اولین نشست کرسی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره؛ خانم قیاسی، کارشناس کرسی علمی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی ضمن اعلام این خبر، گفت: اولین جلسه این کرسی با ریاست دکتر لاریجانی و حضور حجت الاسلام محققداماد، دکتر پرویز، دکتر شمس اردکانی، دکتر ملکزاده، دکتر همتیمقدم و دکتر نمازی در محل وزارت بهداشت و آموزش پزشکی برگزار شد.
بنا بر این گزارش، دکتر لاریجانی، استاد دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران و رئیس کرسی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی به تشریح سیاستهای کلی کرسی علمی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی پرداخت و با ابراز تاسف از این که گروههای میان رشتهای در حوزه علوم پزشکی فعال نیستند، افزود: اهتمام این است که به گروههای بینرشتهای در حوزه علوم پزشکی که در جای خود سرمایهای ارزشمند محسوب میشوند، توجه بیشتری شود و بتوانیم دانشجویان را به ارائه تفکرات جدید ترغیب کنیم و به این نحو موفق به توسعه و گسترش برخی از رشتههای بینرشتهای شویم.
در ادامه حجتالاسلام محقق داماد تاکید کرد: اگر بخواهیم از برگزاری این جلسات بیشتر بهرهمند شویم. ضروری است به چند نکته اساسی توجه کنیم. اول این که با تاکید بر حقوق انسانی و کرامت بشری تلاش شود این امر مهم به پزشکان آموزش داده شود، تا جامعه پزشکی پذیرای اخلاق و حقوق انسانی باشند. از طرف دیگر آموزش حقوقی برای پزشکان بسیار مهم است تا علاوه بر آشنایی با کلیات قوانین بتوانند با جزئیات حقوق و قوانینی که مربوط به حوزه پزشکی میشود اشراف کامل داشته باشند.
وی گفت: بهتر است مباحث ابتدا به صورت مساله طرح شوند و در مرحله بعد رابطه آن با پزشکی مورد بررسی قرار گیرد. هم چنین پزشک باید به این موضوع توجه کند که اگر با این قوانین آشنا باشد چه فایدهای دارد و در صورت عدم آشنایی با قوانین از سوی پزشکان چه مفسدههایی را به دنبال خواهد داشت.
دکتر شمس اردکانی، عضو دیگر کرسی با بیان این موضوع که پتانسیلهای لازم برای رشد وجود دارد، گفت: این پتانسیلها نیروهای انسانی است. با توجه به این که نظرات میتوانند مبانی خوبی برای شروع نظریهپردازی باشند، موضوعات مهمی را میتوان به عنوان سرفصل در نظر گرفت.
دکتر نمازی عضو دیگر کرسی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی به نکات شکلی و محتوایی در روند برگزاری کرسیهای نظریهپردازی اشاره کرد و گفت: اهداف این کرسیها بررسی طرحنامههای علمی است که در صورت تایید، این نظریهها ثبت ملی میشود و مورد حمایتهای مادی و معنوی قرار میگیرد.
در پایان اعضای کرسی با ارائه نظرات و پیشنهادات خود در یک جمع بندی اظهار داشتند، نباید رسالت کرسی فلسفه، فقه و اخلاق پزشکی که توجه به علوم انسانی است، فراموش شود. ضمن اینکه اگر مشکلی در حوزه علوم پزشکی احساس شد باید با ارائه راهکار این مشکلات رفع شود. بنابراین باید با یک متدولوژی طرحها را مورد بررسی قرار دهیم و به گونهای نباشد که تنها منتظر ارسال طرحنامه باشیم، بلکه به صورت فعال سعی کنیم از فضای علمی دانشگاهها و وزارت بهداشت استفاده کنیم، همچنین سعی شود با اطلاع رسانی دقیق دانشجویان را به ارائه نظریههای علمی ترغیب کنیم./916/د102/ع