حجتالاسلام ماندگاری:
پرداختن به کار و اقتصاد سالم از مؤلفههای ایمان به خدا است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم یکی از ملاکهای تشخیص ایمان را کار و اقتصاد دانست و تصریح کرد: انسان موحد کسی است که اعتقاد و ایمان او در کسب و کارش دیده شود، در روایات کسی مسلمان خوانده میشود که باور درونی، اظهار زبانی و عمل درست داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هجدهمین نشست از سلسله نشستهای تقویت مبانی اعتقادی وشبهه زدایی دینی، با حضور حجتالاسلام مهدی ماندگاری، عضو هیأت امنای مؤسسه سیره شهدا، شب گذشته در مجتمع فرهنگی بهشت ایران گلپایگان برگزار گردید، وی در این جلسه به تبیین ویژگیهای فرد و جامعه توحیدی در اقتصاد، بازار، و کسب و تجارت از منظر قرآن پرداخت.
حجتالاسلام ماندگاری، یکی از ملاکهای تشخیص ایمان را کار و اقتصاد دانست و تصریح کرد: انسان موحد کسی است که اعتقاد و ایمان او در کسب و کارش دیده شود، در روایات کسی مسلمان خوانده میشود که، باور درونی، اظهار زبانی و عمل درست داشته باشد.
وی به رابطه بندگی و رازقیت در کسب و کار اشاره کرد و افزود: اصل مهم در بازار انسان موحد این است که اگر بنده خدا باشد و رزق و روزی را از سوی پروردگار ببیند و حرام را در کسب خود راه ندهد خدا مال او را وسعت خواهد داد.
حجتالاسلام ماندگاری، همچنین خاطرنشان کرد: در اعتقاد توحیدی خدا در کنار رازقیت، «ربالعالمین» هم هست، قرار نیست هرچه میخواهیم بدهد هر چه صلاحمان باشد، خداوند عطا میکند.
وی دنیا را به خواب تشبیه کرد و با اشاره به حدیثی از امام حسین(ع) کفت: انسانها در خوابند، و وقتی با مرگ از خواب بیدار میشوند میبینند چیزی برای آخرتشان ذخیره نکردهاند، امام حسین(ع) در آخرین نامهای که به برادرش محمد حنفیه در عصر عاشورا نوشت، فرمود؛ دنیا برای من بسیار کوچک و مانند خواب بود.
این استاد حوزه علمیه در ادامه به ویژگیهای کاسب معتقد به خدا اشاره کرد و افزود: کاسب معتقد کسی است که دادههای پروردگار را نعمت، ندادهها را حکمت و گرفتههای خدا را امتحان و تربیت بداند.
وی بیاعتمادی به خدا، دروغ، رشوه و ربا را از معضلات بازار دانست و تصریح کرد: کسی که ربا میگیرد خدا را رازق نمیداند، ربا گیرنده خود را بی سرپرست میپندارد، خداوند به حضرت داوود(ع) فرمود؛ به بندگانم بگو کجا به من تکیه کردید و من پشت کردم، کجا از من روزی خواستید و من مضایقه کردم.
حجتالاسلام ماندگاری در پایان یادآور شد: اگر میخواهیم بازار و اقتصاد ما خدایی باشد و رزق و روزی ما دلالت بر توحید کند باید باور کنیم خدا رازق است و حرکتمان را بر مبنای دستورات خدا پیش ببریم./927/پ202/س
ارسال نظرات