناقص و یا نارسا دیده شود.

وی، با اشاره به دیدگاه‌ها و مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزه‌های علمیه، خاطرنشان کرد: سهم بخش پژوهش در مطالبات رهبر معظم انقلاب روشن است، بیش از شصت درصد مطالبی که ایشان در گفت‌وگو با حوزویان، مسؤولان و بخش‌های مختلف مطرح کرده‌اند مستقیماً یا با یک واسطه قریب مرتبط با حوزه پژوهش و تولید دانش است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه مسؤولیت معاونان پژوهش مراکز استان‌های حوزه علمیه قم را در این راستا سنگین ارزیابی کرد و گفت: سند پایلوت اولیه و مبنای کار معاونت پژوهش در فرهنگ‌سازی بین اساتید، فضلا و طلاب در استان‌ها استوار شده است.

وی، اضافه کرد: نخستین محور رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه تولید دانش است که به تدوین برنامه‌های راهبردی ناظر به سند چشم‌انداز و تدوین نقشه جامع علمی حوزه‌های علمیه و نقشه جامع پژوهشی حوزه‌های علمیه ناظر به نقشه علمی کشور معطوف می‌شود.

حجت‌الاسلام عماد، محور دوم را حضور فعال، اثرگذار و به هنگام حوزه‌های علمیه در نظام علمی ملی و نظام علمی فراملی عنوان کرد و گفت: در این زمینه باید تعامل با دستگاه‌های نظام اسلامی و در اولویت تعامل با رسانه ملی و آموزش و پرورش مدنظر باشد و استفاده از ظرفیت‌های نظام از جمله امور تام و جدی این قصه است.

وی، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در محور سوم بر گسترش فضای آزاداندیشی، نظریه‌پردازی در حوزه‌های علمیه و گفت‌وگوی علمی در عرصه‌های مختلف کشور با رویکرد نظام‌سازی اقتصادی، تربیتی و حقوقی، ارائه نظرات در حوزه مدیریت و ایجاد فضای مناسب برای پرسش‌گری تأکید کرده‌اند.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان این‌که براساس خواسته مقام معظم رهبری، فعالیت‌های علمی حوزه ناظر به نیازهای نظام اسلامی، حوزه‌های علمیه و سراسر جهان باید تعریف شود، جذب نیروهای مستعد و مشتاق و تربیت پژوهشگر در زمینه‌های مختلف و اهتمام به توسعه متوازن علوم حوزوی را از دیگر محورهای مطالبات رهبر معظم انقلاب برشمرد.

وی همچنین گفت: حفظ و ارتقای مدیریت و جایگاه حوزه‌های علمیه، نگاه متوازن به دانش‌های مختلف، اهتمام به دانش‌های کلیدی حوزه مانند فقه، تفسیر، کلام و علوم عقلی، تدوین نظام جامع پژوهش، تدوین و طراحی نظام‌های تخصصی حوزه، اهتمام به روش‌شناسی در علوم، فرهنگ‌سازی امر پژوهش، حفظ و استقلال و تقویت سنت‌های قویم علمی حوزه‌های علمیه در تولید حوزه دانش از خواسته‌های اصلی مقام معظم رهبری از حوزه‌های علمیه است.

حجت‌الاسلام عماد با بیان این‌که بین رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و راهبردهای کلان حوزه‌های علمیه هماهنگی و انطباق وجود دارد، اظهار داشت: تمام فعالیت‌هایی که با توجه به امکانات موجود می‌خواهیم انجام دهیم، ناظر به تکالیف کلان باید تعریف شود. /920/پ201/ص

ارسال نظرات