اجرای طرح هجرت تابستانی با حضور پنج هزار مبلغ جوان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام احمد زادهوش، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم روز یک شنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران، از اجرای هجدهمین طرح هجرت تابستانی به همت این نهاد فرهنگی و تبلیغی خبر داد.
وی با اشاره به اهداف اجرای این طرح تصریح کرد: طرح هجرت تابستانی به منظور بهینه سازی اوقات فراغت دانش آموزان و جوانان با شرکت حدود پنج هراز نفر از مبلغان و بشیران جوان آغاز شده است.
حجت الاسلام زادهوش بیان کرد: جلسات توجیهی و آموزشی نیز برای مبلغان جوان برگزار شده و همچنین کتاب های ره توشه راهیان نور در اختیار بشیران جوان که طلاب غیر معمم پایه های چهارم تا ششم حوزه هستند قرار گرفته است.
اعتبارات فرهنگی در مسیرهای شناخته شده هزینه نمی شود
حجت الاسلام زادهوش در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در عرصه فرهنگی کشور شاهد افراط و تفریط هایی هستیم، یادآورشد: یکی از این مسائل پرداختن به اوقات فراغت نسل جوان و دانش آموزان بوده است.
وی افزود:هراز چندگاهی برخی از مسؤولان وارد این عرصه می کنند، شوراهای متعدد درست می کنند و یک مرتبه همه این طرح ها و برنامه ها فروکش می کند و اقدامات جدی در این عرصه صورت نمی گیرد.
حجت الاسلام زادهوش بیان کرد: ما امروز دچار این خلا و غفلت بزرگ هستیم، در طول سالیان گذشته هیچ گونه توجهی از سوی دولت و دستگاه های ذیربط به مساله اوقات فراعت نشد و همه چیز با شعار دادن گذشت.
وی ابرازداشت: متاسفانه با وجود اینکه در دولت فعلی رویکرد خوب و جدیدی نسبت به مسائل فرهنگی وجود دارد، اما منابع اختصاص داده شده به این مسائل در مجرای صحیح و تعریف شده خود نیست و اعتبارات فرهنگی معمولا در مسیر های شناخته شده هزینه نمی شود و حتی گاهی از امور ضد فرهنگی سر در می آورد.
بودجه تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی کاهش یافته است
حجت الاسلام زادهوش گفت: با وجود افزایش بودجه های فرهنگی کشور، بودجه های فرهنگی و تبلیغی نهادهایی مثل دفتر تبلیغات اسلامی نه تنها افزایش پیدا نکرده که کاهش هم یافته است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه این نشست خبری از تدوین اطلس فرهنگی خبر داد و گفت: این اطلس فرهنگی در سی و دو جلد تهیه و تدوین و در حال بارگزاری بر روی سامانه سمتا است.
وی بیان داشت: اطلس فرهنگیف ایران نمای فرهنگی است و اطلاعات مذهبی و فرهنگی مناطق مختلف در این اطلس وجود دارد که مبلغان با نیازها و امکانات مناطق مختلف آشنا می شوند.
حجت الاسلام زادهوش با اشاره به راه اندازی سامانه سمتا ابراز داشت: یکی از فواید این سامانه ساماندهی امور مربوط به مبلغان است و تمامی مراحل کار مبلغان از هنگام شروع همکاری با ما تا مراحل نهایی از طریق این سیستم انجام می شود و نیاز به مراجعه حضوری به دفتر تبلیغات اسلامی نیست.
وی در خصوص ساماندهی و یکپارچه شدن اعزام مبلغان از سوی نهادهای تبلیغی ابرازداشت: خوشبختانه با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در حوزه به ویژه در عرصه تبلیغ، شورای عالی تبلیغ مرکب از روسای دستگاه های حوزوی و تبلیغی تشکیل شده است.
حجت الاسلام زادهوش گفت: ستاد اجرایی این شورا نیز شکل گرفته و تاکنون بیش از بیست کمیته هدایت استانی تشکیل شده که با این اقدام بسیاری از موازی کاری ها برطرف شده است.
وی در ادامه ابرازداشت: در طول بعد از انقلاب اسلامی هیچ نهادی نسبت به تربیت و آموزش مبلغ در خارج از کشور اقدام نکرده است و مقام معظم رهبری در این خصوص تاکیدات جدی داشتند و خوشبختانه دفتر تبلیغات اسلامی نسبت به راه اندازی مرکز تربیت مبلغ خارجی را راه اندازی کرده است.
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در خصوص اقدامات این دفتر برای تبیین جهاد اقتصادی و پیگیری مطالبات و بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص ابرازداشت: این دفتر از نهادهای شعاری و مقطعی و سطحی تبلیغی نیست که مرتب بیانیه بدهد و قشری با مسائل برخورد کند.
وی تاکید کرد: با وجود صدها محقق و پژوهشکده های علمی متعدد دراین دفتر و وجود بیست نشریه علمی، خطوطی که مقام معظم رهبری بیان و راهبردهایی که ایشان ترسیم می کنند در بدنه محتوایی دفتر تبلیغات اسلامی نهادینه می شود.
این مسؤول فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به سختی های کار مبلغان ابرازداشت: در مقابل کارکرد مبلغان در مناطق مختلف کشور، امروز کمترین حق الزحمه به آنها پرداخت می شود و آنها تحت هر شرایطی به دنبال انجام وظیفه خود هستند. /924/پ202/ع