۲۴ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۷:۴۸
کد خبر: ۱۰۰۶۳۸
کارشناس فلسفه اخلاق:

پژوهش در حوزه اندیشه‌های اخلاقی مهجور مانده است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس فلسفه اخلاق گفت: فقه نباید به حوزه شریعت محدود شود بلکه باید ارتقا یابد و به معارفی که در پیشبرد وضعیت مادی و معنوی مسلمانان و تمدن‌سازی نقش دارد هم پرداخته شود.
کتاب


حجت الاسلام مظاهری سیف، کارشناس فلسفه اخلاق در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: پژوهش مسیر اصلی یک دانش است و آموزشی مفید و کارگشا است که بر بستر پژوهش سامان یابد.

وی با تاکید بر اینکه باید شاخصه و تفاوت نظریه‌های نو و تفاوت آن با بدعت فکری روشن شود، ادامه داد: نتیجه منطقی پذیرفتن کرسی‌های آزاد اندیشی دینی، پذیرش تحقق خطا است که باید با تضارب آراء، افکار نادرست اصلاح شود.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ایده‌های طرح شده در فضای آزاد اندیشی باید با اصول و محکمات دینی مطابق و در راستای اصول معرفتی باشد.

وی گفت: ملاحظه غایات دین در نواندیشی دینی ضروری است و تحقیقات باید در مسیر رشد جامعه دینی و توسعه روح عبودیت قرار گیرد.

حجت الاسلام مظاهری با اشاره به اینکه دو نوع تحقیق کاربردی و بنیادی از هم جدا نیست، گفت: اگر پژوهش بنیادی جنبه کابردی نداشته باشد، فاقد کارآیی و بی‌نتیجه است و اگر تحقیقی کاربردی از جنیه‌های نظری خالی باشد، داری ضعف نظری است و نمی‌تواند ادامه مسیر دهد.

این محقق فلسفه اخلاق اظهار داشت: در حوزه اندیشه اخلاقی تحقیقات بنیادی و کابردی بسیار کمی انجام شده است و این عرصه مهجور مانده است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه اخلاق اسلامی نیازمند تحقیق و تتبع بیشتری است، ادامه داد: اکتفا کردن به موعظه های اخلاقی، روی آوردن به فلسفه ارسطویی و در نهایت روی آوردن به اخلاق عرفانی و تکیه بر بافته های درونی که فاقد حجیت است، از ضعف های دانش فلسفه اخلاق اسلامی است.

حجت الاسلام مظاهری گفت: از آنجایی که فلسفه اخلاق از نگاه اسلام منقح نشده و مبانی لازم آن مدون نشده است، این دانش فاقد جنبه های کاربردی است.

وی گفت: دانش فلسفه اخلاق به تبع از بحث های گسترده، به صورت اخلاقی کاربردی در جامعه غرب نمودار شده است. /909/ت202/ع

ارسال نظرات