۰۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۲۲:۱۵
کد خبر: ۱۰۵۲۳۶
عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات خراسان:

برنامه‌ریزی برای پرورش فرزندان صالح از مولفه‌های زندگی فاطمی است

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام رضایی با اشاره به اینکه خداوند حضرت را در قرآن، خیر کثیر معرفی می کند اظهار کرد: این یک معیار عالی در شناخت دوستان و دشمنان حضرت است، آنان که از فاطمه(س) جدا شده و موضع می گیرند در واقع از خیر مطلق محروم می شوند.
عکس آرشيو
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی رضایی تهرانی، عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عصر روز گذشته در نخستین روز از سلسله نشست های تخصصی فاطمه شناسی در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس اظهار داشت: حضور فیزیکی حضرت زهرا(س) و بهره مندی ظاهری از حضور ایشان تأثیر چندانی در شناخت کامل حضرت ندارد چه بسا افرادی که در زمان ائمه اطهار(ع) حضور داشتند اما هرگز معرفت لازم را نسبت به اهل ایشان پیدا نکردند چرا که این حضور منجر به یک ارتباط حسی صرف می شد بنابراین فاطمه شناسی منوط به درک زمان حیات حضرت نیست.

وی با بیان اینکه لازمه شناخت کامل معصومین(ع)، داشتن سیطره معرفتی در افقی بالاتر از شخصیت آنان است افزود: این امر به دلیل جایگاه والای این بزرگواران ممکن نیست لذا تنها نسبت به بخشی از وجود ایشان می توان شناخت پیدا کرد.

حجت الاسلام رضایی تهرانی در ادامه به پنج راه ممکن و مطمئن در شناخت نسبی به حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: بررسی آیات و احادیث قدسی که بیانگر سخن خداوند به عنوان خالق حضرت زهرا(س) است، از مهمترین راه های شناخت محسوب می شود. همچنین روایات و کلمات پیامبر اکرم(ص) به عنوان پدر و مربی حضرت، جلوه ای از فاطمه شناسی واقعی است.

این استاد حوزه و دانشگاه، بررسی سخنان جضرت علی(ع) را از دیگر راه های شناخت حضرت زهرا(س) برشمرد و ادامه داد: سخنان ائمه اطهار(ع) ونیز سخنان حضرت فاطمه(س) در معرفی خود در این عرصه راهگشاست چرا که همه معصوم بوده و گفتار ورفتار سهو از انان سر نمی زند.

وی، خطبه فدکیه را معجزه بزرگ کلامی حضرت زهرا(س) دانست و افزود: حضرت در این خطبه، به بهانه تبیین ضرورت بازگرداندن فدک، یک کلاس عظیم معرفتی در شناخت خدا، پیامبر(ص)، حضرت علی(ع)، جایگاه قرآن، فلسفه احکام و... ارائه می دهند.

حجت الاسلام رضایی تهرانی خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که در صورت بررسی همه آیات و روایاتی که در خصوص حضرت فاطمه(س) وارد شده است باز هم نمی توان ادعای شناخت ایشان را داشت چرا که دو مشکل عمده نقص قالب و ابزار و متفاوت بودن سطح درک مخاطبان روایات در اینجا مطرح است.

عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان ابراز داشت: جهت رفع ضعف مخاطب باید به سراغ روایاتی رفت که مخاطب خاص ندارند مانند خطبه های ائمه اطهار(ع) و ادعیه وارد شده از سوی ایشان. همچنین با طهارت باطن می توان تا حدی محدودیت قالب و ابزار را از میان برداشت چرا که این مهم انسان را به درجات والای معرفتی می رساند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه خداوند حضرت را در قرآن، خیر کثیر معرفی می کند یاداور شد: این یک معیار عالی در شناخت دوستان و دشمنان حضرت است. آنان که از فاطمه(س) جدا شده و موضع می گیرند در واقع از خیر مطلق محروم می شوند.

حجت الاسلام رضایی تهرانی با اشاره به دقت و توجه اهل بیت(ع) به مساله پرورش فرزند تصریح کرد: در تولید وپرورش هر چیزی باید به مواردی چون مواد اولیه، ابزار تولید، محیط کار، مدیران وبرنامه ریزانتوجه داشت. تولید انسان از عالی ترین تولیدات ما در زندگی است اما مناسفانه از اهمیت ان غافل هستیم.

وی تأکید کرد: یکی از مهمترین درس های زندگی حضرت زهرا(س)، داشتن برنامه ریزی برای شکل گیری شخصیت فرزند است و در این عرصه والدین هر دو موثر هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه خطاب به پدران و مادران خاطرنشان کرد: اگر می خواهید منتظر واقعی امام زمان(عج) باشید فرزندانتان را برای سربازی ایشان تربیت کنید.

گفتنی است، نشست های تخصصی فاطمه شناسی از یکم تا پنجم خرداد ساعت 17 در محل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس برگزار می شود./930/پ202/ص
ارسال نظرات