روحانیت در فلسفه سیاسی وظیفه خود را در قبال جهان اسلام انجام دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدرضا یزدانی مقدم، مدیرگروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در همایش روحانیت و انقلاب اسلامی در موضوع روحانیت و فلسفه سیاسی به ایراد سخن پرداخت و گفت: کسی منکر فعالیت های گرانقدری که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه مطالعات علووم سیاسی و اندیشه سیاسی انجام شده نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در سال 1330 تک متن هایی از امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره) در باب اندیشه سیاسی داشتیم اما امروز نهادها و پژوهشگاه هایی داریم که به اندیشه سیاسی اختصاص یافته و هم اکنون بیش از سی نشریه به دانش سیاسی می پردازد.
وی ادامه داد: ابن خلدون درباره ایجاد یک تمدن معتقد است که نخست امنیت سیاسی و نظامی ایجاد میشود، سپس سرمایه ها به آن منطقه روی می آورد و شکوفایی اقتصادی ایجاد میکند و دانشمندان به آنجا رجوع کرده و یک رشد علمی حاصل میشود.
این محقق حوزوی اذعان داشت: بیانات مقام معظم رهبری درباره فلسفه و کرسی های آزاد اندیشی باعث دلگرمی حوزویان است.
وی گفت: فارابی یک نمونه موفق در اندیشه سیاسی اسلامی محسوب می شود که بر طبق تحقیقات، فلسفه سیاسی یهودیت و مسیحیت، خوانشی از فلسفه فارابی است.
این استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: فارابی تفسیری اصیل از فلسفه کلاسیک ارائه داد و با استفاده از فلسفه یونانی توانست به خلق فلسفه سیاسی نوین دست پیدا کند.
وی گفت: تجربه موفق فارابی باید از سوی اندیشمندان معاصر پی گیری و فلسفه سیاسی بازسازی شود.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: فلسفه سیاسی مقدمات و شرایطی دارد و روحانیت باید وظیفه خود را در قبال جهان اسلام انجام دهد. /909/پ202/ع