شورای عالی حوزه بهجای سیاستگذاری کلان هنوز درگیر مسائل جزئی است
حجتالاسلام سید مهدی حسینی، معاون آموزش حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: مقام معظم رهبری پیوسته بحث تحول در حوزه های علمیه را دنبال کردهاند و این بحث اختصاصی به سفر سال گذشته ایشان ندارد بلکه سیر مطالبات ایشان از حوزه های علمیه از سالها پیش و در چند مرحله بوده است.
وی با بیان اینکه سالهای 74، 78، 87 و سال گذشته از مقاطعی است که رهبر معظم انقلاب بر بحث تحول در حوزههای علمیه تاکید کردهاند، بیان داشت: رهبر معظم انقلاب با اشرافی که به مسائل کلان جامعه اسلامی دارند و نیازهایی که در خارج از کشور می بینند، بر بهسازی فضای تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه اصرار دارند.
وی با بیان اینکه افق دید وسیع مقام معظم رهبری موجب شده است تا نقشه راه حوزه های علمیه امیدوار کننده ترسیم شود، گفت: تاثیرگذاری در روند تغییرات حوزوی از جانب مقام معظم رهبری در طول این سالها چشمگیر بوده است.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه، تغییرات و تحولات در حوزه های علمیه در عرصه محتوایی و ساختاری زمان بر است، گفت: یکی از دیدگاه های مقام معظم رهبری تغییر متون درسی حوزهها است که بسته به گروه سامان دهنده و مولف، استقبال اساتید، و جا گرفتن در نظام آموزشی حداقل پانزده سال وقت میگیرد.
وی بیان داشت: افرادی که بیرون از گود هستند شاید فرایند تحول در حوزه های علمیه را بسیار کند محک بزنند اما واقعیت این است که کندی بخاطر ذات بحث، وجود موانع و بازدارنده های نیروی انسانی است.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه روند تحول و تغییر بین حوزویان ایجاد شده است، اظهار داشت: تحول به عنوان دغدغه طلاب مطرح شده است اما هنوز فرایند و ساز و کار آن روان نیست و موانعی پیش روی تحول وجود دارد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند که شورای عالی حوزه نسبت به امور حوزههای کشور سیاستگذاری کند و وارد مسائل جزئی نشود و کار مدیریتی را به مراکز مدیریت برادارن و خواهران بسپارد اما این مهم هنوز اتفاق نیفتاده است.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران گفت: امروز با وجود همه تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، همچنان شورای عالی در امر بودجه و کارهای جزئی وارد میشود و هنوز با گذشت نزدیک به سه سال درگیر بحث تشکیلاتی و ساختاری است.
وی گفت: وضعیت این گونه شورای عالی حوزه موجب شده است تا دست مجریان در عرصه مدیریت بسته و از سوی دیگر سیاست های کلان تصویب نشود.
وی گفت: در حوزه علمیه خواهران رصدی جدی نسبت به تاکیدات و رهنمودهای مقام معظم رهبری داشته ایم و برنامه ریزی درسی با توجه به نگاه عمیق و توسعهای ایشان تدوین شده است.
وی با بیان اینکه تربیت نیروی مبلغ و پاسخگو یکی از بحثهای ضروری در حوزه های علمیه خواهران است، گفت: تلاش کردهایم در کنار افزایش کمی خواهران پاسخگو، پاسخگویی کیفی و در سطوح گوناگون از مدارس تا تحصیلات عالیه را دنبال کنیم.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران از باز طراحی نظام آموزشی حوزه علمیه خواهران خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری پروژه «باز طراحی نظام تعلیم وتربیت خواهران» نهایی خواهد شد. /909/ت302/ع