۱۰ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۵
کد خبر: ۹۹۳۱۹
نگاهی به انجمن‌های علمی مجتمع آموزش عالی فقه؛

انجمن علمی پژوهشی تاریخ اسلام

خبرگزاری رسا ـ انجمن علمی پژوهشی تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی فقه با هدف زمینه‌سازی برای تعمیق و گسترش مباحث تاریخی و بسترسازی برای پژوهش‌های گروهی تأسیس شده است.
نمايشگاه دستاوردها و توانمنديهاي طلاب مجتمع آموزش عالي فقه


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انجمن علمی پژوهشی تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی فقه با هدف زمینه‌سازی برای تعمیق و گسترش مباحث تاریخی و بسترسازی برای پژوهش‌های گروهی، ایجاد روحیه تحقیق و خودباوری به طلابی که تازه وارد عرصه پژوهش شده‌اند و شناسایی و جذب پژوهشگران حوزه تاریخ در 27 آذرماه 86 تأسیس شده است.

انجمن پس از تشکیل تا به حال فعالیت‌های متعددی داشته است که برگزاری نشست‌ها و میزگردهای علمی، برگزاری نشست‌های علمی مشارکتی، برگزاری کلاس‌های آموزشی و فعالیت‌های پژوهشی همچون تشکیل گروه‌های پژوهشی، تهیه مطالب تاریخی مجله زمزم معارف و ارائه مقاله در فصلنامه کوثر معارف از آن جمله‌اند.

از نشست‌های علمی برگزار شده از سوی این انجمن می‌توان به نشست علمی «تعامل شیعیان و اهل سنت؛ ضرورت‌ها و راهکارها» در 21 فروردین‌ماه 87 اشاره کرد که در آن حجت‌الاسلام والمسلمین یوسفی غروی و حجج اسلام عبدالمجید ناصری و عبدالله شفایی در مسجد مجتمع آموزش عالی فقه به ارائه بحث پرداختند.

نشست علمی «امام علی‌‌(ع) و استناد به حدیث غدیر و مدارا با مخالفان در سیره پیشوایان معصوم‌‌(ع)» با ارائه حجج اسلام محمد انور فیاضی و سیدمحمد احسانی، نشست علمی «نقش علم تاریخ در شکوفایی علوم حوزوی» با ارائه حجج اسلام محسن الویری، محمدرضا جباری، عبدالمجید ناصری و محمد الله اکبری و نشست علمی «قیام عاشورا و نقش مردم کوفه» با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین نجم‌الدین طبسی از دیگر فعالیت‌های علمی این گروه است.

همچنین در ادامه برگزاری نشست‌های علمی این انجمن می‌توان به نشست علمی «شیعیان و حکومت عبدالرحمن در افغانستان»، «علل و پیامدهای صلح امام حسن‌‌(ع)»، «ملاک‌ها و معیارهای انتخاب کارگزاران در سیره امام علی‌‌(ع)»، سیر تاریخی تعامل حوزه‌های علمیه شیعه با حوزه‌های اهل سنت»، قیام‌های شیعی عصر امام صادق‌‌(ع) و موضع آن حضرت در برابر این قیام‌ها» و «نقش حکومت صفویه در شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی» اشاره کرد.

انجمن علمی پژوهشی تاریخ در سه نشست علمی «نقش سازمان وکالت در عصر ائمه» با سخنرانی حجت‌الاسلام جباری، «تاریخ شیعیان افغانستان» با سخنرانی حجت‌الاسلام ناصری و «رازداران اهل بیت» با سخنرانی حجت‌الاسلام سلیمانی نیز مشارکت داشته است که البته این نشست‌ها از سوی گروه تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شده است.

یکی از اهداف و سیاست‌های انجمن ارتقای سطح علمی اعضای انجمن است؛ از این‌رو انجمن تاریخ کلاس «روش تحقیق در تاریخ اسلام» را با شرکت 24 نفر از اعضای انجمن در نیم سال تحصیلی دوم سال تحصیلی 87-86 برگزار کرده است و در ادامه فعالیت‌های پژوهشی خود را در زمینه‌های مختلف همچون تشکیل گروه‌های پژوهشی و تهیه مطالب تاریخی برای نشریات مختلف، برگزاری مسابقه علمی و انتشار گاهنامه سیمای تاریخ ادامه داده است.

گروه‌های پژوهشی ششگانه این انجمن از گروه پژوهشی سیره معصومین، گروه پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، گروه پژوهشی تاریخ تشیع و تشیع در کشورهای اسلامی، گروه پژوهشی پاسخ به شبهات تاریخی علیه اسلام و تشیع، گروه پژوهشی تاریخ معاصر و گروه پژوهشی تاریخ‌های محلی تشکیل یافته است.

از دیگر فعالیت‌های انجمن می‌توان به مشارکت در برگزاری اردوهای علمی ـ زیارتی و علمی تفریحی و همکاری در طرح ویژگی‌های نظام تعلیم و تربیت حوزه اشاره کرد که اعضای انجمن علمی تاریخ در بخش شناسایی و خرید منابع برای کتابخانه تخصصی که شامل منابع ویژه این طرح است، سهم فعالی داشته‌اند.

این انجمن تاکنون در سه نمایشگاه و یک جشنواره شرکت فعال داشته است که از آن جمله می‌توان به نمایشگاه توانمندی‌های پژوهشی مجتمع آموزش عالی فقه در سال 88 و نمایشگاه انجمن‌های علمی پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه در بهار 89 و شرکت در جشنواره حرکت که انجمن‌های علمی دانشجویان دانشگاه‌های ایران در آن گردهم آمده بودند، اشاره کرد که البته این انجمن حائز رتبه برتر نیز شناخته شده است.

انجمن علمی پژوهشی تاریخ مجتمع آموزش عالی فقه در جشنواره شیخ طوسی‌‌(ره) که هرساله از سوی جامعةالمصطفی الالمیه برگزار می‌شود شرکت می‌کند که در جشنواره سال 87 نیز به عنوان انجمن علمی برتر جامعةالمصطفی شناخته شد و لوح تقدیر دریافت کرد.

گفتنی است، پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن علمی پژوهشی تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی فقه به نشانی
www.historicalstudies.ir با بخش‌های متنوع راه‌اندازی شده و در دسترس علاقه‌مندان این حوزه تخصصی قرار دارد. /920/پ201/ع

ارسال نظرات