خودکشی گناهی نابخشودنی است
حجت الاسلام محمود مقدمی، معاون فرهنگی معاونت تهذیب حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: انسان در نگاه اسلام مالک نفس خویش نیست بلکه نفس امانتی در اختیار اوست.
وی با تاکید بر اینکه انسان حق ندارد بر جسم و جان خود آسیب وارد کند، ادامه داد: آسیب رساندن جدی به بدن از سوی فقها حرام اعلام شده و خودکشی یکی از بزرگترین گناهان شمرده شده است.
این محقق علوم اسلامی با اشاره به سخنی از پیامبر اکرم(ص) گفت: کسی که با چیزی یا ذبح خود، خودکشی کند، خداوند بوسیله همان چیز او را در آتش جهنم ذبح خواهد کرد.
وی با اشاره به آیه 68 سوره فرقان اظهار داشت: در آیه (وَلَا یَقْتُلُونَ النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ) خداوند گفته است نفس محترم را به قتل نمی رسانند مگر به حق، از این آیه میتوان برداشت کرد بر اساس آیات قرآن کریم، خودکشی و انتحار حرام است.
این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: کسی که خودکشی میکند در حالی به دنیای دیگر وارد می شود که از گناه خود توبه نکرده است و با بار گناهانش وارد برزخ می شود.
وی با اشاره به اینکه کسی که خودکشی میکند مایوس ار رحمت الهی است، ادامه داد: روایات اسلامی یاس از رحمت الهی را بزرگترین گناه و خطایی نابخشودنی توصیف کرده است.
این محقق علوم دینی با اشاره به اینکه خودکشی از سوی افراد بی ایمان و دارای علقه های معنوی ضعیف اتفاق می افتد، گفت: افراد دارای ایمان با صفات الهی آشنا هستند و رحمت الهی را درک کرده و با امید زندگی می کنند.
حجت الاسلام مقدمی با بیان این که پرداختن به مسائل اجتماعی نباید به گونهای باشد که اصل مسائل ناهنجار یادآوری یا راه های انجام آن را به افراد آموزش دهد، خاطرنشان کرد: امیدواریم صدا و سیما و دیگر ارگانهای فرهنگی در صدد حل مشکل مردم برآیند و با پرداختن صحیح به مسائل اجتماعی، معضلات را حل کنند.
این محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه به بهانه نقد نباید مسائل حداقلی در فضای جامعه طرح شود، گفت: مگر چند درصد جامعه درگیر این مساله هستند که سریال هایی با این همه بیننده در سطوح سنی مختلف با آن درگیر شوند؟
وی بیان داشت: باید دلسوزان فرهنگی جامعه مراقب باشند که با تصمیم های آنها نتیجه هایی معکوس در جامعه رخ ندهد که در این جهت برنامه ریزی و استفاده از کارشناسان دینی ضروری است. /909/ت302/ع