۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۱
کد خبر: ۹۳۴۸۹

تولید 700 اثر در حلقه‌های علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: تاکنون نزدیک 700 اثر از سوی اعضای حلقه‌های علمی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تولید شده است.
حجت الاسلام الهي خراساني، معاون آموزشي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت ‌الاسلام مجتبی الهی‌خراسانی، معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، روز گذشته در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: یکی از مشکلات آموزش‌های نظری آماده‌سازی دانش آموختگان برای عرصه های عینی تلاش و خدمتی است که از آنها انتظار می رود.

وی ادامه داد: با توجه به مأموریتی که در تبلیغات دینی در پیش داریم با کمک صاحبنظران و کارشناسانی که با دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی مرتبط هستند الگویی با عنوان حلقه های علمی و تبلیغی طراحی شد که در این الگو افراد به جای حضور در کلاس، عضو یک گروه علمی و تبلیغی می شوند، در نشست های هفتگی حضور یافته، آثاری را تولید و به نقد می گذارند.

حجت الاسلام الهی خراسانی با بیان اینکه این نشست ها زیر نظر یک استاد ناظر برگزار می شود، تصریح کرد: الگوی حلقه ها، بازسازی شده سنت آموزشی مباحثه در حوزه هست، البته با تفاوت هایی در کمیت و کیفیت. در واقع الگوی مباحثه با الگوی یادیگری مشارکتی و آموزش گروهی تلفیق شد تا الگوی کاملی با عنوان حلقه های علمی تبلیغی ایجاد شود.

وی با اشاره به این‌که در هفته 187 نفر از برادران حوزوی و 118 خواهر حوزوی در این حلقه ها مشغول به فعالیت هستند، بیان داشت: تاکنون نزدیک 700 اثر توسط این افراد تولید شده است.

عضویت طلاب سطوح عالی در حلقه های علمی تبلیغی

معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه طلاب سطوح عالی، سطح سه و بالاتر در این حلقه ها عضویت دارند، اذعان داشت: در این الگو افراد به جای اینکه مصرف کننده اطلاعات باشند خود یادگیرنده فعال هستند که این یادگیری از طریق یادیگری پنهان صورت می گیرد و با توجه به اینکه افراد از خلال نقدها نواقص کار را می شناسند عملا با فرایند طبیعی تولید یک اثر علمی آشنا می شوند.

حجت الاسلام الهی خراسانی یادآور شد: با توجه به اینکه افراد در این حلقه ها به نقد آثار دیگران می پردازند آموزش علمی نقد را نیز فرا می گیرند.

وی با بیان اینکه موضوعاتی که از سوی اساتید حلقه پیشنهاد می شود موضوعاتی نو و متناسب با تحولات علمی اجتماعی است، تصریح کرد: بخشی از جلسات به معرفی منابع جدید در یک رشته و بازگو کردن اخبار جدید آن رشته می پردازد. همچنین هردو ماه یک بار بحث جدیدی متناسب با تحولات رشته، در حلقه ها مطرح می شود.

وی یادآور شد: این مجموعه اقدامات موحب می شود که دانش پژوهان با مسائل علمی و نقدی آشنا شوند، همچنین نوع مواجهه با مسائل جدید فرد را به افق های جدید معرفی می کند لذا بعد از چند سال این افراد نوع نگاهشان با همگانان‌شان نسبت به مسائل فرق می کند.

معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه الگوی حلقه های علمی تبلیغی ایده ای بود که از سوی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی مطرح شده است، تصریح کرد: حلقه های علمی این دفتر عبارتند از حلقه های قرآن، حدیث، افق، کلام، حکمت و فلسفه، منطق و معرفت شناسی، بلاغ، تاریخ و فرهنگ و جامعه که مقالات این حلقه ها در 26 شماره جستار منتشر شده است.

انتشار مقالات در جستار و نشانه

وی با بیان اینکه حلقه های تبلیغی به موضوعات فرهنگی، ادبی و هنری می پردازند که حلقه شعر، رسانه های تصویری، داستان، انگلیسی و عربی از آن جمله اند، تصریح کرد: مقالات اعضای حلقه از سال 89 به دلیل اینکه فصلنامه جستار از فصلنامه علمی فرهنگی به علمی تغییر پیدا کرده در فصلنامه نشانه منتشر می شود.

حجت الاسلام الهی خراسانی افزود: فصلنامه نشانه سه زبانه بوده که بخش فارسی آن، ادبیات و هنر دینی، بخش انگلیسی آثار حلقه های انگلیسی در موضوع دین و فرهنگ و بخش عربی آثار حلقه های عربی در موضوع دین و فرهنگ را منعکس می کند.

برگزاری 460 نشست تخصصی توسط حلقه ها

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 460 نشست تخصصی و معرفی و نقد مقاله برگزار توسط حلقه ها برگزار شده است، بیان داشت: حلقه ها در برگزاری 17 همایش، برگزار کننده اصلی بودند که 40 استاد ناظر به عنوان ناظر و مشاور علمی حلقه ها در کنار اعضا فعالیت می کنند.

معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در پاسخ به اینکه آیا حوزه می تواند به عنوان الگوی موفق مباحثه، الگوی حلقه های علمی تبلیغی را به به دانشگاه ها تعمیم دهد، اظهار داشت: این الگو وابسته به یک سری از خصیصه های اخلاق آموزشی علمی در حوزه است؛ از این رو چون الگوی حلقه ها بر پایه سه عنصر تولید اثر، نقد اثر و تبادل تازه ها می چرخد پس در هر مجموعه و نظام آموزشی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد باید هر سه پایه وجود داشته باشد وگرنه الگوی موفقی نخواهد بود.

وی با اشاره به خروجی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت حلقه های علمی تبلیغی، ادامه داد: هر عضو سالانه یک یا دو اثر در سال تولید می کند که این فعالیت خروجی کوتاه مدت حلقه به شمار می رود و پژوهشگران و کارشناسان حلقه ها نیز خروجی میان مدت حلقه محسوب می شوند.

حجت الاسلام الهی خراسانی، خروجی بلند مدت این حلقه ها را ایجاد موج توجه به موضوعات جدید و تولید محوری در نظام آموزشی حوزه عنوان کرد و بیان داشت: البته یک خروجی کوتاه مدت دیگر نیز این حلقه ها دارند و آن موضوعات خاصی است که در نشست های هفتگی مطرح و به محافل علمی حوزه تزریق می شود.

وی با اشاره به حضور معاونت آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در نمایشگاه هفته پژوهش، بیان داشت: معرفی الگوی حلقه ها و ارائه آثار تولید شده و فصلنامه های جستار و نشانی از جمله فعالیت های این معاونت در نمایشگاه هفته پژوهش است.‌/934/پ201/س
ارسال نظرات