۲۳ دی ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۹۵۶۱۹
رییس جامعةالمصطفی العالمیه:

روحانیت شیعه پاسدار فکر و اندیشه ناب اهل بیت‌ است

خبرگزاری رسا ـ رییس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: روحانیت شیعه در عین حال که به گفت‌وگوی با ادیان و وحدت با مذاهب اسلامی معتقد است و از روش‌های تند و افراطی به شدت پرهیز می‌کند، یک فکر اصیل اهل بیتی دارد که در عرضه آن به دنیا کوتاهی نخواهد کرد.
حجت الاسلام عليرضا اعرافي رييس جامعه المصطفي العالميه


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رییس جامعةالمصطفی العالمیه، در مراسم اختتامیه چهارمین گردهمایی دانش‌آموختگان المصطفی که پیش از ظهر امروز در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) برگزار شد، روحانیت شیعه را پاسدار فکر و اندیشه ناب اهل بیت‌(ع) دانست.

وی افزود: روحانیت شیعه در عین حال که به گفت‌وگوی با ادیان و وحدت با مذاهب اسلامی معتقد است و از روش‌های تند و افراطی به شدت پرهیز می‌کند، یک فکر اصیل اهل بیتی دارد که در عرضه آن به دنیا کوتاهی نخواهد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به اصالت حوزه و روحانیت، آن را برخواسته از متن دین دانست و گفت: حوزه‌های علمیه در طول زمان نیازمند بازسازی، تکمیل و تطور هستند، اما هرگز هویت اصلی روحانیت که تبلیغ دین و ارزش‌های دینی است نباید فراموش شود.

وی در ادامه خواستار رعایت سنت‌های اخلاقی، اصالت‌های حوزوی و زی طلبگی شد و تصریح کرد: روحانیت وامدار انقلاب اسلامی، امام خمینی‌(ره) و رهبر معظم انقلاب است و باید دانست که اصالت انقلاب فراتر از ایران و منطقه بوده و برای بشر نیازمند امروز، لازم است.

رییس جامعةالمصطفی العالمیه بر تقویت مبانی عقلی، فکری و بنیادهای منطقی شیعی تأکید کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در سفر خود به شهر مقدس قم بر اتقان کلامی و فلسفی حوزه تأکید کردند و فرمودند «عالم دین باید برخوردار از تفکر منطقی، قرآنی و عقلانی قوی باشد».

وی با بیان این‌که دانش‌آموخته شیعه که نماد تفکر برهانی و عقلی و متمایز از دیگران است، تکیه بر بعد اخلاقی و معنوی و هماهنگی بین روحانیت شیعه را ضرورت امروز جامعه روحانیت دانست و گفت: تحمل اختلاف سلیقه‌ها به سبب مصلحت شیعه است؛ البته این امر به معنای آن نیست که انحراف و قصور کسی را طرد نکنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی بر دانش‌افزایی مستمر، نهضت ترجمه و بازتولید اندیشه اسلامی به زبان‌های مختلف تأکید کرد و با اشاره به ترجمه 20 جلد تفسیر المیزان در ترکیه و تأثیر بسیار مناسب آن، افزود: امروز وظیفه حساس و بزرگی بر دوش همه فضلا و علما نهاده شده است که باید آن را درست و عمیق انجام دهند.

وی در ادامه با بیان این‌که برای تعامل با ادیان و مذاهب مختلف، حکمت، تدبیر و سلیقه مهم است، اظهار داشت: در شرایط کنونی که هجمه‌های اسرائیل و دشمنان اسلام برای راه انداختن جنگ‌های طایفه‌ای بسیار زیاد است، روحانیت شیعه باید با حضور در عرصه دانشگاه، رسانه، هنر و مراکز علمی فرهنگی، نقش خود را به درستی ایفا کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ایجاد تحول شگرف در تمام بخش‌های جامعةالمصطفی العالمیه، خاطرنشان کرد: این مرکز حوزوی، شبکه رسمی سیاسی نبوده و تنها هدفش، ترویج اندیشه و انتقال پیام اهل بیت‌(ع) و گره‌گشایی از مشکلات بشر امروز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌های مبلغ دین اشاره کرد و ضروری خواندن داشتن نگاه جامع، توجه به ساحت عمومی و خاص منطقه‌ای هر کشور، بیان داشت: مبلغ و عالم دینی هم باید با توجه به هدایت عمومی مردم به تبلیغ دین بپردازد و هم قوم و مردم منطقه خود را به خوبی شناخته و برای آن، هدایت خاصه‌ای را در نظر بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به سوره اعراف، شعرا، هود و صافات، اعتمادسازی را یکی از درس‌های آیات قرآن برشمرد و ابراز داشت: هرگز نباید علم و تبلیغ را با مزد معامله کرد؛ عالمان دین باید مظهر اخلاص و پاکی نیت باشند تا دیگران به آنان دل بسته و به گفتار، رفتار و خیرخواهی آنان اعتماد کنند.

وی با بیان این‌که علم دین و هدایت خلق ارزش ماورایی و قدسی دارد و نمی‌توان آن را در ترازی مادی ریخت و وزن کرد، گفت: اگر فردی سخنرانی و کنفرانسش را با ریال و دلار معامله کند، حقیقت دین و علم را نشناخته است. /920/پ201/ع

ارسال نظرات